KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Camilerde kitap okuma saatleri düzenlenecek

Diyanet işleri Başkanlığı tarafından hey yılın Ekim ayının ilk haftası ilan edilen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda bu yılki tema ‘Cami ve Kitap’ olarak belirlendi.

Camilerde kitap okuma saatleri düzenlenecek
02 EKİM 2016 PAZAR 19:28
0
1850
0
AA aa

Bingöl Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şube Müdürü Şemseddin Aydoğdu, ‘Cami ve Kitap' temalısı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

1-7 Ekim tarihleri arası "Camiler Ve Din Görevlileri Haftası" olarak belirlendiğini ifade eden Aydoğdu, Her yıl toplumun ihtiyaç duyduğu bir tema belirlenerek çeşitli etkinliklerle hafta içerisinde icra edilmektedir. 2016 yılı 'Camiler Ve Din Görevlileri Haftası'nın teması 'Cami ve Kitap' olarak belirlenmiş olup tema çerçevesinde bütün camilerimizde üniversite öğretim üyeleri, İHL dersleri öğretmenlerinden de istifade edilerek vaaz ve irşat hizmetleri verilmiştir." dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle camilerde birer kitaplık ve cami durumuna göre kütüphane oluşturma çalışmalarının başladığını belirten Aydoğdu, "Bu tema kapsamında çalışmaların devam edeceğini, yine camilerde din görevlilerimizin rehberliğinde 'kitap okuma saatleri' düzenlenecektir. 05 Ekim çarşamba günü il müftülüğümüz tarafından belediye kültür merkezinde din işleri yüksek kurulu üyesi Sayın Mehmet Kapukaya hocamızın konuşmacı olarak katılacağı 'Cami ve kitap' konulu konferans düzenlenecektir." ifadelerini kulandı.

Aydoğdu, "Kütüphanesiz Kur'an kursumuz kalmasın" Sodes projesi kapsamında İl merkezi ve köylerde mevcut 25 Kur'an kursuna bilgisayar ve her Kur'an kursunda oluşturulan kütüphaneye 500 adet kitap kazandırıldığını ifade etti. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
06.05.2026
17:49
Genç`e kütüphane ve etüt merkezi
Genç'e kütüphane ve etüt merkezi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın seçim vaatleri arasında yer alan etüt merkezi ve halk kütüphanesi projesi ihale aşamasına geldi. 400 kişi kapasiteli merkezin 2026-2027 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
06.05.2026
17:48
Bingöl`de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 1 Mayıs'ta evden çıktıktan sonra kaybolan emekli öğretmen Kutbattin Keskin'i bulmak için 3 ilden gelen ekiplerin de katılımıyla 229 personelle arama çalışması yürütülüyor.
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın