KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

BÜ'ye ilgi artıyor!

Bingöl Üniversitesi AB Dış İlişkiler Ofisi yetkililerinin Eylül 2018'de katıldığı Avrupa Uluslararası Eğitim Derneği (EAIE) tarafından İsviçre'nin Cenevre şehrinde düzenlenen 30. Uluslararası EAIE Kongre ve Eğitim Fuarının meyvelerini almaya başladı. Bingöl Üniversitesi'ne 2019-2020 yılında 36 yabancı uyruklu öğrenci ve 32 de öğretim üyesi olmak üzere 68 kişi gelmiş olacak.

BÜ`ye ilgi artıyor!
27 MART 2019 ÇARŞAMBA 19:06
0
2603
9
AA aa

2019-2020 Mevlana Değişim Programı kapsamında Bingöl Üniversitesine başvuran 42 yabancı uyruklu öğrenciden 36'sının başvuru şartları uygun bulundu. Öğretim Üyesi bazında ise yapılan 32 başvurunun tamamı uygun görüldü. Mevlana Değişimi Programı kapsamında 2019-2020 yılı içinde 36 öğrenci ve 32 akademik personel gelecektir. Rusya, Malezya, Pakistan başta olmak üzere Azerbaycan, Filistin, Filipinler, İran, Irak, Gürcistan ve Ukrayna gibi çeşitli ülkelerden eğitim almak ve ders vermek üzere gelecek olan söz konusu öğrenci ve akademisyenlerin gelmesi öngörülüyor.

Bingöl Üniversitesi Avrupa Uluslararası Eğitim Derneği (EAIE) tarafından İsviçre'nin Cenevre şehrinde düzenlenen 30. Uluslararası EAIE Kongre ve Eğitim Fuarında tanıtıldı. Avrupa'nın en saygın ve geniş kapsamlı uluslararası yükseköğretim kongre ve fuarı olarak kabul edilen etkinlik, 11-14 Eylül 2018 tarihleri arasında 95 ülkeden 5 bin 700 katılımcı ile gerçekleştirildi. Bu fuara Üniversitemiz Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Erasmus Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Kayıntu, Öğr. Gör. Soner Kaya ve Öğr. Gör. Semra Çamuka katıldı. Fuarda 10 farklı ülkeden 14 üniversite ile personel ve öğrenci değişim için hem Erasmus hem de Mevlana Antlaşması imzalandı.

Bingöl Üniversitesi'nden 26 Öğrenci Yurt Dışına Gidecek

Yine Mevlana Değişim Programı çerçevesinde Bingöl Üniversitesi'nden 26 öğrenci yurt dışına gidebilecek. Başvuruda bulunan 77 öğrenciden başarılı olan 26 öğrenci Mevlana Öğrenci Değişim Programına katılmaya hak kazandı. Bingöl Üniversitesi'nden yurt dışına gidecek olan öğrenciler, Rusya, Azerbaycan, Malezya, Filistin, Irak ve İran gibi farklı ülkelerde bir dönem ile bir yıl arasında değişim süreler boyunca eğitim görme imkânına kavuşacaklardır. 

“Üniversitelerin Dünyaya Açık Olması Gerekir”

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Üniversitemizin yerelleşmemesi bizim en önemli ölçülerimizden biridir. Üniversitelerin dünyaya açık olması gerekir. Üniversitelerin yenilenmeye ve uluslararasılaşmaya ihtiyacı var. Bingöl Üniversitesi olarak bunun için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Aksi takdirde yerelleşiriz. Bizim arzumuz, Bingöl Üniversitesi'ne yakışır üniversal alana yoğunlaşmak. Bu noktada da uluslararası düzeydeki hareketliliğimizi, faaliyetlerimizle arttırıyoruz. Yurt dışından gelen öğrencilere önem vererek önümüzdeki yıllarda üniversitemizdeki yabancı öğrenci sayısını arttırmamız gerekiyor. Burada okuyacak yabancı öğrencilerin gittikten sonra burayı güzel anlatması ile yeni öğrencileri Bingöl Üniversitesi'ne çekebiliriz” dedi.

AB Dış İlişkiler Ofisinden yapılan açıklamada, “Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın AB Dış İlişkiler ofisine vermiş olduğu destekle önemli başarılar elde ettik.  Ofisimiz, özellikle Mevlana Öğrenci Değişimi konusunda oldukça büyük ilgi gördü. Neredeyse anlaşmalı olduğumuz tüm üniversitelerden öğrenci değişimi için başvuru aldık. Ayrıca, rektörümüz yurtdışı ziyaretleri esnasında Irak, Pakistan ve Ürdün gibi ülkelerle de Mevlana Protokolünün imzalanmasını sağlamıştır. Bütün bu çalışmalar sonucunda elde edilen başarı için başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak olmak üzere, destek veren ve emeği geçenlere teşekkür ediyor yardım ve desteklerinin devamını diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_42408)
29 Mart 2019 Cuma 18:52
Reklamdan öteye birşey yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_42394)
29 Mart 2019 Cuma 10:20
Tüm üniversite camiasını gayretlerinden dolayı kutlarım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_42364)
28 Mart 2019 Perşembe 14:38
Bir şeyden de mutlu olun hep eleştiri eleştirenler acaba Bingöl için ne yaptınız eleştirin ama doğru olanıda bi zahmet takdir edin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_42357)
28 Mart 2019 Perşembe 12:34
Üniversitemiz ve memleketimiz için hayırlı olsun. Yeni gelişmeleri beraberinde getirsin inşaallah..Üniversitemiz Bingölümüzün gözbebeğidir!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_42347)
28 Mart 2019 Perşembe 10:05
Bingöl üniversitesi başarılı bir üniversitedir emeği geçen herkese teşekkürler eleştirirken çözüm önerinizi de söylerseniz bir anlamı olur yoksa konuşmaktan öteye geçemezsiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_42304)
28 Mart 2019 Perşembe 04:32
Türkiye de Mevlana dinini benimsetip ve yaşatıyorlar bu tür çalışmaları şiddetle kınıyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_42297)
28 Mart 2019 Perşembe 01:43
Kim bilir oranın en düşük seviyeli hocasıdır yine. Yani büyütmeyin boşuna BÜ ni ordan mezun oldum hocalarını gördük biliyoruz nasıl bi üniversite. Haa bu arada torpille üniversitede hoca olmak için çok kişi var sırada. Duyuyoruz sürekli malasef işte Bingöl Üniversitesi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_42255)
27 Mart 2019 Çarşamba 19:33
Sanırsınız yer küreyi titretecek bütün dengeleri alt üst edecek yeni bir atom formülü bulmuşlar aile şirketinden öteye gitmeyen ahbap çavuş ilişkileri ile gündemde yer alan üniversitemiz size de merhaba
Misafir Kullanıcı (@Misafir_42278)
27 Mart 2019 Çarşamba 23:19
@Misafir Kullanıcı aynen ağzına saglık çok güzel tanımlmışsın bırak ilgiyi dışardan bir hocayı zorla konferanslara getiriyorlar boş beleş muhabetler başka bir şey değil
07.05.2024
22:59
Arıkan:
Arıkan: 'Master planı çalışmalarına başladık'
Bingöl Deprem Çalıştayı kapanış programında konuşan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: 'Master planı konusunda Bingöl Belediyesi olarak çalışmamız başladı. Bu çalıştayın bu anlamda bize çok ciddi anlamda katkı sunacağını, yol göstereceğini ve bizi doğru yönlendireceğini düşünüyorum' dedi.
07.05.2024
14:42
Bingöl`de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl'de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, 2024 Nisan ayı içerisinde kent merkezinde yapılan denetimlerde kural ihlali yapan araç sürücülerine 6 milyon 306 Bin 404 TL idari para cezası kesildiğini bildirdi.
07.05.2024
13:55
Bingöl merkez muhtarları yeni başkanını seçti
Bingöl merkez muhtarları yeni başkanını seçti
Üç adayın yarıştığı Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanlığı seçimlerini Merkez Ekinyolu Köyü Muhtarı Mehmet Erdoğan kazandı.
07.05.2024
13:26
Bingöl`de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de 2024 yılı yaz dönemi için hazırlıklarını tamamlayan fide üreticileri, satışlara başladılar. Fide alacak yetiştiricilerin dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çeken fide üreticisi Murat Alınak; 'Üreticinin tohum seçimi kadar, alınan fidenin ekim yapılacak alana uyumu da bir o kadar önemlidir' dedi.
07.05.2024
13:25
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolüne imza atıldı. Protokol çerçevesinde, Bingöl Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri İstanbul Teknik Üniversitesinin imkanlarından yararlanabilecek.
07.05.2024
13:23
Bu iki çiçeği koparmanın cezası yarım milyon lira
Bu iki çiçeği koparmanın cezası yarım milyon lira
Endemik tür olan ve halk arasında 'ağlayan gelin' diye bilinen 'ters lale' ile 'baskilensis' koparanlara 488 bin 630 lira idari para cezası uygulanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın