KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Haziran 2025 Salı
°C

Çağrı merkezleri istihdam kapısı

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın girişimleriyle, Bingöl'de de kurulan çağrı merkezlerinin istihdam kapısı olduğu belirtildi.

Çağrı merkezleri istihdam kapısı
09 ŞUBAT 2011 ÇARŞAMBA 08:21
0
2346
0
AA aa

'Bacasız fabrikalar' gibi çalışan şirketlerin, geçen yıl 40 bin kişiye iş imkanı sağladığını belirten yetkililer, gelecek 5 yılda ise 45 bin kişiye iş imkânı sağlanmasının planlandığını söyledi.

Hizmet sektörünün önem kazanmasıyla birlikte ortaya çıkan yeni iş kolu olan çağrı merkezleri, istihdam deposu oldu. 'Müşteri memnuniyetinin teknolojik mekanları' diye de tanımlanan merkezlerde geçen yıl, ülke genelinde 40 bin kişi işe alındı. Çağrı merkezi sektörünün hızlı büyüme trendini, 2010'da da sürdürdüğünü kaydeden yetkililer, “Son 5 yılda sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ndeki çağrı merkezleri için yapılan yatırımların, 50 milyon TL'yi buldu. Bu yatırımla, sektörün sağladığı istihdam 2 katına çıktı. Beş yıllık gelecekte sektörün hacim olarak yüzde 100'ün üzerinde büyüme göstereceği, oluşturulan istihdamın da 40 bin seviyelerinden 85 binlere ulaşılacağı öngörülmektedir. Büyümekte olan sektörde Anadolu'nun birçok ilindeki yatırımlar da artarak devam ediyor. Erzurum, Erzincan, Bingöl ve Gümüşhane gibi illerdeki çağrı merkezlerinde çalışanların sayısı da arttı” diye konuştular.

Türk çağrı merkezi sektöründe eğitim seviyesinin en az lise mezunu olduğunu kaydeden yetkililer, “Merkezler çalışanlar tarafından geçici iş olarak görülüyor. Örneğin banka çağrı merkezlerinde, şubeye geçmek isteyenler çağrı merkezini basamak olarak kullanıyor. Ancak herkesin amacı aynı olduğundan zamanla umutsuzluk ve motivasyon kayıpları söz konusu oluyor. Öncelikle kişilerin mizaçlarına, strese dayanıklılığına, hedeflerine bakmak çok daha anlamlı oluyor” diye konuştular.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.06.2025
21:46
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
İhbar üzerine bölgeye giden itfaiye ekipleri, yılanı yakalayarak etkisiz hale getirdi.
23.06.2025
19:18
Bingöl`de yazla birlikte kâbus da başladı!
Bingöl'de yazla birlikte kâbus da başladı!
Gece yarısı motosikletleri bağırtanlar, son ses müzikle sokakları kolaçan edenler, yakınları evleniyor diye şehri ayağa kaldıranlar ve dahası…! Herkes rahatsız, herkes müdahale edilmesini bekliyorum ama ilgililer sessiz!
23.06.2025
18:15
Bingöl`de bir ‘Garip` isyan!
Bingöl'de bir 'Garip' isyan! 'Neden kimse ilgilenmiyor?'
Hava sıcaklıkları artınca köylünün isyanı da büyüdü. Sinek istilasına uğrayan köyde halk, çağrılarına sessiz kalınmasına tepki gösterdi: 'Sulama kanalları temizlenmiyor, ilaçlama yapılmıyor! Serzenişimize karşılık da verilmiyor!'
23.06.2025
17:18
Bingöl Elâzığ yolunda kaza! 2 yaralı
Bingöl Elâzığ yolunda kaza! 2 yaralı
Bingöl Elâzığ karayolunda taksi ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
23.06.2025
16:59
Hutbelerden ‘barış çağrısı` istediler
Hutbelerden 'barış çağrısı' istediler
DEM Parti heyeti Bingöl İl Müftülüğünü ziyaret etti. Ziyarette 'Dinin vereceği mesaj, barıştan başka bir şey olamaz' İl Eş Başkanı Ormangören, sohbetlerde, vaazlarda, hutbelerde barış vurgusu yapılması çağrısında bulundu ve ekledi; 'İslam'ın temel mesajı olan barışın bu sürecin ruhuna uygun şekilde toplumla buluşturulması, yaşamsal bir öneme sahiptir.'
23.06.2025
12:25
Bingöl`de 2025 Yılı Sulama Sezonu Başladı
Bingöl'de 2025 Yılı Sulama Sezonu Başladı
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Bingöl'de toplam 182 Bin 180 dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2025 yılı birim fiyatlarıyla ülke ekonomisine yaklaşık 3 milyar lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın