KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Kasım 2025 Pazar
°C

BÜ'ye 4 Bin 704 Kontenjan

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin yayınladığı 2018 tercih kılavuzunda Bingöl Üniversitesi'ne 2 bin 234'ü lisans, 2 bin 470'i de ön lisans olmak üzere toplam 4 bin 704 öğrenci kontenjanı ayrıldı.

BÜ`ye 4 Bin 704 Kontenjan
11 TEMMUZ 2018 ÇARŞAMBA 19:16
3
2730
3
AA aa

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, üniversiteye ayrılan yaklaşık 4 binlik kontenjanın dolması halinde öğrenci sayısının 16 bini aşacağını söyledi.

Prof. Dr. Çapak, “Üniversitemiz hızla büyüyor. Fiziki büyüme ve öğrenci sayısı ile birlikte, bilimsel anlamda da gelişmeye devam edeceğiz. Başta şehrimiz ve bölgemiz olmak üzere ülkemizin çıkarlarına hizmet etmek ve ülkemizi ileri taşımak için tüm gücüyle çalışan bir üniversite olacağız. Toplumsal faydaya dönük bilim üreten ve yaşantı dünyasına katkı sağlayarak toplumsal hayata dokunan bir üniversite olacağız” dedi. 

İlk kez öğrenci alınacak bölüm ve programlar

Pilot Üniversite seçilmesi, Kıraat Merkezi'nin açılması, Sütaş ile yapılan burs ve staj programı antlaşmaları, Gebze Teknik Üniversitesi ve yurt dışında farklı ülkelerden pek çok üniversite ile yapılan işbirliği protokolleri.  Son derece modern ve donanımlı yeni kütüphane binası, BESYO, yeni yapılacak İlahiyat Fakültesi binası ve daha birçok farklı atılımla güzel başarılara imza atan Bingöl Üniversitesi, yeni bölüm ve programların açılması ile birlikte büyümeye ve gelişmeye hız kesmeden devam edecek.

14 Yeni Bölüm Daha Açıldı

Kurulduğu günden bugüne hızla büyüyen ve gelişen Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne bu yıl öğrenci alımı başta olmak üzere Gıda Mühendisliği, Eczane Hizmetleri, Süt ve Besi Hayvancılığı ile Odyometreden oluşan on dört yeni programa öğrenci alınacağını söyleyen Rektör Çapak, “Bingöl Üniversitesi her geçen gün daha da büyüyor. Üniversitemize bu yıl toplam 4 bin 704 öğrenci kontenjanı ayrıldı. YÖK'e bazı yeni bölümlerin açılması ve Diş Hekimliği Fakültemizin öğrenci alması talebimiz olumlu karşılandı. Diş Hekimliği Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Adalet Programı, Özel Güvenlik ve Koruma Programı, Aşçılık Programı, Turist Rehberliği Programı ve Yerel Yönetimler Programlarımıza onay geldi. Fen Edebiyat Fakültesi'nde Arap Dili ve Edebiyatı Programı, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde Gıda Mühendisliği Programı öğrenci alacak. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda İlk ve Acil Yardım Programı öğrenci alabilecek. Ziraat Fakültesi bünyesinde Bahçe Bitkileri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde de Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi programları açıldı. Yine SÜTAŞ'ın kurulması ile beraber düşünürsek Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni açılan Süt ve Besi Hayvancılığı Programı da fevkalade önem taşıyan bir bölüm oldu. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Eczane Hizmetleri ve Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Odyometri Programları da Üniversitemiz için son derece önemli bölümler olacak. Bingöl Üniversitesi'ni her geçen gün daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Üniversitemiz toplumsal faydaya endeksli, bilim üreten önemli bir merkez halinde olacak. Yeni açılan bölümlerimiz Üniversitemizi daha güçlü bir kurum yapacak. Şimdiden Üniversitemizi tercih edip Bingöl'e gelecek öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29995)
12 Temmuz 2018 Perşembe 14:07
Bingöl universitesi= torpil aklıma gelen tek sey
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29988)
12 Temmuz 2018 Perşembe 10:59
Lise düzeyindeki eğitim kalitesi daha iyi gerçekten. Öğrenciye ders veren hoca boşuna okuyorsunuz diyorsa o kurumdan birşey çıkmaz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29982)
11 Temmuz 2018 Çarşamba 23:57
Bu kadar öğrenci geliyorda ne oluyor?
Kaliteli bir eğitim mi var okulda?
Bazı bölümlerde 2 bölüm hocası var diğer bölümlerden alakasız alanlardan hocalar getirilip bölüm açılıyor.
Kalitesiz bir üniversiteye zemin hazırlanıyor.
Buradan mezun olan öğrenci kendi bölümü ile ilgili hocayı zor görüyor.
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
14.11.2025
11:25
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
Hangi sınav ne zaman? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu.
14.11.2025
11:20
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği uygulaması bu yıl iki hafta erkene çekilerek 15 Kasım'da başlayacak. Yeni düzenlemeyle, ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan otobüs, kamyon, minibüs, çekici, tanker ve hafif ticari araçlar bu kapsama giriyor. Peki kurala uymayanlara ne kadar ceza kesilecek? Kış lastiğinin ne gibi faydaları var? İşte detaylar...
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın