KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

Büro Memur-Sen: '20 Mayıs'ta iş bırakma eylemi yapılacak'

Büro Memur-Sen Bingöl Şubesi Başkanı Erkan Kına: '20 Mayıs günü ise kararlılığımızı tüm Türkiye'ye gösterecek, ülke genelinde tam gün iş bırakma eylemi yaparak işe hiç gitmeyeceğiz!'

Büro Memur-Sen: `20 Mayıs`ta iş bırakma eylemi yapılacak`
16 MAYIS 2022 PAZARTESİ 16:42
5
1792
8
AA aa

Büro Memur-Sen Bingöl Şubesi Başkanı Erkan Kına, yaptığı açıklamada;

“Bilindiği üzere her yıl mayıs ayının 16'sını içine alan hafta, Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl da 16-20 Mayıs tarihlerine denk gelen kutlamalar büyük bir sevince dönüşmesi gerekirken SGK çalışanlarının yaşadığı mağduriyetler nedeniyle buruk bir şekilde geçmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu'nda Yurtiçi ve yurtdışındaki vatandaşlarımızla birlikte, sığınmacı ve vatansız statüsünde olan yaklaşık 100 milyon kişiye hizmet verilmektedir. Ancak ülkemizin Sosyal güvenlik yükünü sırtında taşıyan, büyük fedakârlıklarla gecesini gündüzüne katarak çalışan, SGK personeli büyük hak kayıpları yaşamaktadır.

666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile SGK personelinin bir gecede mali ve özlük hakları gasp edilmiştir. 2013 yılında İstanbul'dan Ankara'ya yürüyerek, 666 sayılı KHK'nın bu şekilde yayınlanmasına karşı çıkmış, tepkimizi en üst perdeden dile getirmiştik. Ne acıdır ki bu mağduriyet meydana geldiğinde yetkili makamda oturanlar ne o günlerde ne de bugün sesini çıkaramamış, yaşanan mağduriyetlere göz yummuşlardır. Bizler bugün Büro Memur-Sen olarak Türkiye'nin 81 ilinde alanlardayız. Hafta boyunca,” SGK personelinin mağduriyeti artık son bulsun, emekleri zayi olmasın” diye her platformda eylem ve açıklamalarla kararlı duruşumuzu sergileyeceğiz. Bugün Türkiye'nin 81 ilinde Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri önünde basın açıklaması ile SGK personelinin sorunlarını, mağduriyetlerini ve taleplerini dile getiriyoruz. Yarın, bugün dile getirdiğimiz açıklamamıza dikkat çekmek için tüm çalışanlarla birlikte “Siyah Giyme” eylemi yapacağız. Siyah renkte kıyafetler giyerek çalışma ortamlarımızda farkındalık oluşmasını sağlayacağız. 18 Mayıs Çarşamba günü yapacağımız 4 saat iş bırakma eylemi ile ilgililere “artık sesimizi duyun” mesajı vereceğiz. Genel Merkez Yönetim Kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda mesaiye 2 saat geç başlayıp, mesaiyi 2 saat erken bitireceğiz! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Bayramı'nda eylemlerimize ara vermeyeceğiz! Sesimizi hem ülke, hem de dünya gündeminde duyurmak için Twitter'da sanal miting düzenleyeceğiz! Saat 21.00'de gerçekleştireceğimiz bu sanal mitinge tüm kamu çalışanlarını davet ediyoruz…

20 Mayıs günü ise kararlılığımızı tüm Türkiye'ye gösterecek, ülke genelinde tam gün iş bırakma eylemi yaparak işe hiç gitmeyeceğiz! Sosyal Güvenlik Kurumu'nun toplam 35 bin norm kadrosu olmasına rağmen işler kısıtlı sayıda personelle yürütülmeye çalışılmaktadır. İstanbul'da yüzde 42 ülke genelinde de yüzde 65'lik fiili çalışan ile hizmet veren SGK personelinin iş yükü her geçen gün daha da artmaktadır. Bizler, Büro Memur-Sen olarak “hak verilmez, alınır” anlayışıyla bugün meydanlara indik! Genel Yetkili Sendika olarak üyelerimizin ve temsil ettiğimiz kamu görevlilerinin mağduriyeti son bulana kadar, birlik ve beraberlik içerisinde kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz!

• Bizler kimseden haksız bir kazanç ya da lütuf istemiyoruz! Biz hakkımızı istiyoruz, alın terimizin karşılığını istiyoruz!

• Bizler mevzuatın ağır yükü altında ezilen, idari ve mali yönden attığı her imzanın yasal sorumluluğunu üzerinde taşıyan çalışanların, hakettiği ücretlerin ödenmesini talep ediyoruz!

• Bizler COVID-19 pandemi sürecinde dünyanın imrenerek baktığı ve sorunsuz sistemi ile herkesin takdir ettiği Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki personelin hakkının teslim edilmesini istiyoruz!

• Bizler kurum çalışanlarının 666 Sayılı KHK ile ellerinden alınan, fazla mesai ücretleri, ikramiyeler ve ek ödemelerin tekrar verilmesini istiyoruz.

• Bizler kamu işçisi ile memurlar arasındaki maaş farkı adaletsizliğinin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. SGK'da çalışan bir işçinin maaşı 11 bin TL'yi bulurken asıl işi yapan bir memurun maaşının 6-7 bin lira gibi komik rakamlarda kalmasını kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz.

• Bizler Kurum personelinin uzmanlaştırılmasını, sosyal sigorta uzmanı kadrosunun açılmasını ve çalışma tazminatının verilmesini istiyoruz.

• Bizler Şeflerin özel hizmet tazminatları ve ek ödeme oranları yükseltilerek, hak ettikleri ücretin ödenmesini istiyoruz.

• Bizler İcra memuru kadrosunun 'Sosyal Güvenlik İcra Memuru Uzmanı" şeklinde ihtas edilmesini talep ediyoruz.

• Bizler Denetmen ve Denetmen yardımcılarının il müdürlüğü bünyesine bağlı değil de, grup başkanlığına bağlanmasını talep ediyoruz

• Bizler Kurumda boş bulunan kadrolara, görevde yükselme sınavında başarılı olan personelin atanmasını ve liyakata uygun olmayan usulsüz atamaların önüne geçilmesini istiyoruz

• Bizler Denetmen alımlarında kurum içinden alıma belirli bir kadro ayrılarak, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda yıllarca görev yapmış çalışanların atanmalarını istiyoruz.

• Bizler Toplu sözleşme maddesiyle güvence altına alınan, 4/B'li olarak görev yapan personelin kadroya geçirilmesini istiyoruz.

• Bizler 3600 Ek gösterge çalışmasında SGK çalışanlarının da dikkate alınmasını ve sonuna kadar hak ettikleri 3600 ek göstergenin kurum çalışanlarına verilmesini talep ediyoruz.

• Bizler banka maaş promosyon anlaşması ile geçen yıl mayıs ayında ödenen 4 bin liranın, enflasyon rakamları da dikkate alınarak güncellenmesini talep ediyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92428)
18 Mayıs 2022 Çarşamba 08:55
Dostlar alışverişte görsün, medya önünde iş bırakma eylemi kararı alırlar, perde arkasında birlikte hareket ederler, kusura bakmayın ama size kimse inanmaz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92385)
16 Mayıs 2022 Pazartesi 23:12
SGK'da çalışan bir işçinin maaşı 11 bin TL'yi bulurken asıl işi yapan bir memurun maaşının 6-7 bin lira gibi komik rakamlarda kalmasını kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Yalan kamuoyunu yanıltıyorlar inşallah gerekli yerlere bildirilecektir bide sendika olacaklar kamuoyuna yalan beyanda bulunarak hak idda edilmez
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92384)
16 Mayıs 2022 Pazartesi 23:03
Önce aldığınız maaşı hak edin sonra haksızlıklardan bahsedin. Doğru düzgün mesaiye bile riayet etmezsiniz akşama kadar çay kahve dedikodu yapıyorsunuz aldığınız maaş fazla bile devletimizi bu kriz döneminde zor duruma düşürmek için cabaliyorsunuz. Beğenmiyorsanız bırakın sırada bekleyen milyonlar var!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92382)
16 Mayıs 2022 Pazartesi 22:56
Zeki Müren'de bizi görecek mi? :)))
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92377)
16 Mayıs 2022 Pazartesi 20:19
Oldum olası tiyatro ve sahneyi sevmem Sn Kawa 3600 Mala, Mualim, Hemşire,Polis e aldın diyer memur lara verilmezse insiyatif alıp iş bırakma eylemine gidecekmisiniz merak ediyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92374)
16 Mayıs 2022 Pazartesi 18:41
Sgk işçi kadrosu nerede 11 bin alıyor yalan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92372)
16 Mayıs 2022 Pazartesi 17:33
Fazla birsey olmaz az sayıdasiniz. Allah bilir kaç kişi mesaiye gidiyorsunuz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92370)
16 Mayıs 2022 Pazartesi 17:30
Resme bak resimdekilere bak hizaya gel. Ağaya isyan ha. Köyü satayım aklınız başınıza gelsin. The Best off eğitim bir sen nelere kaldık ya Rabbim. Pankartı biraz daha büyük yapsaydınız isyan edenler belli olmaz dı. Salıverin enişteyi
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın