KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Büyük çantaların bilinmeyen zararı

Hanımların büyük çanta modasına takılıp kalmaları sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor...

Büyük çantaların bilinmeyen zararı
13 MART 2009 CUMA 08:39
0
1308
0
AA aa
Hanımların büyük çanta modasına takılıp kalmaları sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Eğer taşıdığınız çanta ağırlığınızın yüzde 10'undan fazla ise çok ağır taşıyor, bu da size bel ve sırt ağrısı olarak geri dönecek demektir.

İşte sırt ağrısından kurtulmanın yolları...

Hanımlar sırt, bel ve boyun ağrılarından çok sık şikayet eder. Gün içinde taşınan ağır ve büyük çantaların sırt ağrılarının nedenini oluşturan önemli bir etken olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle çalışan hanımların yanlarından ayıramadığı taşınabilir bilgisayarlar daha çok sayıda sırt ve boyun ağrısı şikayetleri yaratacağa benziyor.

Büyük çantalara olan bakış açımızı modadan sağlığa kaydırırsak güzel olduğu kadar sağlıklı olduğunu pek söylemeyiz. Bu tip çantalar hanımların kaslarına baskı yaparak şiddetli bel ve sırt ağrılarına neden olmaktadır.

Öte yandan iç hacmi geniş olan bu çantalar ister istemez içine doldurulan birçok eşya ile ağırlığını arttırır. Eğer taşıdığınız çantalar ağırlığınızın yüzde 10'undan fazla ise çok ağır taşıyorsunuz ve bu da size bel ve sırt ağrısı olarak geri dönecek demektir.

Bu konuda söylenebilecek tek şey çantalarınızı küçültmek ve içini boşaltmak olacaktır. Ayrıca çanta tecihinizi postacı çantası biçimindeki omuzdan çapraz asılan çantalardan yana kullanmanız sağlığınız açısından önem taşır. Eğer omuza asılı çanta kullanıyorsanız 10 dakikada bir omuz değiştirerek kullanmanız iyi olur.

(aa)


Bugün

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın