KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Eylül 2026 Çarşamba
°C

Çapak, 2019 hedeflerini anlattı

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, YÖK'te düzenlenen toplantıda Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma alanında Pilot Üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi'nin 2019 yılındaki hedeflerini anlattı.

Çapak, 2019 hedeflerini anlattı
14 ARALIK 2018 CUMA 18:36
2
2252
2
AA aa

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın da katıldığı toplantıda Pilot Üniversite kapsamında 2019 yılında yapılması planlanan çalışmalar ve 2019 yılı hedefleri hakkında bilgi de aktarıldı.

YÖK'te düzenlenen toplantıya Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Projeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz'ın katıldığı toplantıya, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, yeni seçilen üniversitelerin rektörleri ile bu üniversitelerin bulundukları illerin valileri, proje kapsamında yeni seçilen üniversitelerin rektörleri, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ilgili Daire Başkanları katıldı.

Toplantının açılışında, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından projeye ilişkin bir bilgilendirme sunumu yapıldı. Toplantının açılışında YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal tarafından birer konuşma gerçekleştirildi.

YÖK Başkanı Saraç konuşmasına, "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi"nin, 2015 yılının Haziran ayında YÖK tarafından başlatıldığını ve o zaman mevcut olan Kalkınma Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlık ve kurumlar ile işbirliğine gittiklerini hatırlatarak başladı.

Bu projenin "bir birlikte çalışma projesi" olduğunun altını çizen YÖK Başkanı Saraç, bu çalışmaların sadece ekonomik faktörler üzerinden olmadığını, Cumhurbaşkanlığının hükümet politikaları, bölgesel ve yerel örgütler, kamunun sağladığı danışmanlık hizmetleri, bölgenin büyüme dinamiklerinin desteklenmesi, kamu finansal desteği gibi diğer birçok faktörün göz önüne alınarak yürütüldüğünü sözlerin ekledi.

Bu süreçte üniversitelere tahsis edilen kaynakları artırma noktasında olağanüstü bir gayret gösterdiklerine işaret eden Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal,  "16 yıl içerisinde 76 yeni devlet üniversitesi kuruldu. Reel fiyatlarla son 16 yıldır üniversitelere 330 milyar lira kaynak tahsis edildi. Her yıl da bu kaynağı daha da artırma noktasında olağanüstü çaba sarf ediyoruz." dedi.

İhtisaslaşacak üniversitelerin ilan edilmesi sonrasında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması projesinin ilk yükseköğretim kurumları olarak belirlenen Bingöl, Burdur Mehmet Akif Ersoy, Düzce, Kırşehir Ahi Evran ve Uşak Üniversitesi rektörleri tarafından proje kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili bilgi paylaşımları yapıldı. Toplantıda, Üniversitemizin proje kapsamındaki faaliyetleri ve önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalarla ilgili Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak tarafından bir sunum yapıldı.

Komisyon değerlendirmeleri sonrasında; "Aksaray Üniversitesi Spor ve Sağlık, Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi, Muş Alparslan Hayvancılık, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çay ve Siirt Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık" alanlarında proje kapsamında 5 yeni üniversite olarak belirlendi.

Rektör Çapak, kendi alanlarında pilot olarak belirlenen yeni üniversitelere başarı dileyerek, ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35150)
16 Aralık 2018 Pazar 12:44
bütün arılar ölmüş siz nasıl arıcılık konusunda pilot üniveristesiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35136)
15 Aralık 2018 Cumartesi 21:07
Uygulama çok güzel, yapılan şeyler çok hoş, devlet parada veriyor. Ama denetim yok. Bingöl Üniversitesine sormak gerek PİKOM kapsamında geçen sürede ortaya ne koyuldu? Yeni bir şey var mı? Yoksa yenilikçi neler yapılıyor??? vs vs... Gelen para bir şekilde harcanır. Umarım millete ve bölgeye yararlı işler çıkar.
09.09.2026
13:28
Sahası Yok, Sponsoru Yok! 12Bingölspor`dan Sert Manifesto
Sahası Yok, Sponsoru Yok! 12Bingölspor'dan Sert Manifesto
Sahasız, sponsorsuz ve desteksiz bırakıldığını açıklayan 12 Bingölspor yönetimi, sert bir manifesto yayımladı. Yönetim, 'Hem evimizi yıktılar hem ocağımızı söndürdüler' derken, farklı kentlerde stat arayışlarında karşılaştıkları sorunları da kamuoyuyla paylaştı. Bingöllü iş insanlarının başka kulüplere sponsor olurken kendi memleketlerinin takımına sırt çevirmesine tepki gösteren yönetim, 'Konu 12Bingölspor olunca bir anda mali sıkıntıları öne sürüyorlar' dedi.
08.09.2026
19:18
MHP Bingöl`de kongre heyecanı! 15. Olağan İl Kongresi 11 Eylül`de
MHP Bingöl'de kongre heyecanı! 15. Olağan İl Kongresi 11 Eylül'de
Milliyetçi Hareket Partisi Bingöl İl Başkanlığı, 15. Olağan İl Kongresi'ni 11 Eylül Cuma günü gerçekleştirecek. Kongre, Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda saat 13.00'te başlayacak.
08.09.2026
15:25
Zazaca için yeni dönem: MEB`de ayrı müfredatla okutulacak
Zazaca için yeni dönem: MEB'de ayrı müfredatla okutulacak
Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü'nde görev yapan Zaza Dili ve Edebiyatı alan uzmanı Dr. Murat Varol, Zazaca için hazırlanan yeni öğretim programının onaylandığını duyurdu. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yaklaşık 200 sayfalık programla Zazaca, MEB'in öğretim programlarında ayrı bir dil olarak yer alacak.
08.09.2026
15:07
122 milyar TL`lik para trafiği! Bingöl`de de gözaltılar var
122 milyar TL'lik para trafiği! Bingöl'de de gözaltılar var
Bingöl dahil 3 ilde düzenlenen operasyonda, yurt dışından yasa dışı yollarla getirilen dövizleri usulsüz şekilde yurt dışına aktardıkları belirlenen 27 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli hesaplarında 122 milyar 791 milyon TL'lik para hareketi tespit edilirken, yaklaşık 50 milyon TL değerindeki mal varlığına el konuldu.
08.09.2026
15:06
Arıcılara destek müjdesi! Kovan başına ödeme 475 TL`ye çıkıyor
Arıcılara destek müjdesi! Kovan başına ödeme 475 TL'ye çıkıyor
Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba, Resmî Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle arıcılık desteklerinde yüzde 80 oranında artış yapıldığını açıkladı. Bazı üreticiler için ödenecek destek tutarı dikkat çekici seviyeye ulaşırken, yeni desteklerle arıcıların üretim maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor.
08.09.2026
15:05
Bingöl`de 5 bin 176 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de 5 bin 176 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonlarda 5 bin 176 kök kenevir/skunk bitkisi, 430 gram esrar, 104 kilogram tütün, silah ve yüzlerce mühimmat ele geçirilirken, aranan 2 kişi de yakalanarak tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın