KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Çanlar bu kez bodrum için çalıyor!

DSİ Bölge Müdürü: 'Yıl sonuna kadar su kaldı'

Çanlar bu kez bodrum için çalıyor!
10 AĞUSTOS 2007 CUMA 14:30
0
1015
0
AA aa
DSİ Aydın Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, Bodrum'un su ihtiyacını karşılayan Mumcular Barajı'nın kentin su ihtiyacını ancak yıl sonuna kadar karşılayabileceğini açıkladı.  

Muğla'da yaşanan kuraklık ve barajlardaki su seviyeleri hakkında Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu ve yerel yöneticilere bilgi veren İndap, AA muhabirine, Aydın, Muğla ve Denizli'de geçen yıllara göre su eksikliği yaşandığını belirterek, ''Barajlarda her yıl topladığımız suyun üçte birini toplayabildik. Barajların üçte ikisi boş. Bu durum bölgede sıkıntıya neden oldu. Barajların etkili olan sıcaklık nedeniyle boş kalması, içme suyu kullanımında ve sulamada sorunlara neden oldu'' dedi.


-BODRUM'DA SUSUZLUK KAPIDA-


Bölgede yaşanan su sorununun ekim başında bölgede etkili olmasını bekledikleri yağışlarla birlikte ortadan kalkmasını beklediklerine işaret eden İndap, ''İnşallah bol yağış gelir de bu barajlarımız dolar. Bölgemizde 9 büyük 8'ü küçük olmak üzere 17 depolama tesisi var. Bu sene bu barajların normal depolama kapasitesinin ancak üçte birine ulaştık'' diye konuştu.

İndap, Bodrum'da bulunan ve ilçenin içme suyunun karşılandığı Mumcular Barajı'nın da bu sene ancak 3'te bir oranında dolduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''Bölgede bulunan termik santrallere su temin eden Geyik Barajı'nda ise üçte iki oranında doluluğa ulaşıldı. Ayrıca su depolama tesislerimizin olmadığı Fethiye ve Dalaman'da ise su kaynaklarında bir azalma söz konusu. Sıcaklık böyle devam ederse bölgede su sıkıntısı artacak. Arıttığımız veya depoladığımız suları verdiğimizde şebekelerde ciddi su kaybı yaşanıyor. Bütün belediyelerin su kayıplarını önlemek için, içme suyu şebekelerini yenilemesi lazım. Bodrum'un su ihtiyacını karşılayan Mumcular Barajı kentin su ihtiyacını ancak yıl sonuna kadar karşılayabilir. Yeni yağış olmazsa hayat durur. Bütün hayat ona bağlı.''


-BAFA GÖLÜ'NDE SON DURUM-


Bafa Gölü'nün de bölgede etkili olan kuraklıktan etkilendiğini ve gölde bir buharlaşma yaşandığını iddia eden İndap, ''Yeni su verilemediği ve yağış olmadığı için o bölgede de bir su eksikliği kendini göstermeye başladı. Bafa Gölü'nde yüksek sıcaklık nedeniyle göldeki su seviyesinde bir azalma söz konusu. Sıcaklık böyle devam ederse su seviyesi daha fazla azalır. Bafa Gölü'ne bu sene kendi havzasından hiç su gelmedi. Hep biz Menderes'ten su vererek kuraklığı önledik. Verdiğimiz su, seviyenin düşmesini engelledi'' dedi.


-BODRUM'UN İÇME SUYU İHTİYACI DENİZDEN KARŞILANACAK-


Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan ise Bodrum'un su ihtiyacını karşılayan Mumcular Barajı'ndaki su seviyesinin azlığından haberdar olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

''Mumcular Barajı'ndan gelen su bize yaz sonuna kadar yeterse yeterli. Temmuz ayı başında Bodrum'un içme suyunu denizden karşılamak için meclis kararı aldık. Bu karar, deniz suyunun arıtılarak yap-işlet-devret modeli ile Bodrum'a su verilmesi ile ilgili. Onun yazışmaları sürüyor. Önümüzdeki yaza kadar bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Proje hayata geçtiğinde deniz suyunu Güvercinlik tarafından alıp arıtarak, mevcut içme suyu şebekesi ile Bodrum'a ulaştıracağız. Bodrum'da tatil yapan insanları ve bölgedeki otelleri suyu dikkatli kullanmaları konusunda uyardık. Bu yazı geçirirsek sorun olmayacak''

HABERTÜRK

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
10.06.2026
18:45
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10.06.2026
18:44
Bingöl`de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de sivil toplum camiasının tanınan isimlerinden merhum Orhan Açıkbaş için anlamlı bir vefa programı düzenleniyor. 'İz Bırakanlar Vefa Programı' kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, hayatı boyunca toplum yararına yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer edinen Açıkbaş, dostları ve sevenleri tarafından anılacak.
10.06.2026
18:43
BEYMAR Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
BEYMAR Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel marketlerinden olan Beymar, toptan ve perakende sektörüne yeni bir soluk getirerek, Simani Mahallesi Bingöl-Muş yolu gross market açtı.
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın