Kumgeçit köylüleri, 23 yıl önce nüfusu artan köyün başka bir yere taşınmasını istedi. Bu talep dönemin hükümeti tarafından kabul edilince, çalışmalara başlandı. Köylüler, daha konutların yapımı başlamadan, 2 kilometre uzaklıktaki yeni yerleşim alanına 2 katlı bir camii inşa etmeye başladı. Ancak daha sonra yeni yapılacak konutların köylülere, 6 bin YTL'ye satılacağı açıklandı. Bunun üzerine fiyatı fazla bulan köylüler taşınmaktan vazgeçti.
Köy taşınmayınca
Fakat bu arada cami inşaatı da tamamlandı. Aradan 23 yıl geçti ancak köy taşınmadı. Yeni yere yapılan cami ise ortada kaldı. Bakımsızlıktan harabeye dönen cami, Kumgeçit'ten uzak olduğu için kullanılmayınca, kaderiyle başbaşa kaldı. Kumgeçit köyünde yaşayan vatandaşlardan Abdulaziz Keskin, yeni yerleşim alanına yapılan camii köye uzak olduğu için kimsenin gidemediğini söyledi.
Konutlar yapılmadan
Keskin, “Konutlar yapılamadan camii yapıldı. Bu köylünün isteği üzerine yapıldı. Konut yapımı karşılığında bizden 2 bin YTL faiz istediler. Biz faiz ödemek istemedik. Bu nedenle konut yapımı durduruldu ve camii ortada kaldı” dedi. Yeni yerleşim alanına yapılacak olan cami, okul ve konutların krokisi çizildi ancak sadece camii yapıldı. Taşınma umutlarını hâlâ canlı tutan köylüler ise, camide namaz kılacakları günü dört gözle bekliyorlar.
haberi öneren üyemiz:
yazıkonak21
BingolOnline Haber Servisi