KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Çankaya'nın protokol listesi değişiyor

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'ne davet edileceklerin listesini yeniden düzenletti. Böylece 10. Cumhurbaşkanı Sezer'in ambargo koyduğu pek çok isme Çankaya'nın kapıları açılmış olacak

Çankaya`nın protokol listesi değişiyor
03 EYLÜL 2007 PAZARTESİ 12:29
0
1422
0
AA aa
Gül, Köşke Orhan Pamuk'u, DTP'yi ve Vakit Gazetesi'ni de çağıracak
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'ne davet edileceklerin listesini yeniden düzenletti. Böylece 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in ambargo koyduğu pek çok isme Çankaya'nın kapıları açılmış olacak. Sezer döneminde Çankaya'ya davet edilmeyen Orhan Pamuk, Sezen Aksu, İbrahim Tatlıses gibi isimler protokol listesine konuluyor.
Akşam Gazetesi'nin haberine göre listeyi 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel dönemindeki gibi genişletmek isteyen Gül, her görüş ve kesimden sanatçı, yazar ve sivil toplum örgütü temsilcilerine protokolde yer vermek istiyor.
Ermeni soykırımı söylemleri nedeniyle Orhan Pamuk listeye alınmamış, Nobel kazandığında da Sezer tarafından kutlamamıştı.

Sezer, protokollerde eşi türbanlı siyasilere eşsiz davetiye göndermiş, Cumhuriyet Bayramı ve yeni yıl resepsiyonlarına çağrılan isimleri de değiştirmişti. Sezer, Demirel'in 2 bin 500 kişilik protokol listesini yaklaşık bin kişiye indirmiş, TV ekranlarının ünlü isimleri yerine opera, bale, tiyatro sanatçılarıyla ressam, yazar ve orkestra şeflerine davetiye göndermişti.
AKP İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Gül'ün halasının oğlu ve eniştesi Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, Gül'ün protokolde izleyeceği tutumu şöyle anlattı:
“Abdullah Bey'in çevresinde sadece bürokratlar olmayacak. Kendi ekibiyle protokol listesini ele alarak, tarafsız ve tüm toplumu kucakladığı mesajı veren bir liste hazırlayacak. Şahsi düşünceleriyle değil, oturduğu makamın gerektirdiği biçimde davranacak. Yani kendisi pop müzik değil, Türk musikisi sever ama Çankaya Köşkü'ne Sezen Aksu'yu da çağıracak. Neşet Ertaş'ı da Orhan Hakalmaz'ı da Pekinel kardeşleri de çağıracak. Yazarlar arasında düşüncesi nedeniyle ayrım yapmayacak. Köşk, kimilerine açık, kimilerine kapalı olmayacak. Toplumda yeri olan herkes Köşk'te kendine bir yer bulacak.'' Gül'ün 5 Eylül'deki resepsiyona DTP'yi de çağırdığına dikkat çeken Tekelioğlu, “Köşk, bundan sonra herkese açık bir kamusal merkez olacak. Orhan Pamuk, Nobel aldığında onu ilk kutlayanlardan biri Sayın Gül olmuştu'' diye konuştu.
Gül'ün 5 Eylül'de gündüz saatlerinde vereceği resepsiyonun batılı ülkelerde uygulanan "çalışma resepsiyonu'' niteliğinde olduğunu söyleyen Mehmet Tekelioğlu, “Güvenoylaması öncesinde yapılacak bu resepsiyonda vekillere bir teşekkür konuşması yapacak. DTP dahil tüm vekiller davetli'' dedi. Tekelioğlu, “Tüm resepsiyonlarda eşsiz davetiye mi gönderilecek'' sorusuna, “Sanmıyorum. Eşli davetiye gönderilecek program da olur'' yanıtını verdi.

Gül, 5 Eylül'de Çankaya Köşkü'nde vereceği resepsiyonda, Sezer döneminde Köşk'e davet edilmeyen Vakit gazetesine de kapısını açacak. 5 Eylül'de Köşk'te verilecek resepsiyona siyasetten, basına kadar hiçbir alanda ayrımcılık yapılmadan basın kuruluşlarının genel yayın yönetmeni ve Ankara temsilcilerine davet gönderileceği belirtiliyor. Sezer döneminde düzenlenen resepsiyonlara ilk 2 yıl davet edilen Vakit gazetesi sonradan Sezer'in ambargosuna uğramıştı. Cihan Haber Ajansı'na da Köşk resepsiyonları için davet gitmiyordu. Abdullah Gül, dışişleri bakanlığı döneminde de bakanlığının basın akreditasyonuna kısıtlama getirmemişti. Avrasya Radyo Televizyon (ART) Başbakanlık'a giremezken, Dışişleri Bakanlığı'na akredite olabilmişti.



MİLLİYET
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın