KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

BÜ'ye 4 Bin 704 Kontenjan

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin yayınladığı 2018 tercih kılavuzunda Bingöl Üniversitesi'ne 2 bin 234'ü lisans, 2 bin 470'i de ön lisans olmak üzere toplam 4 bin 704 öğrenci kontenjanı ayrıldı.

BÜ`ye 4 Bin 704 Kontenjan
11 TEMMUZ 2018 ÇARŞAMBA 19:16
3
2739
3
AA aa

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, üniversiteye ayrılan yaklaşık 4 binlik kontenjanın dolması halinde öğrenci sayısının 16 bini aşacağını söyledi.

Prof. Dr. Çapak, “Üniversitemiz hızla büyüyor. Fiziki büyüme ve öğrenci sayısı ile birlikte, bilimsel anlamda da gelişmeye devam edeceğiz. Başta şehrimiz ve bölgemiz olmak üzere ülkemizin çıkarlarına hizmet etmek ve ülkemizi ileri taşımak için tüm gücüyle çalışan bir üniversite olacağız. Toplumsal faydaya dönük bilim üreten ve yaşantı dünyasına katkı sağlayarak toplumsal hayata dokunan bir üniversite olacağız” dedi. 

İlk kez öğrenci alınacak bölüm ve programlar

Pilot Üniversite seçilmesi, Kıraat Merkezi'nin açılması, Sütaş ile yapılan burs ve staj programı antlaşmaları, Gebze Teknik Üniversitesi ve yurt dışında farklı ülkelerden pek çok üniversite ile yapılan işbirliği protokolleri.  Son derece modern ve donanımlı yeni kütüphane binası, BESYO, yeni yapılacak İlahiyat Fakültesi binası ve daha birçok farklı atılımla güzel başarılara imza atan Bingöl Üniversitesi, yeni bölüm ve programların açılması ile birlikte büyümeye ve gelişmeye hız kesmeden devam edecek.

14 Yeni Bölüm Daha Açıldı

Kurulduğu günden bugüne hızla büyüyen ve gelişen Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne bu yıl öğrenci alımı başta olmak üzere Gıda Mühendisliği, Eczane Hizmetleri, Süt ve Besi Hayvancılığı ile Odyometreden oluşan on dört yeni programa öğrenci alınacağını söyleyen Rektör Çapak, “Bingöl Üniversitesi her geçen gün daha da büyüyor. Üniversitemize bu yıl toplam 4 bin 704 öğrenci kontenjanı ayrıldı. YÖK'e bazı yeni bölümlerin açılması ve Diş Hekimliği Fakültemizin öğrenci alması talebimiz olumlu karşılandı. Diş Hekimliği Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Adalet Programı, Özel Güvenlik ve Koruma Programı, Aşçılık Programı, Turist Rehberliği Programı ve Yerel Yönetimler Programlarımıza onay geldi. Fen Edebiyat Fakültesi'nde Arap Dili ve Edebiyatı Programı, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde Gıda Mühendisliği Programı öğrenci alacak. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda İlk ve Acil Yardım Programı öğrenci alabilecek. Ziraat Fakültesi bünyesinde Bahçe Bitkileri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde de Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi programları açıldı. Yine SÜTAŞ'ın kurulması ile beraber düşünürsek Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni açılan Süt ve Besi Hayvancılığı Programı da fevkalade önem taşıyan bir bölüm oldu. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Eczane Hizmetleri ve Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Odyometri Programları da Üniversitemiz için son derece önemli bölümler olacak. Bingöl Üniversitesi'ni her geçen gün daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Üniversitemiz toplumsal faydaya endeksli, bilim üreten önemli bir merkez halinde olacak. Yeni açılan bölümlerimiz Üniversitemizi daha güçlü bir kurum yapacak. Şimdiden Üniversitemizi tercih edip Bingöl'e gelecek öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29995)
12 Temmuz 2018 Perşembe 14:07
Bingöl universitesi= torpil aklıma gelen tek sey
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29988)
12 Temmuz 2018 Perşembe 10:59
Lise düzeyindeki eğitim kalitesi daha iyi gerçekten. Öğrenciye ders veren hoca boşuna okuyorsunuz diyorsa o kurumdan birşey çıkmaz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29982)
11 Temmuz 2018 Çarşamba 23:57
Bu kadar öğrenci geliyorda ne oluyor?
Kaliteli bir eğitim mi var okulda?
Bazı bölümlerde 2 bölüm hocası var diğer bölümlerden alakasız alanlardan hocalar getirilip bölüm açılıyor.
Kalitesiz bir üniversiteye zemin hazırlanıyor.
Buradan mezun olan öğrenci kendi bölümü ile ilgili hocayı zor görüyor.
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın