KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Eylül 2025 Salı
°C

Çakabay: seçimlerden zaferle çıkmalıyız

Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçiminden BDP’nin zaferle çıkması gerektiğini belirten Çakabay: “Çevlik üzerine düşeni yerine getirmeli ve sandıkta gereken mesajı vermelidir” dedi.

Çakabay: seçimlerden zaferle çıkmalıyız
05 MART 2014 ÇARŞAMBA 03:07
0
3260
0
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) seçim çalışmaları kapsamında Saray Mahallesinde seçim irtibat bürosu açtı. Açılışa, Bingöl Belediyesi Eş Başkan adayı İlhan Çakabay'ın yanı sıra, İl Başkanı Halis Yurtsever, Parti Meclis üyesi Hüseyin Tanas, ve çok sayıda partili katıldı.

Açılışta konuşan BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever: “90 yıldır köylerimize bir patika yol, Kürdistan'a karakollar yaptılar. Devlet her yere okul yaptı ama ana dilimizi yasakladılar. Bizi asimile etmek istediler. Ama Bingöl halkına çağrımız şudur; sizi asimile etmek isteyen egemen güçlere 30 Mart'ta gereken cevabı verin” dedi.

BDP'nin yerel seçimlerden zaferle çıkması için büyük bir çaba içerisinde olmaları gerektiğini belirten Çakabay ise: “gerekirse gece gündüz çalışırız. bu seçim Kürdistan için çok önemlidir. Onun için de Çevlik üzerine düşeni yerine getirmeli ve sandıktan gereken mesajı vermelidir. Ben sizin bu duyarlılıkla yaklaşacağınıza inanıyorum. Sizlerin seçtiğiniz belediye meclis üyeleri memur gibi olmayacaklar. Sizin için sizinle beraber yasa çıkaracak ve Bingöl halkına hizmet etmek için oraya gidecekler. Bingöl halkın temsilcisi olarak görevlerini yapacaklar. Ne yaparsak halkımızla, halkımız için yapacağız ve 30 Mart'ta zaferle çıkacağız” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçim irtibat bürosunun açılışı halaylar eşiğinde yapıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.09.2025
00:11
Bingöl Üniversitesi`nden Küresel Hamle
Bingöl Üniversitesi'nden Küresel Hamle
Bingöl Üniversitesi, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonuyla akademik ve idari sistemini köklü biçimde revize etti. Times Higher Education (THE) Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda 750-1000 bandına girmeyi hedefleyen kurum, bilimsel etki, sürdürülebilirlik, uluslararasılaşma ve toplumsal katkıyı merkezine alarak hem bölgesel kalkınmaya hem de küresel akademik prestije odaklandı.
15.09.2025
14:37
Eğitim yatırımlarında temeller yükseliyor
Eğitim yatırımlarında temeller yükseliyor
Devam eden projeleri yerinde inceleyip yüklenici firmalardan bilgi alan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel; 'Her yeni okul Bingöl'ün eğitim geleceğine yapılan büyük bir yatırımdır. Hayırseverlerimizin desteği ve devletimizin imkânlarıyla eğitimde daha güçlü bir geleceğe yürüyoruz' dedi.
15.09.2025
13:55
Bingöl`de 91 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de 91 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 91 kilo 250 gram kubar esrar ele geçirildi. İki şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
15.09.2025
12:18
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri ekiplerince yapılan çalışmalarda, çalıntı kaydı bulunan 1 motosiklet tespit edilerek sahibine teslim edildi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şahsa trafik ihlalinden ceza kesildi!
15.09.2025
11:49
Bingöl`de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl'de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ceviz yetiştiricilerine sulama dönemi uyarısında bulundu! 'Gün aralığını uzatın, sonra yavaş yavaş suyu kesin!'
14.09.2025
20:05
Bingöl`de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından, kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan aranan 7 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın