KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Bunun bedelini ağır öderler!

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce Bingöl merkez Kurudere-Kervansaray arasında yapımı süren yol yapım çalışmaları ile duble yol çalışmalarını sert bir dille eleştiren Şoförler Odası Başkanı Bayram, çalışmalardaki düzensizliğin sebebini “rant var” sözüyle değerlendirdi. Bayram, siyasilere de net mesajlar verdi.

Bunun bedelini ağır öderler!
08 EYLÜL 2012 CUMARTESİ 04:41
0
3384
8
AA aa

Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl-Elazığ yolunda başlatılan duble yol çalışmaları ile Kurudere-Kervansaray köyleri arasındaki beton asfalt çalışmalarını değerlendiren Bingöl Şoförler Odası Başkanı Ali Bayram, sert eleştirilerde bulundu.

RANT YOKSA NEDEN İKİ DE BİR GÜZERGÂH DEĞİŞTİRİLİYOR?

Bingöl-Elazığ karayolundaki duble yol çalışmalarının her yıl yeni bir değişikliğe maruz kaldığını ifade eden Bayram: “Beş yıl önce bu güzergahı belirleyen yine Karayolları Bölge Müdürlüğü değil miydi? O gün neden yanlış yaptılar? Bugün mü akılları başına geldi? Burada rant olduğu kanısındayım. Şayet rant yoksa her yıl neden yeni bir güzergah belirleniyor? Birilerine para kazandırmak değil de nedir bu? Önce yap, sonra ‘olmadı' deyip yeni bir iş çıkar. Yazık değil mi memlekete? Buna ‘dur' diyen de yok, işlerin düzenini sağlayacak irade de gözükmüyor!”

KAVŞAKLAR ARAPSAÇINA DÖNDÜ!

Kurudere-Kervansaray köyleri arasındaki beton asfalt çalışmalarına da değinen Bayram, önce kapatıla, ardından da açılan geçiş bölümlerini işaret etti ve en önemli nokta olan Shell Petrol Kavşağı'nın kapatılmasını eleştirdi.

“Aşağı Köy grup yolu, şehir mezarlığı ve Bahçelievler Mahallesi'yle bağlantı sağlayan çevre yolu en işlek güzergahtır” diyen Bayram: “Köy Hizmetleri önünden aşağı doğru 50-100 metrede bir refüj yarılması var. Bunlar oluyor ama her gün binlerce aracın kullandığı çevre yolu bağlantısı kesiliyor! Olacak iş değil bu. Buradan bir geçiş verilip kazaların önlenmesi için de gerekli tedbir alınırsa insanımız daha rahat edecek. Burayı kapattılar diye sürücüler Karşıyaka Mahallesi'nin iç yollarını kullanıyor. Burası daha tehlikeli! Çocuklar sokaklarda oynuyor, toz dumandan mahalle halkı isyan eder duruma gelmiş. Bir yandan önlem alındığı, kuralların uygulandığı söyleniyor ama diğer taraftan da daha bir eziyet ediliyor. Üniversite Kavşağı rezaletin son örneğidir. Ne bir sinyalizasyon sistemi var, ne de yeterli bir önlem. Bir gün büyük bir kaza olacak ve birçok kişi hayatını kaybedecek bu kavşakta. Zaten bunların birileri ölmeden tedbir alma gibi bir düşüncesi yok. İlla can yanacak ki tedbir alınsın. Beton asfalt yapılıyor diye övgüler bekliyorlar. Ama iki yıldır çalışmaların tamamlanmamasını, işkenceye dönüşen çalışmaların neden bir türlü bitmediğini kimse sorgulamıyor! Bahane çok, iş o ki icraat üretesiniz!” dedi.

ARAÇ SİGORTASININ EN PAHALI OLDUĞU ÜÇ İLDEN BİRİ BİNGÖL!

Şehir merkezi ve şehirlerarası yolların acı bir tablo olduğunu ifade eden Bayram, çukurlardan, tozdan, yol seviyesini aşan yama dolgularından dolayı araçlarda ciddi hasarlar oluştuğunu söyledi.

Bayram: “Türkiye'de araç sigortasının en pahalı olduğu üç ilden biri de Bingöl'dür. Çünkü yollarımız çukurdan geçilmiyor, araçlar ciddi hasarlar görüyor. Bu da araç sigortası yaptırılırken ayrıca külfet oluşturuyor. Şehir içi yolların durumu belli. Hele bir de Düzağaç Kavşağı var ki, evlere şenlik! Kilitli parke taşıyla yapılmış kavşak yolu tarladan farksız. Burayı programa alıp yapmıyorlar! Bütün memleket isyan ediyor ama duyan yok! Buranın asfalt olması gerekiyorsa beton asfalt olsun, olmuyorsa söküp yeniden kilitli parke taşıyla yenilesinler. Araçların en ciddi zararı gördüğü noktalardan biri de bu kavşaktır. İlgililer zahmet edip ilgilense sorun çözülecek ama yama yapıp küçük tadilatlar işi geçiştirmekten başka düşünceleri yok! Allah rızası için Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün bir tane temiz işini göstersinler. Elazığ'da yol kenarlarındaki çiftliklerin yollarına bile özel asfalt dökülüyor, Bingöl'deki yol ağlarının haline bakın! ‘Ayıptır' demekten başka bir söz bulamıyorum” şeklinde konuştu.

DUA ALMAK İSTEMİYORLAR!

Gerek duble yol çalışmaları, gerekse beton asfalt çalışmaları ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün diğer işlerindeki aksaklıkların gelecek seçimlerde iktidara pahalıya mal olacağını vurgulayan Bayram, bunca aksaklığın sandığa da olumsuz yansıyacağının altını çizdi.

Tüm işler değerlendirildiğinde ortaya çıkan tablonun “Dua istemiyoruz, kimsenin duasına da ihtiyacımız yok” şeklinde olduğunu savunan Bayram, eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

“Bu kadar sıkıntı varken, bu şoförler çukurlara girdiğinde siyasilere dua etmiyordur herhalde. Zaten yapılanlarla adeta ‘bize dua etmeyin' diyorlar. Ama bir noktayı kaçırıyorlar ki, bu manzaralar seçimlere olumsuz yansıyacak ve iktidar bunun bedelini ağır ödeyecek” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
rüşvetçi cevdet (@Misafir_9231)
11 Eylül 2012 Salı 04:14
cevdet yılmaz bakan olmasına rağmen karayolları müdürüne bir şey diyemez neden çünkü cevdet yılmaz ihale alıyor rüşvet veriyor
serhat caf (@Misafir_9230)
11 Eylül 2012 Salı 00:22
yav kuran bizim agzımızada tükürseler biz yine gider oy vereriz onlara. hiç boşuna öyle deme ali bayram. bak şimdi ben odur onlara bedduva vurerim sonra mecbur kalerim onlara oy vererim çünki başka çarem yok ha ne yapam. di bi tene adam gibi adam çıksın aday olsun ona verem di söle kime verem?
memet (@Misafir_9223)
09 Eylül 2012 Pazar 23:07
dilinize aglık ali abe bide şunu söyleseniz karayoları bölge müdürlügünnn aldıgı rüşvetlerii tüm bingöl müteahitleri biliyor onuda söylesenizz
msk (@Misafir_9218)
09 Eylül 2012 Pazar 10:27
Sanayi esnafının kalkındırılması için yollar yapılmıyor her halde....!
Ceylan (@Misafir_9216)
08 Eylül 2012 Cumartesi 23:52
Bu işlerin sorumlusu yok mu? önce proje çizen sonra uygulayan,daha sonra olmadı diyenlerin kimler olduğunu Bingöl halkı öğrenmek istiyor.Şu Gündoğdu kavşağındaki taşları düzeltmek için TBMM den kanun mu çıkarmak gerekiyor.Doğrusu merak ediyorum.Karayollarının görevi nedir?Bir bilen varsa söylesin de öğrenelim.
fırat e. (@Misafir_9213)
08 Eylül 2012 Cumartesi 16:37
Herkez Bingöle 1tane daha Ali BAYRAM lazım der ama kimse senin GİBİ cesaret edip konuşamaz iktidarın yanlışlarına muhalefet edemez ama ARTIK yeter kır su inadını gel akp den aday ol
fikri (@Misafir_9211)
08 Eylül 2012 Cumartesi 11:08
tebrik ederim çok dogru şöylemiş başkan teşekürler başkan bey
ismail (@Misafir_9209)
08 Eylül 2012 Cumartesi 09:31
Doğru söze ne denir
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
14:12
Bingöl`de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
16.05.2024
10:34
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Uygun fiyat nedeniyle yurt dışından satın alınan telefonlara sınırlama geldi. Buna göre, yurt dışından ikinci bir telefon artık getirilemeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın