KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Canlı bomba gibiler

2003 yılı depreminin ardından hasar görüp yıkılmayan ve çoğunluğu resmi kurumlara ait olan binalar büyük bir tehlike oluşturuyor.

Canlı bomba gibiler
22 EYLÜL 2008 PAZARTESİ 12:47
0
1214
0
AA aa
İlimizde 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen depremle birlikte hasar görerek boşaltılan binanın bugüne kadar yıkılmaması tepkilere neden olduğu gibi büyük bir tehlike oluşturuyor. Ağır hasar görerek yıkılması gereken ancak mahkeme kararı beklendiğinden yıkılmayan Kültür Caddesi üzerindeki eski Bağ-Kur binası yanındaki Özel Dünyamız Özel Eğitim Okulu için büyük bir risk oluşturuyor.

img218/1342/11sz9.jpg

Her an çökmesi muhtemel olan bu yapıya bir an önce çözüm bulunması gerektiğini ifade eden vatandaşlar olası bir facia yaşanmadan bu binanın bir an önce yıkılması gerektiğini belirtiler. Depremde ağır hasar gördüğü için güçlendirilemeyen binaya yıkım kararı çıkmış. Ancak bazı bürokrasi işlevlerden dolayı bir türlü yıktırılamayan binanın akıbeti konusunda herhangi net bir bilgi verilmiyor. Olası çökme durumunda yanındaki yapılara büyük bir oranda zarar vereceği tahmin edilen bina özellikle bitişinde bulunan eğitim yuvası için büyük bir tehlike durumunda. Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun ilimizde göreve başlaması ile birlikte bir çok metruk yapı yıktırılırken, resmi kurumlara ait ağır hasarlı yapıların büyük bir kısmı yıktırılmadı. Yıktırılmayan bu resmi binaların birçoğunda mahkeme kararı beklendiği ifade edildi. 2007 Aralık ayından itibaren yıkımı gerçekleştirilen orta ve ağır hasarlı binalar konusunda ciddi adımlar atılmıştı.2007 Aralık ayında depremde hasar gören ve yıkılmayan metruk binalar Vali Balkanlıoğlu'nun talimatıyla yaklaşık 300'e yakın yapının yıkılması sağlamıştı. Tinerci ve balicilerin mekânı haline gelen ve çevredeki vatandaşları rahatsız eden metruk binalar yıkılarak enkazları kısa bir süre içinde kaldırılmıştı. Bağ-Kur binası ile birlikte Düzağaç mevkiinde bulunan sağlık lojmanları gibi ilin muhtelif yerlerindeki hasarlı resmi kurum yapıların bir an önce yıktırılması için Vali Balkanlıoğlu'nun konu ile ilgilenmesini isteyen vatandaşlar, “Sayın valimiz ilimize gelir gelmez, yıllardır yıkımı gerçekleştirilemeyen metruk binaları hemen ortadan kaldırmıştı. Ancak bu binanın yıkılmamasına anlam veremedik. Hem bir eğitim binasına yapışık olarak duruyor. Orada eğitim gören onlarca öğrenci var. Olası bir sarsıntıda bu yapı eğitim binasına zarar verebilir” ifadelerini kullandılar.

1 Mayıs 2003 depreminden sonra ayakta kalan özellikle çok katlı yapılar konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini talep eden vatandaşlar, “Zeminin sıvılaşması da buna eklenirse hasarlı bina sayısı halen çok fazla. Muhtemel bir depremde bu yapıları yıkabilir. Can ve mal kaybına yol açabilir. Az hasarlı binalar kadar hasarsız binaların da incelenmesinin ayrıca dikkate değer olumlu bir gelişme olacaktır. Gerek zemin sebebiyle onarılamayacak az hasarlı binalar, gerek hasarsız olmasına rağmen tehlike arz eden konutlar ve gerekse kat alımı suretiyle onarılması gereken binaların çözümü çok zor değil” şeklinde konuştular.




YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2026
02:59
Rektör Çelik:
Rektör Çelik: 'Diş Hekimliği Fakültemiz aynı zamanda üretim merkezi olacak'
IDEX Ağız ve Diş Sağlığı Fuarı'nı ziyaret ederek sektördeki son gelişmeleri yerinde inceleyen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nin yalnızca ileri teknolojik donanıma sahip bir sağlık merkezi olmayacağını, aynı zamanda dental malzeme üretim süreçlerinin yürütüldüğü bir merkez haline geleceğini belirtti.
18.04.2026
01:57
Bingöl`de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Şehit Mustafa Gündoğdu Kavşağı'nda iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'si ambulansla hastaneye kaldırıldı.
18.04.2026
01:43
Fırıncılardan zam savunması:
Fırıncılardan zam savunması: 'Sadece Fiyat Değil, Gramaj da Arttı'
Bingöl'de ekmek fiyatlarına ilişkin tartışmalar sürerken fırıncılar, 25 TL'ye satılan ekmeğin 310 gram değil 350 gram olduğunu belirterek, kamuoyuna yansıyan bazı bilgilerin eksik olduğunu savundu.
17.04.2026
20:16
Bingöl`de Çiftçiye 102 Milyon TL`lik Yem Desteği
Bingöl'de Çiftçiye 102 Milyon TL'lik Yem Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında 6 bin 41 çiftçiye toplam 102 milyon 615 bin TL'nin üzerinde destekleme ödemesinin hesaplara aktarıldığını duyurdu.
17.04.2026
19:51
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü grup yoluna düşen dev kaya bir ayı aşkın süredir kaldırılmadı. Yağışlarla birlikte yola biriken taşlar ulaşımı zorlaştırırken, vatandaşlar yetkililere 'Acil müdahale' çağrısı yaptı.
17.04.2026
19:27
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl çevrelerinde cumartesi sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın