KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2025 Pazar
°C

Çapak: 'Üniversitemiz fiziki ve nitelik bakımından gelişiyor'

Üniversitenin hem fiziki hem de nitelik bakımından geliştiğini söyleyen Rektör Çapak: 'YÖK Anadolu Projesi çerçevesinde üniversitemiz dâhil 15 genç üniversite, 12 kıdemli üniversite ile eşleştirildi. Öğrenciler, sadece Bingöl Üniversitesi'nden değil Türkiye'nin iyi üniversitesinden faydalanmış olacak.'

Çapak: `Üniversitemiz  fiziki ve nitelik bakımından gelişiyor`
31 MART 2021 ÇARŞAMBA 17:27
17
1941
5
AA aa

Bingöl Kardeşlik Yılı olarak belirlenen 2021 yılının Bingöl açısından güzel bir yıl olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Valiliği öncülüğünde Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi'nin desteğiyle yıl boyunca kardeşlikle ilgili etkinlikler yapılacağını bildirdi.

“2021 Bingöl Kardeşlik Yılı” kapsamında Bingöl Üniversite olarak geçen üç ay içinde çeşitli programlar düzenlediklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Çapak, Bingöl'de başlayan kardeşlik programlarının farkındalık oluşturmasını ve bu farkındalıkların dalga dalga büyüyüp başka yerlere de örnek olmasını arzuladıklarını aktardı.

Çapak, “2021 Bingöl Kardeşlik Yılı” münasebetiyle Diyanet İşleri 17. Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in katılımıyla “Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku” başlıklı açılış konferansı düzenlediklerini hatırlattı.

Sonrasında da Bingöl Üniversitesi olarak “Kardeşliğin Temeli; Sevgi ve Vefa” konulu bir panel gerçekleştirdiklerini aktaran Prof. Dr. İbrahim Çapak, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektör'ü Prof. Dr. Fatih Andı ve kendi alanında uzman kişilerin katıldığı verimli bir panel olduğunu ifade etti.

Kardeşlik ile ilgili programları çevrim içi olarak değil de yüz yüze ve sahada uygulamalı olarak yapmak istediklerini dile getiren Prof. Dr. Çapak, “Kardeşlik hukuku ile ilgili farkındalık oluşturmak için Diyarbakır Anneleri, çocuk esirgeme kurumları, kanaat önderleri, mahalle büyükleri, hasta olup evinden çıkamayanlar ve gelir düzeyi düşük olan vatandaşlarımızı ziyaret etmeyi düşünüyoruz.” dedi.

“On İki Ay Boyunca Her Ay Farklı Konularda Programlar Olacak”

Bingöl Valiliği öncülüğünde il ve ilçelerde kurum yöneticilerinin katılımıyla birtakım faaliyetler yapıldığını anlatan Çapak, şunları kaydetti:

“Her bir kurumun kendince belirlediği programlar var. 12 ayda kardeşlikle ilgili 12 farklı başlıkta program yapılacak. Esas olan bu faaliyetlerin gerçekleşmesi değil, bunların etki değerinin fazla olmasını sağlamaktır. Üniversite olarak da seminer, panel ve konferans gibi faaliyetlerimize devam ediyoruz. İnşallah kardeşlik farkındalığı, insanların kardeşliğe dair duygularını canlandırmasına vesile oluruz. Çünkü pandemiden kaynaklı maddi ve manevi anlamda psikolojik olarak sıkıntılar yaşayan vatandaşlarımız var ve özellikle kardeşliğin çok önemli olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu faaliyetlerle de yeniden bir heyecan oluşturup, kardeşlik adına adım atmak istiyoruz.”

“Üniversitemiz Hem Fiziki Açıdan Hem De Nitelik Bakımından Gelişiyor”

Üniversitenin diğer faaliyetlerine de değinen Çapak, “YÖK Anadolu Projesi çerçevesinde üniversitemiz dâhil 15 genç üniversite, 12 kıdemli üniversite ile eşleştirildi. Bu noktada üniversitemiz, Erciyes Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi ile eşleştirildi. İstanbul Üniversitesi'nin psikoloji hocaları, bizim psikoloji bölümümüzdeki derslerimize girecek, bu şekilde öğrencilerimiz de istifade edebilecek. Erciyes Üniversitesi'nin diş hekimliği, hemşirelik ve ilahiyat hocaları da öğrencilerimize ders verebilecek ve bu şekilde pratiklerini de görmüş olacaklar. Böylece öğrenciler, sadece Bingöl Üniversitesi'nden değil Türkiye'nin iki tane iyi üniversitesinden faydalanmış olacak. ” şeklinde konuştu.

Bingöl Üniversitesi'nin genç bir üniversite olduğunu da anımsatan Prof. Dr. Çapak, Bingöl Üniversitesi'nin 12 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen iyi bir noktada olduğuna işaret ederek konuşmasını şöyle tamamladı: “Üniversitemiz, Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşma alanında pilot üniversite seçildi. Tarım ve havza alanında arı ve arı ürünleri ile ilgili birçok proje hazırlanmış durumda. Bununla ilgili alt yapımızı güçlendirdik. Laboratuvarlarımızda bal ile ilgili analizler yapabiliyoruz. Polen, propolis, arı sütü, krem bal gibi ürünler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Bingöl balının tanıtımı için, kalitesini artırmak için Bingöl Üniversitesi olarak her türlü çabayı gösteriyoruz. Bunun yanı sıra dijital dönüşümle ilgili Yükseköğretim Kurumu'nun seçtiği pilot üniversiteler arasındayız. Güzel çalışmalar yapıyoruz. Uzaktan eğitim gören öğrencilerimizle iletişime geçerken, canlı ders yaparken dijital dönüşüm sayesinde herhangi bir problem yaşamadık. Fiziki olarak genişlemekle beraber nitelik olarak da geliştik.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82285)
02 Nisan 2021 Cuma 11:15
Bence sayın rektörümüzün ve Üniversitemizin hiç haber konusu yapılmaması gerekiyor çok tepki çeken kurum ve kişilerin haber niye verilir ki
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82273)
01 Nisan 2021 Perşembe 15:47
Fiziki ve nitelik artık bina yapma ile tamamlanmıyor maalesef. Süreç şunu gösterdiki dijital alt yapınız ne kadar güçlü ise, internet ağınız ne kadar güçlü ise fiziki alt yapı o zaman tamamlanmış olur. Her fakültede en az bir tane dijital sınıf olması gerekir. Uygulamalı alanlarda kamera 7/24 saat canlı çekim yapabilecek alanlar oluşturması gerekir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82270)
01 Nisan 2021 Perşembe 15:06
kaplicalarida gelistiriyordunuz da ne oldu, sorsan calismalar yapiliyor ama gidip baksan atil durumdadir. baska sehirlere insan gipta ile bakarken bizim kaplicalari gore evdeki duşa şükrediyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82268)
01 Nisan 2021 Perşembe 11:27
Milletin bogazından kısılıyor sen gelişiyor de acaba senin maaşında bu zor dönemde 1 kuruş kesildimi insanlar aile içi şiddet intaharlar ..gibi sen hiç bir şey olmamış gibi gelişiyor de Allahtan revamı bi maaşını ihtiyaç sahiplerine dagıt gelişsin üniversiten
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82252)
31 Mart 2021 Çarşamba 22:25
5 senedir bir diş fakültesi açamadınız. Getirdiğiniz hocaların hepsi köprüden çarşıya doğru ne kadar dişçi varsa oralarda usulsüz çalışıyor. Devletin savcıları gerekeni yapar inşallah.
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS`de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın