KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Büyük takas

İsrail, 2 askerinin karşılığında 5 Hizbullah militanını serbest bıraktı. Nasrallah, yenilginin resmi kabulü olduğunu açıkladı.

Büyük takas
18 TEMMUZ 2008 CUMA 10:29
0
1210
0
AA aa
İsrail tarafından esir tutulan ve Hizbullah ile yapılan esir değişimi anlaşması sonrası bugün Lübnan'a teslim edilen 5 Lübnanlı askerin başkent Beyrut'a gelişinde üst düzey karşılama töreni düzenlendi.



Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah İsrail tarafından serbest bırakılan esirler için düzenlenen kutlamalarda platforma çıkarak esirleri kucakladı.

İsrail ile Hizbullah arasında yapılan esir değişimi anlaşması gereği iki İsrail askerinin cesedine karşılık serbest bırakılan 5 Lübnanlı esir için akşam saatlerinde Beyrut'un güney mahallesi Dahiye'deki meydanda kutlama düzenlendi. İsrail tarafından serbest bırakılan 5 esirin kutlama için kurulan platforma gelişinde, hapishane parmaklıklarını temsil eden tahtadan yapılmış parmaklıkları kırarak gelmesi dikkat çekti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da kurulan platformda bulunan esirlerin yanına gelerek onları kucakladı ve kısa bir konuşma yaptı. Nasrallah konuşmasında iki İsrail askerinin cesedine karşılık 5 Lübnanlı mahkumun serbest bırakılmasını organize eden Hizbullah'ın “zafer” kazandığını söyledi. Nasrallah, “Artık mağlubiyet dönemi sona ermiş ve zafer dönemi başlamıştır. Bu insanlar, bu ulus ve bu ülke kendilerinin mağlup edilemeyeceği mesajını dünyaya açık bir şekilde vermiştir” şeklinde konuştu. Hasan Nasrallah güvenlik gereği esirlerin yanında birkaç dakika durdu ve daha sonra meydandan ayrıldı. Hasan Nasrallah en son Ocak ayında Aşure Günü kutlamalarında yine birkaç dakika kadar halkın karşısına çıkmıştı.


29 senedir İsrail'de esir tutulan ve herkesin gözünün üzerinde olduğu Filistin Kurtuluş Cephesi üyesi Samir Kuntar da Nasrallah'tan sonra konuşma yaptı. Kuntar konuşmasında Filistin'e direnişçi kardeşlerinin yanına geri döneceğini söyledi. Kuntar, Nasrallah'ın kendisini düşman hapishanesinden kurtararak verdiği sözünü yerine getirdiğini ifade etti. Hizbullah'a ve Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah'a methiyeler yağdıran Kuntar, Nasrallah'ı “usta ve lider” olarak tanımladı. Konuşmasında Filistin halkına da seslenen Kuntar, Filistinlilerin birlik içinde düşmana karşı göğüs germesini istedi. Samir Kuntar'ın konuşması meydanda toplanan binlerce kişi tarafından sık sık “Samir, Samir” sloganlarıyla kesildi.

LÜBNANLI ESİRLERE ÜST DÜZEY KARŞILAMA

İsrail sınırından Lübnan'a teslim edildikten sonra helikopterlerle Beyrut Havalimanına getirilen Lübnanlı 5 asker için havalimanında üst düzey protokolün katıldığı bir karşılama töreni düzenlendi. Lübnanlı 5 askeri havalimanında Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Süleyman, Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, Parlamento Sözcüsü Nebih Birri ve çok sayıda milletvekili ile Hizbullah taraftarları karşıladı. Cumhurbaşkanı Michel Süleyman serbest bırakılan 5 askerin havalimanına gelişleri sırasında yaptığı konuşmada, “Esirlerin dönüşüyle artık başımız önde değil ve onların Lübnan'a geri dönüşüyle sevincimiz daha da arttı. Bugün sizin dönüşünüz bütün Lübnanlılara kutlu olsun. Bu esir değişimini sağlayarak sizin geri dönmenizi sağlayan bütün taraflara teşekkür ederim” şeklinde konuştu

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın