KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2025 Cuma
°C

BÜ'nün iki projesi kabul edildi

Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi. Ramazan Gündoğdu olan ve Dr. Öğr. Üyesi Can Ali Ağca'nın araştırmacı olduğu TÜBİTAK projeleri kabul edildi. Hızlı Destek ve Kariyer Geliştirme Projesinde kişiselleştirilmiş göğüs ve yumurtalık kanseri tedavilerinde kullanılmak üzere yeni ilaç hedeflerinin ve prediktif biyobelirteçlerin tanımlanması ve karakterize edilmesi amaçlanıyor.

BÜ`nün iki projesi kabul edildi
12 MART 2019 SALI 16:34
3
3622
5
AA aa

Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Can Ali Ağca ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Gündoğdu'nun TÜBİTAK'a sunmuş oldukları, destek miktarı 500 bin TL olan ‘Hızlı Destek ve Kariyer Geliştirme' projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmek üzere kabul edildi.

Proje hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Gündoğdu, söz konusu projeler ile ilgili; kişiselleştirilmiş göğüs ve yumurtalık kanseri tedavilerinde kullanılmak üzere yeni ilaç hedeflerinin ve prediktif biyobelirteçlerin tanımlanması ve karakterize edilmesinin amaçlandığını söyledi.

Projeler ile yeni nesil kanser ilaçlarının araştırma-geliştirmesine yönelik “know-how” tecrübesinin üniversitemizde ve ülkemizde yaygınlaşarak üretime katkı sunmasının ülkemizin uzun vadeli bilim, sanayi ve teknoloji vizyonuna katkı sağlayacağını belirten Dr. Öğr. Üyesi Gündoğdu,  söz konusu projelerin Londra, Paris ve İstanbul Bezmiâlem Üniversitelerindeki bilim insanlarıyla kurulması planlanan ikili işbirliklerini de motive edeceğini ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Gündoğdu, “Çalışmalarımız boyunca bizlerden desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen Bingöl Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak Hocamıza teşekkür ederiz” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Gündoğdu, “Projeler kapsamında istihdam edilmek üzere 1 doktora ve 3 yüksek lisans bursiyeri alınacaktır. Başvuru için; https://www.celllpr.com/contact adresinden erişim sağlanabilir. Desteklenen projelerimizmiz kapsamında;

Proje1: Potansiyel Bir Biyobelirteç Olarak hMOB2'nin Bireyselleştirilmiş Kanser Tedavisindeki Prediktif Rolünün Ortaya Çıkarılması ve

Proje2: Meme Kanseri Tedavisinde Kullanılan Parp İnhibitörlerinin Anti-Tümör Aktivitesinde Mum1 Proteininin Rolünün Araştırılması konusu üzerinde çalışmalar yürüteceğiz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41556)
17 Mart 2019 Pazar 19:05
Tübitaktan aynı anda iki projesi geçen kişinin iki yıllık okulda çalışması çok tuhaf.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41403)
13 Mart 2019 Çarşamba 16:46
öncelikle genç arkadaşları tebrik ediyorum. Bunun yanında anlamadığım birşey var, Dr. Öğretim üyesi ve Dr. Öğretim görevlisi çok yüksek bütçeli projeler geciriyorda, Doçentler ve Profesörler ne iş yapıyor bu üniversitede????
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41397)
13 Mart 2019 Çarşamba 15:45
Gerçekten de çalışıp çaba gösteriliyorsa.???
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41374)
13 Mart 2019 Çarşamba 07:54
tebrik ediyorum oturmakla olmuyor üniversite akdemik çalışmalalarla ancak öne çıkar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41362)
12 Mart 2019 Salı 22:02
Tebrikler hocalarım
15.08.2025
04:03
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Kırsal kalkınmanın önemli unsurlarından biri olan arıcılık sektörüne bilimsel ve stratejik katkılar sunmayı hedefleyen kongrede, disiplinlerarası oturumlar, poster sunumları ve çalıştaylar yer alacak.
15.08.2025
04:02
Bingöl`de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl'de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl-Elâzığ Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında tır sürücüsü hayatını kaybetti.
15.08.2025
04:00
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
08 Ağustos'ta başlayan başvurular 20 Eylül 2025 tarihinde sona erecek. Değerlendirme sürecinin ardından sonuçlar, Bingöl Üniversitesi tarafından ilan edilecek.
14.08.2025
02:36
Bingöl`de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de deprem riski nedeniyle yıkılacak olan okul 24 derslikli olarak yeniden inşa edilecek, merkez ve köylerdeki 7 okul ise bakım onarımla yeni eğitim yılına hazırlanacak.
14.08.2025
02:35
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete`de yayımlandı
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete'de yayımlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler, özellikle kentsel altyapıyı güçlendirmeyi, sosyal donatıları artırmayı ve afetlere hazırlık kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor. Parklara afet ve sağlık altyapısı, büyük konut projelerinde kreş ve sağlık merkezi zorunluluğu getirildi.
14.08.2025
02:33
Bingöl HEM`den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl HEM'den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından mezun öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme (Üniversiteye Hazırlık) Kursları açılacak. 04 Ağustos'ta başlayan başvurular, 18 Ağustos'ta sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın