KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ocak 2026 Pazar
°C

Bush'un en büyük yalanı

Newsweek dergisi Bush yönetiminin söylediği en büyük yalanları derledi. İşte o yalanlar

Bush`un en büyük yalanı
24 ARALIK 2006 PAZAR 16:32
0
1133
0
AA aa
2006 yılı sonuna yaklaşırken prestijli Newsweek dergisi, Bush yönetiminin bu yılda söylediği en büyük yalanlarını okuyucuları için derledi. Dergi, "Yılın en büyük yalanları" arasında Başkan George W. Bush'un "Savaşı kazanıyoruz" ve "Rumsfeld, sonuna kadar görevde kalacak" açıklamalarını saydı.

Newsweek dergisi, Bush yönetimince "2006 yılında söylenen en büyük yalanları"nı okuyucularına hatırlattığı haberinde yönetiminin aldatmacalarının yanı sıra, medyayı yanlış yönlendirmesi sonucunda medya tarafından gözardı edilen bazı önemli gerçeklere de dikkat çekildi. Dergiye göre, Bush Yönetiminin yılın en büyük yalanları şöyle:

-"Kesinlikle
kazanıyoruz"
Bush, 25 Ekim'de bir gazetecinin sorusunu üzerine Irak savaşının kazanıldığını çok kesin bir ifade ile dile getirdi.

-"Sonuna kadar burada"
Bush, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'i, büyük bir destek vererek yönetiminin son gününe kadar görev yapacağını söylemesinin birkaç gün sonra görevinden aldı.

-"Cumhuriyetçilerin seçimi kaybedeceği yalan" Bush'un danışmanı Karl Rove, ABD'deki ara seçim öncesi cumhuriyetçilerin yenilgiye uğrayacağını gösteren tüm kamuoyu yoklamalarının yanlış olduğunu öne sürdü.

GÖZARDI EDİLEN OLAYLAR

Newsweek haberinde ayrıca, yönetimin çizgisine ters düştüğü için uzun bir süre medya tarafından gözardı edilen bazı olaylara da dikkat çekti:

-Irak'ta sivil ölüler. Bush Yönetiminin Irak'ta "50 bin sivil ölü" projeksisyonları yayınladı, oysa Baltimore'deki John Hopkins Bloomberg Kamu Sağlığı Okulu'nca bir doktor ekibine yaptırılan araştırma, Irak'ta ölüm sayısının 650 bine ulaştığını gösteriyordu ancak resmi projeksiyonlarından çok uzak olan bu çalışmaya medya ilgisiz kaldı.

-Irak'taki özel şirketler. Yönetimce özel şirketlerle yapılan sözleşmelerin kapsamında Irak'ta 100 bin kadar kişi, görev yapıyor. Bunların sayıları, ülkedeki 140 bin Amerikan askeri sayısına yaklaşıyor. Bu kişiler, tutukluları sorgulamaktan askerler için yemek pişirmeye kadar daha önce askerlerce yapılan birçok görev yerine getiriyor.

-Gizli sorgu yerleri. 11 Eylül saldırılarının ardından kurulan ve Bush Yönetimince varlığının ancak geçtiğimiz son baharda kabul edilen "gizli işkence cezaevleri." Dergi, bu gizli cezaevleri ABD'nin dünyadaki prestijinin yıkılmasına katkıda bulunduğunu belirtti.

ANKA


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.01.2026
15:55
HÜDAPAR, Genç`teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDAPAR, Genç'teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, ilçe genelinde özellikle öğrenciler, veliler, yaşlılar ve hastaların yaşadığı ulaşım sıkıntılarını belediye meclisine soru önergesiyle taşıdıklarını açıkladı.
11.01.2026
15:38
12 Bingölspor`dan ikinci yarıya fırtına gibi başlangıç
12 Bingölspor'dan ikinci yarıya fırtına gibi başlangıç
3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, ligin ikinci yarısının ilk maçında çıktığı Karaköprü deplasmanında adeta gövde gösterisi yaptı. Yeşil-beyazlılar, ilk yarısını 4-2 önde kapattığı mücadeleyi 6-2 kazanarak şampiyonluk yürüyüşüne güçlü bir başlangıç yaptı.
11.01.2026
12:51
Bingöl`de 72 köy yolunda çalışmalar sürüyor
Bingöl'de 72 köy yolunda çalışmalar sürüyor
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde kapalı bulunan 72 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız sürüyor.
11.01.2026
12:41
Akaryakıta zam kapıda! Motorine zam geliyor
Akaryakıta zam kapıda! Motorine zam geliyor
Motorinin litre fiyatına kısa süre önce indirim gelmişti. Salı gününden itibaren fiyat yükseliyor, depolar daha pahalıya dolacak. Benzinde ise şimdilik herhangi bir fiyat değişimi beklenmiyor.
11.01.2026
00:07
Bingöl`de TOKİ sosyal konutların kurası çekildi
Bingöl'de TOKİ sosyal konutların kurası çekildi
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bingöl'de yapılacak olan 2 bin 59 konutun kurası çekildi. İşte kura sonuçları;
11.01.2026
00:06
Bingöl esnafı yeni başkanını seçti
Bingöl esnafı yeni başkanını seçti
Sonuçların hayırlara vesile olması dileğinde bulunan ve uzun yıllar başkanlık göreviyle Bingöl esnafına hizmet eden Yılmaz Çapak'a teşekkür eden Bingöl Esnaf Sanatkârlar Odası'nın Yeni Başkanı Zülküf Alpay; 'Üstlendiğimiz sorumluluğun ve omuzladığımız yükün ağırlığının farkındayız' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın