KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Bush sokağa çıkamaz hale geldi

Dev bankalar kağıttan kule gibi yıkılıyor. Krize çözüm bulunamıyor. Binlerce insan işsiz kaldı. Bush'un ülke içine yapacağı geziyi erteledi

Bush sokağa çıkamaz hale geldi
18 EYLÜL 2008 PERŞEMBE 10:00
0
1168
0
AA aa
ABD finans piyasalarında başlayan ve giderek etkisini dünya genelinde
hissettiren krizle binlerce insanın işsiz kalmasını neden oldu. Dalga dalga yayılan krize yönelik tedbirlerin yetersiz kalması ise herkesi endişelendiriyor. ABD Başkanı George Bush'un ülke içine yapacağı geziyi ertelemesine
neden olan krizin etkilerini gidermeye yönelik yeni önlemler aranıyor.

Bu arada, yatırım bankası Lehman Brothers'ın iflasını açıklamasının ardından yaşanan kriz piyasada güvensizlik sorununa yol açtı.

ABD'nin sigorta devlerinden American International Group'u (AIG) Merkez Bankası FED'in 85 milyar dolarlık acil kredi açması ile kurtarması bile güvensizlik sorununun azalmasına yardımcı olmadı.

New York'un menkul kıymetler borsasının bulunduğu ve ABD'nin ekonomik merkezi Wall Street'e bugün yine endişe ve hareketlilik hakim oldu.

Wall Street'te mali sistemle ilgili endişeler Dow Jones Sanayi Endeksinin günü yaklaşık 450 puan düşüşle kapamasına yol açtı.

Gazete yorumlarında Wall Street'te bundan bir süre önce yatırımcılara mali sıkıntıları olmadığı yönünde güvence veren Lehman Brothers ve AIG'nin bu duruma düşmelerinin ardından herkesin ''mali krizin yeni kurbanları kim olacak?'' şeklinde düşündüğünü belirtiliyor. Wall Street'te herkesin endişeli ve temkinli olduğu ve ''neredeyse kimsenin kimseye inanmadığı'' yorumları yapılıyor.  

MOSKOVA DA SARSILIYOR

Moskova Borsası'nda sert düşüşün sürmesinin ardından işlemler dün de durduruldu. Yurtdışında kapanan finansman muslukları dev Rus bankaları için tehlike çanlarının çalmasına neden oluyor.  Tüm dünyada yatırımcılar piyasalarda yaşananları korkulu gözlerle izliyor. Her geçen gün yeni bir “dev”e ilişkin “batıyor” söylentileri çıkarken yatırımcılar panik halde nakite dönmenin savaşını veriyor. Bear Stearns ile başlayan ardından mortgage devleri Fannie Mae ve Freddie Mac'le hızlanan “iflas” furyası Lehman Brothers ve AIG'le devam ediyor. Önceki gün ABD hükümetinin, AIG'nin yüzde 79.9 hissesini 85 milyar dolarlık kredi karşılığında alması da global piyasalardaki tansiyonu düşürmeye yetmedi.  Özellikle İngiliz mortgage devi HBOS'un mali durumu ile ilgili haberler yetmezmiş gibi ABD'nin en büyük ilk iki yatırım bankası olan Goldman Sachs ve Morgan Stanley ile ilgili endişeler dev borsaları vurdu.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2026
02:59
Rektör Çelik:
Rektör Çelik: 'Diş Hekimliği Fakültemiz aynı zamanda üretim merkezi olacak'
IDEX Ağız ve Diş Sağlığı Fuarı'nı ziyaret ederek sektördeki son gelişmeleri yerinde inceleyen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nin yalnızca ileri teknolojik donanıma sahip bir sağlık merkezi olmayacağını, aynı zamanda dental malzeme üretim süreçlerinin yürütüldüğü bir merkez haline geleceğini belirtti.
18.04.2026
01:57
Bingöl`de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Şehit Mustafa Gündoğdu Kavşağı'nda iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'si ambulansla hastaneye kaldırıldı.
18.04.2026
01:43
Fırıncılardan zam savunması:
Fırıncılardan zam savunması: 'Sadece Fiyat Değil, Gramaj da Arttı'
Bingöl'de ekmek fiyatlarına ilişkin tartışmalar sürerken fırıncılar, 25 TL'ye satılan ekmeğin 310 gram değil 350 gram olduğunu belirterek, kamuoyuna yansıyan bazı bilgilerin eksik olduğunu savundu.
17.04.2026
20:16
Bingöl`de Çiftçiye 102 Milyon TL`lik Yem Desteği
Bingöl'de Çiftçiye 102 Milyon TL'lik Yem Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında 6 bin 41 çiftçiye toplam 102 milyon 615 bin TL'nin üzerinde destekleme ödemesinin hesaplara aktarıldığını duyurdu.
17.04.2026
19:51
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü grup yoluna düşen dev kaya bir ayı aşkın süredir kaldırılmadı. Yağışlarla birlikte yola biriken taşlar ulaşımı zorlaştırırken, vatandaşlar yetkililere 'Acil müdahale' çağrısı yaptı.
17.04.2026
19:27
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl çevrelerinde cumartesi sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın