KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Bunu kim soruşturacak?

Karlıova'ya bağlı devecik köyünde yaklaşık 15 öğrenci, 1 aydır okulların açılmasına rağmen öğretmen olmadığı için ders başı yapamadı. köy muhtarı, milli eğitim müdürünün kendilerine 'kadrolu öğretmen atandı ama soruşturması' sürüyor diye yanıt verdiğini be

Bunu kim soruşturacak?
17 EKİM 2017 SALI 04:36
0
2818
0
AA aa

15 öğrencisi bulunan Devecik Köyü İlkokulunda 2017-2018 eğitim öğretim yılı henüz başlamadı. Veliler, köylerinde öğretmen bulunmadığı için eğitime başlanılmadığını ve çocuklarının mağdur olduğunu dile getirerek, yetkililerden yardım istedi.

Öğrencilerin 1 aydır eğitime başlamadığını söyleyen Devecik Köyü Muhtarı Mustafa Ayan; “Okulumuz 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı başlandığından beri, 4 haftadır öğretmensiz. Çocuklarımız köy içinde boş boş geziyor. Diğer arkadaşları farklı köylerdeki okullara gittikleri için ciddi anlamda sıkıntı içindeler. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuru yapmamıza rağmen bize cevapları ‘Kadrolu öğretmen verilmiş fakat şuan güvenlik soruşturmasında' yanıtını aldık. Çocuklarımızı taşımalı olarak Kalencik köyündeki YİBO'ya götürebilirlerdi ya da sözleşmeli bir öğretmen verip çocuklarımızın eğitim ihtiyacı giderilebilirdi” dedi.

“TAŞIMALI EĞİTİM VERİLEBİLİRDİ”

Öğrencileri taşımalı eğitim ile geçici bir süre başka bir köyde eğitim görmesinin mümkün olduğunu belirten Velilerden Mustafa Çelik; “1 aydır okullar açıldı ama bizim köy okulumuz halen kapalı. Öğrencilerimiz okula gidemiyor. Ciddi anlamda eğitim konusunda çok sıkıntılar çekiyoruz. Ortaöğretim öğrencileri taşımalı eğitim ile Kaleincik köyünde bulunan YİBO'ya götürülüyor. Çocuklarımız ‘Baba okul ne zaman açılacak' diye her sabah bize soruyor. Bizde mecburen geçiştirmek için bugün, yarın diyoruz" diye konuştu.

Çocuklarının sokakta ve mağdur olduğunu ifade eden velilerden Zeynep Büyük ise, "Çocuklarımız okulu unuttu. Okulun ne zaman açılıp ne zaman kapanacağını bilmiyoruz. 1 aydır okulumuza öğretmen gelmesini bekliyoruz" diyerek durumu aktardı. Çocuklar da bir an önce öğretmenin gelmesini istediklerini ifade etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2025
19:28
Bingöl`de lezzet dolu bir program
Bingöl'de lezzet dolu bir program
Bingöl'ün yöresel yemek ve tatlıları, Türk Mutfağı Haftası kapsamında sergilenip ikram edildi. Bingöl mutfağının doğal, ekonomik ve atıksız örnekleriyle haftaya katkı sunduklarını belirten Vali Usta, emeği geçenleri tebrik eti.
21.05.2025
18:39
12 Bingölspor için Ankara`da toplanacaklar
12 Bingölspor için Ankara'da toplanacaklar
12 Bingölspor'un geleceğini yakından ilgilendiren toplantı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali, Milletvekilleri, Belediye Başkanı, şehrin önde gelen isimleri ve kulüp yönetiminin katılımıyla 22 Mayıs 2025 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek.
21.05.2025
18:07
Bingöl`de havalar aniden ısınacak!
Bingöl'de havalar aniden ısınacak!
Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasıyla birlikte özellikle perşembe gününden sonra bunaltan sıcaklar etkili olacak. Bingöl'de termometreler bir anda 5-6 derece artacak. Asıl sıcak hava dalgası temmuz ve ağustos ayında gelecek.
21.05.2025
18:06
Jandarma yolcunun üzerinde buldu!
Jandarma yolcunun üzerinde buldu!
Bingöl'de jandarma ekiplerince durdurulan yolcu otobüsünde yapılan aramada, bir şahsın üzerinde 124,84 gram bonzai ele geçirildi.
21.05.2025
18:05
Can ve mal güvenliği için tedbir alındı
Can ve mal güvenliği için tedbir alındı
Bingöl'ün Solhan ve Adaklı ilçelerinde İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) çerçevesinde vatandaşların can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturan kaya blokları için çalışma başlatıldı.
21.05.2025
18:04
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 1 adet tabanca ve 1 adet de yivsiz av tüfeği ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın