KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ağustos 2026 Pazar
°C

Çamurda şifa arıyorlar

Bingöl’ün kaplıcalarıyla tanınan Ilıcalar beldesinde bir tesis bünyesinde Elazığ'dan getirilen kilin termal su ile karışımı sonucu hazırlanan çamur havuzuna rahatsızlıklara iyi geldiği düşüncesiyle vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Çamurda şifa arıyorlar
19 ARALIK 2014 CUMA 18:47
0
3631
0
AA aa

Kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta Kös Kaplıcası mevkiinde bir tesiste Elazığ'dan getirilen kil ile hazırlanan havuz, başta romatizma olmak üzere egzama ve sedef gibi rahatsızları bulunan vatandaşlarca tercih ediliyor. Şifa bulmak amacıyla kaplıcaya giden vatandaşlar termal havuzdan sonra çamur banyosu yapıyor.

Tesisin halkla ilişkiler müdürü Hüseyin Sami Yüzer, AA muhabirine, yoğun talep üzerine kaplıca havuzunun yanına çamur havuzu da ilave ettiklerini söyledi.

"ÇAMURUN HİÇBİR YAN ETKİSİ YOK"

Yüzer, havuzda kullandıkları kilin Elazığ'dan getirildiğini ifade ederek, havuza doldurdukları kili sıcak kaplıca suyu ile yoğurarak termal çamur haline getirdiklerini belirtti.

Havuza giren yerli ve yabancı turistlerden bazılarının başını da çamura soktuğuna işaret eden Yüzer, şöyle dedi: "İnsanların çamur havuzundan şifa aldığını, sivilcelere, eklem ağrılarına, romatizma ve vücuttaki yaralara iyi geldiğini gördük. Çamuru yüzüne sürerek maske olarak kullanan müşterilerimiz de var. Müşterilerimiz arınmış bir cilt ile havuzdan çıktıklarını hissettiklerini belirtiyor. Çamurun hiçbir yan etkisi yok. Herkes çok memnun. Müşteriler termal havuzdan sonra termal havuza giriyor. Böylece vücut kendini yenilemiş oluyor.”

Yüzer, çamur banyosunun günde bir kez 3-5 seans uygulandığına dikkati çekerek, en yaygın kullananların romatizması bulunanlar olduğunu dile getirdi.

“Çamur bağışıklık ve sinir sistemini de güçlendiriyor. Ciltte akneleri temizliyor, siyah noktaları gideriyor. Sedef ve egzama gibi hastalıkları iyileştirdiği de kanıtlanmıştır” diyen Yüzer, müşterilerin kas sorunlarına ve strese de iyi geldiğini ifade ettiğini kaydetti.

"ÇAMUR RAHATSIZLIKLARIMA İYİ GELDİ"

Çamur havuzunda şifa arayanlardan Zeki Koşan, bel fıtığı olduğunu, birçok tedavi yöntemi denemesine rağmen ağrılarının geçmediğini anlatarak, tavsiye üzerine çamur havuzuna girdikten sonra ağrılarının sona erdiğini belirtti.

Nihat Göztaşı ise sürekli kaplıcaya geldiğini ifade ederek, çamur havuzundan da istifade ettiklerini söyledi.

Termal su ile hazırlanan çamurun, romatizma ve eklem ağrılarına da iyi geldiğini aktaran Göztaşı, “Sağlıklı yaşamak için her hafta kaplıcaya geliyoruz. Çamur rahatsızlıklarıma iyi geldi. Çamur banyosu strese de iyi geliyor. Herkese bu şifadan faydalanmasını tavsiye ederim” diye konuştu.

Ömer Dilim de oğlunu ziyaret etmek Gaziantep'ten Bingöl'e geldiğini kaydederek, tavsiye üzerine çamur banyosu yaptığını ve memnun kaldığı için herkese tavsiye ettiğini ifade etti. AA 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın