KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Haziran 2025 Salı
°C

Çanta yerine kart taşıyorlar

Bursa'nın Mudanya ilçesindeki bir ilköğretim okulunda öğrenim gören iki sınıfın öğrencileri, fedakar öğretmenleri sayesinde çanta taşımaktan kurtuldu

Çanta yerine kart taşıyorlar
24 KASIM 2007 CUMARTESİ 18:18
0
916
0
AA aa
İlçede 900 öğrencinin eğitim gördüğü Şükrüçavuş Sait Eroğlu İlköğretim Okulunda eğitim-öğretim yılı başında sınıflarına kendi imkanlarıyla “akıllı tahta” kazandıran 5/A sınıfının öğretmeni İshak Dede ile 4/B sınıfının öğretmeni Sevim Yılmaz, şimdi de öğrencilerini çanta yükünden kurtaran örnek bir çalışmaya imza attı.
Öğrencilerinin çantalarının ağır olduğunu dikkate alan iki öğretmen, ders kitaplarını dijital ortamda tarayarak, taşınabilir hafıza kartlarına aktardı.
Türkçe, matematik, fen bilgisi ve sosyal bilgiler ders kitaplarındaki üniteleri hafıza kartlarına yükleyen öğretmenler, bu uygulama sayesinde öğrencilerini bir yandan kitaptan verilen ödevleri evde tekrarlama imkanı bulmalarını sağlarken, diğer yandan kitap taşımaktan kurtardı.

“SINIFTA KİTAP, EVDE BİLGİSAYAR”

Okuldaki dolaplarında bulunan kitapları eve götürme yükünden kurtulan öğrencilerin, sınıfta kitaplardan takip ettikleri dersleri evde ise bilgisayar ortamında hafıza kartı aracılığıyla tekrarladıklarını anlatan öğretmenler, “Öğrencilerimiz evde yaptıkları çalışmaları, sunumları ve ödevleri yine taşınabilir hafıza kartlarına yükleyerek okula getiriyor. Öğrencilerimiz bilgisayar ortamında derslerini yaparken, böylece şikayete neden olan ağır çantaları taşımaktan da kurtuldu” dedi.
Bu arada, Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk, bilgisayarı olmadığı için uygulamadan yararlanamayan bir öğrenciye bilgisayar temin edeceği sözünü verdi.
İki sınıfta toplam 8 öğrencinin daha evinde bilgisayar olmadığını belirten öğretmenler, hayırseverlerden yardım istedi.
Öte yandan, bazı veliler, “Teknolojik uygulama ile öğrencilerin kitaplardan soğutulduklarını” öne sürdü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Yeşilyurt ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1995-1996 eğitim-öğretim döneminde 66 ilde çantasız eğitim projesi başlattığını anımsattı.
Halen 51 ilde 546 okulda projenin uygulandığını kaydeden Yeşilyurt, bu uygulamada herhangi bir sakınca görmediklerini ifade etti.





Hurriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.06.2025
23:58
Bingöl Engelliler Platformundan tepki!
Bingöl Engelliler Platformundan tepki! 'Kaldırımlar engel, sokaklar tuzak!'
Platform Başkanı Korkutata: 'Kent merkezindeki kaldırımlar, esnaf tarafından işgal edilerek tamamen kullanılamaz hale geldi. Masa, sandalye, tezgâh ve ürünlerin gelişigüzel yerleştirilmesi nedeniyle engelli bireyler kaldırım yerine ana yolları kullanmak zorunda kalıyor.'
02.06.2025
23:56
Bingöl İHL`den örnek çalışma! Okul masa ve sıralarını yenilediler
Bingöl İHL'den örnek çalışma! Okul masa ve sıralarını yenilediler
Öğrencilerin daha temiz, sağlıklı ve motive edici bir ortamda eğitim görmeleri amacıyla yapılan bu yenileme çalışmasının, aynı zamanda dayanışma ve sorumluluk bilincinin de güzel bir yansıması olduğu vurgulandı.
02.06.2025
23:33
Arafat Bingöl ‘Yılın İş Adamı` ödülüne layık görüldü
Arafat Bingöl 'Yılın İş Adamı' ödülüne layık görüldü
Bingöllü hemşehrimiz Arafat Bingöl, Sosyal Yaşam Dergisi Klass Magazi'nin gerçekleştirdiği organizasyonda yılın iş adamı ödülüne layık görüldü.
02.06.2025
17:34
Bingöl Umut Kervanı`ndan 290 aileye destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 290 aileye destek
2025 Mayıs faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Behçet Yıldız, Kurban Bayramı için hazırlıklara da dikkat çekti ve Kurban bedelinin 14 Bin TL olduğunu duyurup çağrıda bulundu.
02.06.2025
17:22
Bingöl Üniversitesi 36 akademisyen alacak
Bingöl Üniversitesi 36 akademisyen alacak
Belirlenen kadrolar için başvurular 02-16 Haziran 2025 tarihleri arasında kabul edilecek. Alınacak akademisyenlere dair kadro türleri, sayıları ve başvuru detayları şöyle;
02.06.2025
16:56
Bingöl`de uyuşturucu tacirlerine şok baskın!
Bingöl'de uyuşturucu tacirlerine şok baskın!
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen operasyonda, 2 bin 900 kök kenevir, 150 gram kenevir tohumu ve 234 gram sıvılaştırılmış metamfetamin ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın