KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2025 Salı
°C

Çanakkale şehitleri anıldı

Bingöl'de Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle şehitler anıtına çelenk konuldu.

Çanakkale şehitleri anıldı
18 MART 2019 PAZARTESİ 19:10
3
1873
0
AA aa

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle, Genç Caddesi Şehitler Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törene Vali Kadir Ekinci, 49 Tugay Komutanlığı Komutan V. Topçu Albay Ali Olcay Küçüktepe, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, Muharip ve İç Güvenlik Gaziler Derneği Başkanı Ziya Yener, kurum müdürleri, STK temsilcileri, askeri personel, gaziler, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Şehitler anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemine binaen konuşan Piyade Üstteğmen Mehmet Akif Altay, “Tarih boyunca egemenlik ve bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğini herşeyin üstünde tutan bu uğurda ödediği bedellerle destanlar yazan aziz şehitlerimiz, devletimizin varlığının güvencesi olarak milletimizin bağrında ebediyen yaşayacaktır. Bu topraklar için toprağa düşen her şehidimizin vücutlarının bir parçasını vatan toprağına emanet eden gazilerimizin bu vatanı bir kere daha vatan yaptığının bilincindeyiz. Üzerinde yaşadığımız cennet vatanımız, istiklalimiz ve ay yıldızlı şanlı bayrağımız, onların hayatı pahasına koruyup armağan ettiği ve bizlerin de bugün şerefle taşıdığı kutsal emanetlerdir” diye konuştu.

“GÜVENLİK GÜÇLERİMİZE GÜÇ VE KUVVET DİLİYORUM”

Daha sonra Vali Ekinci, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları onuruna verilen öğle yemeği programına katıldı.

Vali Ekinci programda yaptığı konuşmasında:

“Öncelikle böylesine tarih şuuru ile yüklü mübarek bir günde davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıldönümü münasebetiyle ahirete intikal eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Bu vatan için dün olduğu gibi bugün de çarpışan güvenlik güçlerimize güç ve kuvvet diliyorum. Rabbim yardımcıları olsun. Tüm millet olarak dualarımızla güvenlik güçlerimizin yanındayız. Çünkü bizler, ‘Şehitler Tarihimizin Kalbidir' diyerek şehadet kurumunu ve şehitlerini aziz bilen bir medeniyetin varisleriyiz.  Bizim milletimiz istiklal ve istikbal denildiği zaman; vatan, din ve bayrak denildiği zaman canını dahi hiç çekinmeden feda edebilen bir millettir. Bu adanmışlık duygusu dünyada başka bir millet ve memlekette yoktur. Diğer ülkelerde harp olduğu zaman zaman oradaki insanlar bir şekilde savaştan kaçmanın yollarını ararlar. Bizde ise mukaddesatımız tehlikede olduğu zaman kadını ve erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla herkes cepheye koşmak ve şehadet şerbetini içmek için hemen harekete geçer. İşte biz böyle mümtaz, böyle eşsiz bir milletin evlatlarıyız. Allah bu milletin bu aziz ve eşsiz duygularını daim etsin. Allah Şehitlerimize Rahmet Eylesin. ‘Çanakkale Ruhu ve Bilinci' ebediyen kaybolmasın' dedi.

Şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları onuruna düzenlenen yemek programına Vali Kadir Ekinci ve eşi Tuba Ekinci'nin yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekilli Feyzi Bedibek, 49. Komando Tugay Komutan V. T. Albay Ali Olcay Küçüktepe, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kurum amirleri, STK temsilcileri ve şehit yakınları ile gazi ve gazi yakınları katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2025
21:59
12Bingölspor`dan 3. Lig hazırlığı!
12Bingölspor'dan 3. Lig hazırlığı!
BAL 2024-2025 sezon şampiyonu olup 3. Lig'e yükselen 12 Bingölspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda İstanbul ve Ankara'da çeşitli toplantılar ve görüşme yapacak olan kulüp yönetimi, birlik çağrısında bulundular.
13.05.2025
19:24
Bingöl Doğum Hastanesi eski binası yıkılıyor
Bingöl Doğum Hastanesi eski binası yıkılıyor
Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi eski binasının yıkım işi, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesi uyarınca 10,5 milyon lira muhammen bedel üzerinden açık teklif usulüyle ihale edilecek. İhale tarihi ve diğer detaylar şöyle;
13.05.2025
19:11
Vali Usta`dan yeni müdürlere mesajlı tavsiye!
Vali Usta'dan yeni müdürlere mesajlı tavsiye!
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ziyaretinde kurum ve yöneticilerinden beklentilerini aktaran Vali Usta, önceki dönem il müdürü Mustafa Loğoğlu'nun tutumlarına atıfta bulunarak uyarı mesajlarını net ifadelerle paylaştı!
13.05.2025
16:11
Bingöl`de üç ilçede FTR poliklinikleri açıldı
Bingöl'de üç ilçede FTR poliklinikleri açıldı
Yeni açılan poliklinikler; kas-iskelet sistemi hastalıkları, bel ve boyun fıtıkları, romatizmal rahatsızlıklar, felç sonrası hareket kayıpları, ortopedik ameliyatlar sonrası rehabilitasyon süreçleri ve spor yaralanmaları gibi çok sayıda fiziksel sorunun tanı ve tedavisinde önemli bir rol üstlenecek.
13.05.2025
15:50
Bingöl`de oto hırsızları yakalandı!
Bingöl'de oto hırsızları yakalandı!
Yakalanan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı. Ayrıca ehliyetsiz araç kullanılması ile ilgili şüpheli şahıslara toplam 56 Bin TL idari para cezası uygulandı.
13.05.2025
14:38
Bingöl`de kamyonet takla attı: 1 yaralı
Bingöl'de kamyonet takla attı: 1 yaralı
Bingöl'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonet refüje çıkıp takla attı. Kazada 1 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın