KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2025 Çarşamba
°C

Çalışmalarımızı yasaklamaya çalışıyorlar

1 Kasım seçimlerine günler kala basın mensuplarıyla bir araya gelen Baluken, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Baluken; “HDP’nin siyasi çalışması tamamen yasaklanmaya çalışılıyor. Yani siyasi soykırım operasyonları ve askeri soykırım operasyonlarının gölgesinde bir seçim süreciyle karşı karşıyayız”

Çalışmalarımızı yasaklamaya çalışıyorlar
28 EKİM 2015 ÇARŞAMBA 05:58
0
2217
0
AA aa

HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, Bingöl milletvekili adayları Hişyar Özsoy ve Mahmut Demirel'in de katılımıyla kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

“ÇÖZÜM MASASINI DEVİRENLER, KOALİSYON MASASINI DA DEVİRDİ”

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Baluken, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini değerlendirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

Baluken, “4 buçuk ay önce sandık başına gitmiş bir ortamda yeniden önüne seçim dayatılmış bir ortama girdik. 7 Haziran seçimlerinde Türkiye çok önemli bir mesaj vermişti. Çözüm masasını devirenler, 7 Haziran seçimlerinden sonra da koalisyon masasını devirdiler. Siyasi partilerin, AKP dâhil olmak üzere bir koalisyon hükümeti oluşturmak üzere taşımış olduğu irade ve ortaya koymuş olduğu çalışmaların tamamı Tayyip Erdoğan tarafından boşa çıkarıldı. Henüz hükümet kurma görev süresi bitmeden de yasa ve anayasal mevzuatı çiğneyerek, koalisyon sürecini bitirdiğini ilan etti. Yani önce çözüm masasını devirdi, sonra da koalisyon masasını devirerek bugün yaşamış olduğumuz siyasi istikrarsızlık ortamı ve bu siyasi istikrarsızlık ortamında da yeni bir seçim gündemi bütün Türkiye halklarına dayatılmış oldu. Amaç aynıdır. 1 Kasım seçimlerinde Erdoğan ve AKP'nin amacı, 7 Haziran seçimleriyle aynıdır. HDP'yi baraj altında bırakmak, tek başına iktidar olmanın yolunu açmak. Daha önce 400 milletvekili istiyorlardı. Başkanlık yolunu açmak istiyorlardı. Ancak 7 Haziran seçimlerinde halkın ortaya koyduğu net siyasi duruştan sonra bugün hala HDP'nin baraj altında kalması için ve AKP'nin de tek başına iktidar olabilmesi için maalesef hukuksuzlukları devreye koymaya devam ediyorlar” diye konuştu.

EYLEMSİZLİK KARARI VE ANKARA KATLİAMI

Savaş pratiğinden sonra, HDP başta olmak üzere barış ve demokrasi isteyenlerin yapmış olduğu çağrılara KCK'nın eylemsizlik ve çatışmasızlık tavrıyla cevap verdiğini belirten Baluken, “Yani bu saat itibariyle, silahların susması talebine çatışmasızlık ve eylemsizlik pozisyonuyla cevap veren bir KCK var. Ancak operasyonlara aynı şekilde devam eden halkın bütün kutsal değerlerini hiç edecek şekilde bir AKP ve Tayyip Erdoğan pratiği var. Bu yönüyle KCK'nin barışa hazırız mesajı silahları barış için susturuyoruz mesajı AKP tarafından, Ankara katliamı ile cevap verildi. Halkın öz kaynaklarını çalıp hırsızlıklarla yolsuzluklarla bütün ülkenin kaynaklarını kendi hizmetinize sunarsanız, karnınız tok olur. Bu topraklarda çatışmasızlığa ve barışa kimsenin karnı tok değildir. Ekmek kadar su kadar, soluduğumuz hava kadar hızla bir kalıcı barışa ve hızla çatışmasızlık ortamına ihtiyacımız vardır” dedi.

“SİLAHLARIN GÖLGESİNDE SEÇİM SÜRECİ YAŞIYORUZ”

Baluken, hükümetin operasyonları ve savaş iradesini devam ettirdiği için silahların gölgesinde bir seçim süreci yaşandığını kaydederek, şunları söyledi: Bütün bölgede devam eden askeri operasyonlar var. Her gün Diyarbakır havalimanından kalkan onlarca savaş uçaklarının sesleri altında seçim çalışmaları yürütmek zorunda kalıyoruz. Bu askeri operasyonlara rağmen, siyasi soykırımlar da devam ediyor. HDP'nin seçim çalışmalarına yönelik yoğun bir saldırı, yoğun bir baskı konsepti var. 20'yi aşkın Belediye Başkanımız başta olmak üzere 1500'e yakın arkadaşımız, son bir buçuk ay içerisinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. HDP'nin kendi belirlediği seçim beyannamesi bile, Erdoğan'ın ve AKP'nin talimatlandırdığı savcılar tarafından bir toplatılma gerekçesi yaratılarak HDP'nin siyasi çalışması tamamen yasaklanmaya çalışılıyor. Yani siyasi soykırım operasyonları ve askeri soykırım operasyonlarının gölgesinde bir seçim süreci ile şu anda karşı karşıyayız.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.09.2025
16:47
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 3 Eylül'de başlayan başvuruların 26 Eylül 2025 günü sona ereceğini duyurdu. Kayıt ücreti 400 TL. İstenen evraklar ise şöyle;
09.09.2025
16:28
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Jandarma mesleğinin tanıtıldığı ve okumanın önemine vurgu yapıldığı ziyarette öğrencilere jandarma çocuk dergisi, jandarma boyama kitabı ve hayvan figürlü maskeler dağıtıldı.
09.09.2025
14:21
Bingöl`de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.
09.09.2025
14:15
Bingöl polisi uyarıyor! Dikkatli olun!
Bingöl polisi uyarıyor! Dikkatli olun!
İşyerleri, parklar ve daha birçok yerde vatandaşlarla birebir temas kurup dolandırıcılık ve hırsızlık vakalarına karşı uyarılarda bulunan Bingöl polisi, broşür dağıtıp detayları örnekleriyle anlatıyor.
09.09.2025
14:04
Esnaflar dikkat! Vergi sistemi değişti
Esnaflar dikkat! Vergi sistemi değişti
Büyükşehirlerde ilçe nüfusu 30 bini geçmeyenler hariç olmak üzere faaliyette bulunan bazı vergi mükellefleri basit usulden gerçek usule geçiş yapacak. Gerçek Usule Tabi olan mükellefler KDV, gelir vergisi, stopaj vergisi, gelir geçici vergisi öderken, Basit Usule Tabi olan mükellefler yalnızca basit usulde ticari kazançlarının vergisini ödüyor.
08.09.2025
16:27
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'nda Elazığspor ile eşleşti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın