KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2026 Salı
°C

Çanakkale şehitleri anıldı

Atatürk İlköğretim Okulu Müdürlüğü'nce 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma ve Çanakkale Zaferini kutlama amaçlı bir program düzenlendi.

Çanakkale şehitleri anıldı
17 MART 2007 CUMARTESİ 08:47
0
1376
0
AA aa
18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Zaferini Kutlama münasebetiyle ülke genelinde başlayan etkinlikler Bingöl'de de düzenlenmeye başlandı.  Atatürk İlköğretim Okulu Müdürlüğü'nce 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma ve Çanakkale Zaferini kutlama amaçlı bir program düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın icrası ile başlayan program da açılış konuşmasını Okul Müdürü Naci Uzunyayla yaptı.
5 Kasım 1914 tarihinde İngiltere ve Fransa, Osmanlı Devleti'ne savaş ilan ettiğini belirten Uzunyayla, İngiltere ve Fransa'nın yanında Anzaklar ‘ın, Osmanlı'nın yanında ise Almanya'nın yer aldığını aktardı.
Şafak vaktinde savaş alanına geldiklerinde ezanı şerifin okunduğunu duyan Anzak Müslüman askerlerinin şaşırdığını, bunun üzerine ‘Biz kâfirlerle savaşmak için geldik oysaki burada ezan sesi yükseliyor. Bunlarda Müslüman' deyip, Osmanlılarla savaşmaktan vazgeçtikleri gibi Osmanlının yanında yer aldıklarını aktaran Uzunyayla; “Tarih kitaplarında yer alan bilgilere göre, Savaşta iki taraf arasındaki mesafe 6 metre kadar yakın bir mesafeye kadar ulaştı. 1metre kareye tonlarca mermi düştü ve binlerce asker bir araya yığıldı. Osmanlı askerinin cephanesi bittiği için çekildi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk bunun üzerine “Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum” diyerek askerinin tekrar savaş mahalline dönmesini emretti” diye konuştu.
‘Bu tarihi yaşamak, okuyarak değil, gidip oraları görmekle mümkündür' diyen Uzunyayla; “Ben Karlıovalıyım. Çanakkale'ye gidip oraları gördüm. Bir şehidin anıtında Karlıovalı Mehmet oğlu olarak yazıldığını görünce çok duygulandım ve gözyaşlarımı tutamadım” dedi.
Uzunyayla, ‘o canlı tarih bizi bekliyor' diyerek sözlerini bitirdi.
Uzunyayla'nın konuşmasından sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Programda ayrıca okul korusu tarafından günü anlamına işaret eden türküler seslendirildi.
 BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2026
17:01
Bingöl`de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de tarımsal üretimi güçlendirmek ve modern teknikleri yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, yüzde 50 ile 70 arasında değişen hibe destekleri üretici ve yatırımcılara anlatılacak.
27.04.2026
16:57
Bingöl`de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl'de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen AFAD gönüllülük eğitimiyle öğrencilerin afet anlarında bilinçli hareket etmesi ve sahada aktif rol alması hedefleniyor.
27.04.2026
16:56
WhatsApp`ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp'ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp, 'Plus' adı verilen yeni abonelik modeliyle ücretli özellikleri test etmeye başladı. Temel kullanım ücretsiz kalırken, ekstra özellikler için aylık ücret gündemde.
26.04.2026
22:47
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti:
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti: 'Belediye başkanına baskı uygulanıyor'
Milletvekillerinin bazı taleplerinin karşılık bulmaması halinde belediye başkanını kamuoyu önünde yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, bu sürecin siyasi hesaplaşmaya dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.
26.04.2026
20:27
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl için uyardı! Pazartesi gök gürültülü sağanak uyarısı yapılan Bingöl için hafta içinde sağanak etkisinin süreceği vurgulanırken, sel ve yüksek kesimlerdeki çığ riskine karşı da tedbirli olunması çağrısında bulundu.
26.04.2026
20:23
Bingöl`de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın