KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2025 Cuma
°C

Canavarlaştıran zihniyet yargılansın

Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı davayı takip eden STK temsilcileri, taleplerinin bir avuç insanlıktan çıkmış vahşi yaratığın yargılanıp ceza alması değil, bu insanları canavarlaştıran zihniyetin yargılanarak teşhir edilmesi olduğunu belirtti.

Canavarlaştıran zihniyet yargılansın
06 EKİM 2015 SALI 00:22
0
2269
1
AA aa

 HDP'nin sokağa çıkma çağrısının ardından yaşanan 6-8 Ekim olaylarında; Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyat Güneş ve Ahmet Hüseyin Dakak'ın vahşice katledilmesi olayına karıştıkları belirtilen 22'si tutuklu, 7'si tutuksuz, 5'i firari 34 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasına başlandı.

Duruşmayı takip etmek için Ankara'da bulunan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Özgür- Der Başkanı Rıdvan Kaya, İMKAN-DER Başkanı Murat Özer davayla ilgili görüş ve beklentilerini dile getirdi.

Yasin Börü ve arkadaşlarını hunharca katledenlere seslenen Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, “İslam'dan başka gidecek bir yeriniz yok. Gelin, İslam'a gelin. Kürdistan'ın rengi İslam'dan başka bir renk tanımayacaktır.” dedi.

Yasin Börü ve arkadaşlarına yapılan saldırı mercek altına alındığında saldırının sadece katledilenlere değil; Kur'an'a, İslam'a, Kurban'a olduğunu söyleyen Mehmet Göktaş; “Öyle bir saldırı ki Allah-u Teala'nın Kur'an-ı Kerim'de anlattığından inanınız biraz daha fazlası. Hani, Ashab-ı Uhdut'tan bahsediyor. ‘Onlar, sırf Rabbimiz Allah'tır dediği için müminleri öldürüyorlardı. Ateş çukuruna atıyorlardı. Ve çekilip seyrediyorlardı.' diyor. Onlar ise çekilip seyretmediler. Balkonlardan zılgıt çektiler üstüne üstlük.” diyerek yapılan vahşeti anlattı.

“KÜRDİSTAN'IN RENGİ İSLAM'DAN BAŞKA BİR RENK TANIMAYACAKTIR”

Katillere seslenen Göktaş, “İslam'dan başka gidecek bir yeriniz yok. İslam'a gelin, kurtulun. Vallahi sizi af edeceğiz, bağışlayacağız. Nasıl ki Allah Resul'ü,  amcası Hz Hamza'yı hunharca katleden, ciğerlerini yiyenleri nasılki af etmişse, sahabe diye bağrına basmışsa; Yasinlerimizi şehit edenlere sesleniyoruz, zılgıt çekenlere, azmettirenlere sesleniyoruz: Kürdistan'ın rengi İslam'dan başka bir renk tanımayacaktır. Geleceğiniz yer er veya geç burasıdır. Ne kadar erken gelirseniz o kadar faydanıza olur.” şeklinde konuştu.

Bu katliamı gerçekleştirenleri ve işbirlikçilerinin en feci şekilde cezalandırılacakları günü göreceklerini belirten Özgür Der Başkanı Rıdvan Kaya ise, “Biz sadece bu katliamların faillerinin yargılanması, sadece faillerin lanetlenmesi için burada değiliz. Burada bir zihniyete vurgu yapıyoruz. Kirli bir zihniyetin, zalim bir zihniyetin, hunhar bir zihniyetin teşhir edilmesi için de buradayız. Talebimiz, sadece bir avuç insanlıktan çıkmış vahşi yaratığın yargılanıp ceza alması değildir. Bununla birlikte bu insanları, bu yaratıkları canavarlaştıran, onları insan olmaktan çıkaran zihniyetin yargılanmasını, teşhir edilmesini ve başta Kürt halkı olmak üzere tüm Müslüman halkların bu zalimlerle yüzleşmesini, hesaplaşmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BU ALÇAK KATİLLERİ NASIL UNUTURSUNUZ?”

Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu katliamlarla yüzleşmeniz gerekmiyor mu? Bir yıl önce kardeşlerimizin kanlarının vahşice akıtılmasını, yerlerde sürüklenmelerini, parçalanmalarını organize eden bu katillere, bu katillerin şeflerine yaptığınız güzellemeler, taltifleriniz sizin için bir utanç değil mi? 6-8 Ekim 2014'ü nasıl unutursunuz? Bu alçak katilleri nasıl unutursunuz? Bu katliamın faillerini ve organizatörlerini nasıl siz Kürt halkının özgürlük temsilcisi olarak sunarsınız? Bundan daha büyük bir sahtekarlık bir yalan olabilir mi?”

“KATLİAMA ZILGITLARIYLA, TAŞLARIYLA, SOPALARIYLA İŞTİRAK EDENLER DE YARGILANMALI”

Mahkemeden beklentileri yönünden bir karar çıkmasını temenni ettiklerini söyleyen İMKAN-DER Başkanı Murat Özer de, “Umarız bu zalimlerden hesap sorulabilir. Bu mahkemeden istediğimiz yönden karar çıkabilir. Ne yazık ki bu konuda çok fazla umutlu değiliz. Yasin Börü'yü katledenlerin bir kısmı burada yargılanıyor. Fakat o yargılananların çok daha fazlasının bu suça, bu katliama, bu vahşete iştirak ettiğini herkes gördü. Zılgıtlarıyla, taşlarıyla, sopalarıyla bu katliama iştirak eden herkesin bu mahkeme binasında yargılanması gerekir.” diye konuştu.  (İLKHA)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Mehmet Ail (@Misafir_19327)
06 Ekim 2015 Salı 02:15
herkesin ölüleri var değil mi ceylan önkol bi tarafın yasin börü bir tarafın herkesin bir vahşet tanımı var, işide göz yuman daha dün ölüsü polis tarafından iplerle panzerlere bağlanıp ana avrad küfür edilen haberleri vahşet görmeyip sadece bu olayı vahşet olarak pompalamanız doğrusu manidar... yasin kardeşim , ceylan kızım, cesedi soyulup sosyal medyaya yüklenen kevser ablam, daha dün panzerle çekilen abim ve daha nicesi... filstin sizin kobani onun olmasın... hepsi bizim dersek bu çözülür.... basın bence adil olmalı özgür olmasa da.. adil
16.05.2025
17:20
Bingöl`de Gençlik Spor`a 5 geçici işçi alınacak
Bingöl'de Gençlik Spor'a 5 geçici işçi alınacak
TYP kapsamında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 5 geçici işçi alınacak. Başvurular 20 Mayıs'ta başlıyor. Katılım şartları ve kura detayları ise şöyle;
15.05.2025
17:39
Bingöl`de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de bir bank üzerinde unutulan telefonu çalan yabancı uyruklu şahıs, polis tarafından tespit edilerek yakalandı. Vatandaşın zararı karşılatılırken, şahıs, İl Göç Müdürlüğü tarafından alınan karar ile ülkeden deport edildi.
15.05.2025
16:37
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl'de farklı kategorilerde çalışma sürdüren engelli dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu. Platform başkanlığına Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata getirildi.
15.05.2025
14:25
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Millî Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim tartışmaları sürerken liselerle ilgili dikkat çeken bir karara daha imza attı. Lise son sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmak ve üniversiteye hazırlık sürecini desteklemek için müfredata yeni bir ders daha ekliyor. İşte liselerdeki yeni ders ile ilgili detaylar…
15.05.2025
14:17
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memurlara 2012 yılından beri yapılan 'giyim yardımı'nın Sayıştay'a takıldığı öğrenildi. Sayıştay'ın 2021 yılında ödenen giyim paralarını faiziyle geri istediği, ödemeyene haciz gönderileceği aktarıldı. İlk uygulamanın ise DSİ çalışanlarına yönelik olduğu belirtildi.
15.05.2025
13:56
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bingöl İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Meclis'e sunulan 'Ailenin Korunması, Sapkınlığın Suç Sayılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik toplumsal desteğin sağlanması kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret edip destek istediler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın