KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2025 Pazartesi
°C

Çankaya da erken seçim istedi

MHP lideri Bahçeli'yle görüşen Cumhurbaşkanı Sezer, 'nisanda erken seçim olmalı' dedi.

Çankaya da erken seçim istedi
13 ARALIK 2006 ÇARŞAMBA 10:14
0
1190
0
AA aa
MHP lideri Bahçeli ile görüşmesinde "Türkiye'nin ağırlaşan şartları nisanda erken seçimi zorunlu kılıyor" diyen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yeni cumhurbaşkanının yeni Meclis tarafından seçilmesi gerektiğini söyledi

Görev süresi mayıs ayında dolacak olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türkiye'nin nisanda bir erken seçime ihtiyaç duyduğunu belirterek, yeni cumhurbaşkanının da yeni parlamento tarafından seçilmesi gerektiğini söyledi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Başkanlık Divanı üyeleriyle birlikte Cumhurbaşkanı Sezer'e "nezaket" ziyaretinde bulundu.
Hükümetin son Kıbrıs açılımı konusunda kendisine bilgi verilmediğini açıklayan Sezer ile AKP'nin AB'ye diz çöktüğünü öne süren Bahçeli'nin görüşmesinin ana eksenini erken seçim tartışmaları ve seçim sistemi konuları oluşturdu.

15 dakika süren görüşmeden edinilen bilgilere göre, Türkiye'nin şartlarının gittikçe ağırlaştığını dile getiren Sezer, "Bu şartlar bir erken seçimi zorunlu kılıyor" dedi. Türkiye'de seçimlerin zamanında yapılmadığına atıfta bulunan Cumhurbaşkanı, "5 yıllık süre tam dolmadan seçim gerçekleşiyor. Bugüne kadar 3,5 - 4 yılı bulmamış. Dolayısıyla erken seçim için mahzur görünmüyor. Bu, Türkiye'nin rahatlaması açısından önem taşıyor" diye konuştu.

'Sistem adil değil'
Mevcut seçim sisteminin de temsilde adalet ilkesini yansıtmadığını kaydeden Sezer, "Mevcut tabloya bakıldığında seçmen iradesinin büyük bölümü TBMM'ye yansımıyor. Bu temsilde adalet ilkesinin olmadığının göstergesi. Bir anayasacı olarak temsilde adalet sağlanması gerektiği kanaatindeyim. Bu amaçla seçim barajının yüzde 7 veya 8'e düşürülmesinde fayda olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Her kongre sonrasında Başkanlık Divanı olarak Cumhurbaşkanı'nı ziyaret etmeyi gelenek haline getirdiklerini anlatan Bahçeli de kongre süreci, MYK ve divan seçimleri hakkında Sezer'e kısa bir bilgi sundu. Erken seçimin zorunluluğu konusunda Cumhurbaşkanı ile aynı fikri paylaştıklarını belirten Bahçeli, şöyle devam etti: "Türkiye'nin ağır sorunlarına karşı milli iradeye dayalı bir çözüm bulunabilmesi için, erken seçimi zaruri görüyoruz. Ancak Meclis İç Tüzüğü, Anayasa ve seçim sonrası TBMM'nin yeniden oluşum süreci ile Cumhurbaşkanlığı için öngörülen 1 aylık süre dikkate alındığında erken seçimin nisandan önce martta yapılması gerekiyor. 4 veya 11 Mart en uygun tarih görünüyor. Bunun için de Aralık sonuna kadar erken seçim kararı alınmalı."
Bahçeli, Türkiye'nin "ağır şartlar" altında geçirdiği bu dönemde en çok istikrara ihtiyaç bulunduğunu da kaydetti.


MİLLİYET

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.06.2025
11:56
Lüks markaların koleksiyonları artık Bingöl`de üretilecek
Lüks markaların koleksiyonları artık Bingöl'de üretilecek
Artar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Bingöllü İş İnsanı Mücahit Artar; 'Amerika'daki ofislerimizde, planlama ve organizasyonu İstanbul'daki merkezimizde, üretimi ise Bingöl'deki fabrikamızda gerçekleştireceğiz.'
23.06.2025
11:10
Bingöl Belediyesi`nden çocuklara yaz sürprizi
Bingöl Belediyesi'nden çocuklara yaz sürprizi
Yaz tatiline 'Merhaba' diyen çocuklar, Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte gönüllerince eğlendi. Konserlerden sihirbaz gösterilerine, yüz boyamadan tiyatro oyunlarına kadar birçok renkli aktivitenin yer aldığı şenlik, unutulmaz anlara sahne oldu.
23.06.2025
10:55
Kaderin böylesi! Mezarını kazdırdı, ertesi gün vefat etti
Kaderin böylesi! Mezarını kazdırdı, ertesi gün vefat etti
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 1 kişi, aile kabristanında kendisi için mezar kazdırdı. Ertesi gün fenalaşması üzerine kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden şahıs, kazdırdığı mezara gömüldü.
23.06.2025
10:38
Bingöl`de metamfetamin ele geçirildi: 1 tutuklama
Bingöl'de metamfetamin ele geçirildi: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 40,15 gram metamfetamin ele geçirilirken 1 şüpheli tutuklandı.
23.06.2025
10:28
Bingöl`de trafik kazaları! 8 yaralı
Bingöl'de trafik kazaları! 8 yaralı
Bingöl'de hafta sonu meydana gelen üç ayrı trafik kazasında 8 kişi yaralandı. Maddi hasarların oluştuğu kazalarda yaralananlar hastanelerde tedavi altına alındı.
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın