KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Büyük anadolu buluşması

Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında Ankara'da ‘Dünya Kültürleri ve Gençlerin Büyük Anadolu Buluşması' şenliği düzenlendi. Şenliğe katılan Bingöl gençlik grubu, yoğun ilgi gördü.

Büyük anadolu buluşması
31 MAYIS 2008 CUMARTESİ 09:30
0
1485
0
AA aa
65 ülke ve Türkiye'den 81 il gençlik merkezi gençlerinin ve 40 ilin halkoyunları ekibinin katıldığı şenliğe, Bingöl'den halkoyunları ekibi ve gençlik merkezi gençlerinden oluşan 21 kişilik bir grup iştirak etti. Gençlik Merkezi Müdürü Vahdettin Uzunyayla başkanlığında Ankara'daki şenliklere katılan Bingöl gençliği, büyük ilgi topladı.
Halkoyunları ekibi her gün çeşitli noktalarda gösteriler yapıp, Bingöl yöresi oyunları tanıttı. Ayrıca şenlik merkezinde kurulan dev çadırlarda stant açan Bingöl grubu, kültürel motiflerin işlendiği malzemelerin yanı sıra yanı sıra Bingöl Balı'nı da davetlilere hediye edilerek tanıttı.
Fırsat değerlendirilmeliydi
Yoğun ilgi gören Bingöl Balı, çok sayıda alıcı buldu ancak yeterli miktarda bal bulunmadığı için sadece hediyelik paketler katılımcılara dağıtıldı. Balın tanıtımı ve piyasa bulabilmesi için iyi bir fırsat olan şenlik, yine iyi değerlendirilemedi.
3 Bin 500 genç katıldı
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nca organize edilen uluslararası şenliğe, 3 bin 500 gencin katıldığı belirtildi. Gençlerin tanışıp kaynaştığı, yeni dostlar edindiği ve büyük coşkulara sahne olan şenlik, 10 gün sürdü. Anıt Kabri ziyaret eden gençler, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'yi de gezdi.
Milletvekillerine ziyaret
TBMM ziyareti sırasında AK Parti Bingöl Milletvekilleri Cevdet Yılmaz, Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu'nu ziyaret eden Bingöl Gençlik Grubu, vekillerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bingöllü gençleri Ankara'daki bu önemli organizasyonda görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden milletvekilleri, bu tür etkinliklerde yer almanın, hem ilin tanıtımı, hem de gençlerin farklı kültürlerle tanışmaları açısından büyük önem taşıdığını belirttiler.
Gala Gecesinde Bingöl'e Yoğun İlgi
Şenliğin son gününde düzenlenen gala gecesinde Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 10 İl'in halkoyunları ekipleri sahne aldı. Kartal oyunuyla izleyenleri büyüleyen Bingöl Gençlik Merkezi Halkoyunları Ekibi, katılımcılardan yoğun alkış topladı. Bingöl'ün gördüğü ilgi, sunucunun ‘Bingöl'ü alkışladığınız gibi diğer ekipleri de alkışlamanızı bekliyoruz' sözleriyle netleşti.
Aydın: “Gösterilen ilgi gurur vericiydi”
Şenlikte yapılan faaliyetler hakkında görüşleri alınan Halkoyunları Antrenörü Emre Aydın, şenlik süresince Bingöl'e gösterilen yakın ilgi ve alakanın memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Farklı ülkelerden gelen gençlere Bingöl'ü anlatıp, yöresel oyunları öğrettiklerini söyleyen Aydın: “Bingöl'ümüzün güzelliklerinden, doğa zenginliklerinden bahsettik. Özellikle Yüzenada ve Güneşin Doğuşu hakkında bilgiler aktardığımız davetliler, anlatılanlar karşısında büyük şaşkınlık yaşadılar. Daha iyi bir tanıtım yapılabilmesi durumunda çok sayıda yerli ve yabancı turistin Bingöl'e geleceği kanaati hasıl oldu. Ayrıca yöresel oyunlarımızı öğrettiğimiz yabancı gençler, ülkelerine döndüklerinde Bingöl'ümüzü oyunlarımızla hatırlayacaklar” dedi.
Bingöl Balı'nın yoğun ilgi gördüğüne ve taleplerin beklenenden çok olduğuna dikkat çeken Aydın: “Bingöllü balcılarımız bu tür şenliklere iştirak edip bal satabilirler. Böylece hem balımızı tanıtmış, hem de dış piyasayı görmüş oluruz. Bingöl'de oturarak birilerinin gelip bal almasını beklemek yanlış olur. Bu tür etkinliklerde stant açarak iyi bir satış yapılabilir. Bu yılki şenlikte maalesef büyük bir fırsatı kaçırdık. Umarım önümüzdeki yıl balcı esnafımız bu konuda gerekli duyarlılığı gösterir” diye konuştu.
Uzunyayla: “Bingöl'ü gençler aracılığıyla tanıtacağız”
Gençlik Değişimi Projesi çerçevesinde Temmuz ayında İstanbul'dan yaklaşık 20 kişilik bir gençlik grubunun Bingöl'e geleceğini ifade eden Gençlik Merkezi Müdürü Vahdettin Uzunyayla, bu gençlere yönelik iyi bir tanıtım yapıp, doğal güzelliklerinin yerinde gösterilerek gelecek yıllar için iyi bir getiri sağlamaya çalışacaklarını ifade etti.
Gençlik Merkezi olarak bu yıl Çanakkale'ye gezi düzenleyeceklerini kaydeden Uzunyayla, 21–22 Haziran tarihlerinde halkoyunları ekiplerinin Bodrum'da yapılacak Gençlik Merkezleri Arası Halkoyunları Türkiye Finali'ne katılacağını dile getirdi.
Uzunyayla: “Sosyal ve kültürel alanda birçok kursumuz devam etmekte. Bunların yanı sıra geziler düzenleyip gençlerimize faklı kültürleri tanıma imkânı sağlıyoruz. Yine halkoyunları alanında önemli mesafeler katedip, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye finallerinde ilimizi temsil edeceğiz. Gençlerimizi sosyal ve kültürel faaliyetler alanında toplayıp, bu uğraşlar sayesinde zararlı alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçlıyoruz. Yeni binamız faaliyete girdi. Önümüzdeki yıl çok daha geniş kapsamlı faaliyetlere imza atacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
Destek verenlere teşekkür ettiler
Uzunyayla, Ankara'daki şenliklere katılmalarında gerekli desteği sunan Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu'na, Milletvekili Yusuf Coşkun'a, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şefik Kara'ya ve Bingöl'ü en iyi şekilde temsil eden gençlere ve antrenörlere teşekkür etti.
 

 

 


BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın