KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2025 Pazar
°C

Büyük yasak başladı

Söndürün sigaraları yasak başladı! Önceki gün saat 00.00 itibariyle Türkiye yeni dönemine girdi! Türkiye dumansız hayata adım attı, tiryakiler sigara yasağına alışmaya çalışıyor...

Büyük yasak başladı
20 TEMMUZ 2009 PAZARTESİ 11:19
0
1307
0
AA aa
Türkiye dumansız hayata adım attı, artık sigara sadece evde ve tamamen açık alanda içilebilecek. Sigara şemsiye altı ve sarmaşıkla çevrili kafelerde bile yasak. İçene 69, içmesine izin verene 5 bin 600 lira ceza var.

Türkiye, ‘Dumansız Hava Sahası'na önceki gün geceden itibaren kesin geçiş yaptı. Günlerdir gündemde olan düzenlemeyle artık sigara yalnızca evde ve tamamen açık alanlarda içilebilecek.

Dün itibariyle evler hariç, kamu alanları dahil tüm kapalı alanlarda, taksiler dahil tüm toplu taşıma alanlarında, dershanelerin, tüm okul öncesi, ilk ve ortaöğrenim kurumlarının, kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında artık sigara içmek yasaklandı.Apartman merdivenleri veya asansörü gibi kapalı ortak kullanım alanları da yasak kapsamına giriyor.

Lokanta, restoran, kahvehane, kafetarya, birahane, bar gibi tüm eğlence mekânları ile açık havada yapılan her türlü spor, kültür, sanat, eğlence faaliyetinin yapıldığı yerlerde yasak uygulanacak. Açık havadaki sanat ve eğlence organizasyonlarında sigara içilmesi için oluşturulan alanlar toplam seyir alanının yüzde 50'sini geçemeyecek. Bu uygulamayla konser alanları ve stadyumların belirli bölümlerinde sigara içilebilecek.

Sabit veya seyyar tavanı olan, çatısı bulunan yerlerde çadır, güneşlik ve şemsiye dahil örtülü olsa da sigara içilemiyor. Sigara içmek için, dört tarafı açık ve gökyüzünü görmek gerekiyor.

Sabit ya da seyyar bir tavanı olup yan yüzeylerinin yarısından fazlası kapalı olan alanlarda da sigara içilemeyecek. Bu durum bahçesi olan işletmeleri ilgilendiriyor. Ancak, düzenlemeye uygun bahçesi olan işletmelerde de yan masada sigara içen bir müşterinin sigara içmeyen diğer müşteriyi etkilemesine izin verilmeyecek.

Türkiye genelinde uygulamaya başlanan sigara yasağı Bingöl'de de başladı. Dün sabah saatlerinde iş yerlerini açan işletmeciler, sigara küllüklerini kaldırdı, sigara içmek isteyen müşteriler de yasağı hatırlattı.

Özelikle sigara içmeye müsaade eden veya içtiren işletmelere uygulanacak olan ağır para cezası nedeniyle yasağa harfiyen uyulduğu görüldü. Bingöl'de kapalı mekânlarda sigara içemeyen vatandaşların, açık alan ve park bahçelerini tercih ettiği görüldü. Sigara yasağının uygulandığı ilk günde parklar dolup taştı.

bingolmedya
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
04.07.2025
15:08
Bingöl`de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bingöl'den Ankara'ya uyuşturucu taşıyan kamyonda 49 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
04.07.2025
15:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın