DSİ 94 Şube Müdürlüğünce ‘Göynük' Projesi kapsamında 2004 yılında Göynük Çayı'nda başlatılan ‘Taşkın Koruma Dere Islah' çalışmalarına, 2007 yılında Çapakçur Deresi'nde devam edildi.
Kıkağıl ve Topalan Köyleri ile Nazik Tepesi ve DSİ'nin uygun gördüğü alanlardan getirilen kayalarla taşkın koruma ıslah çalışmasının yapıldığı Çapakçur Deresi'nde, kenarlara taş setler çekiliyor.
Bu çalışmaların, yerleşim alanlarını korumak, can ve mal güvenliğine karşı güvenliği sağlamak ve en önemlisi güvensiz olan bölgeleri erozyona karşı korumak amacıyla yürüttüklerini aktaran DSİ 94. Şube Müdürlüğü yetkilileri: “2005 yılında ‘Göynük Projesi' kapsamında başlatılan ve 5 aşamalı olarak yapılan ıslah çalışması, ilk olarak Göynük Çayı'nda başlatıldı. Çalışmalara daha sonra Göynük Çayı'nın kolu olan Çapakçur Deresi'nde devam edildi. Buradaki çalışmalarda teknik olarak ‘yatak Tanzimi' ve ‘kaya riprap'lı kum çakıl seddi çalışması yapılıyor. Çalışmalar doğal şartlar ve idari imkanlar dahilinde devam edecektir. Amacımız hem taşkınları önlemek, hem çevreyi korumak, hem de derelerin uygun görünme kavuşturulmasını sağlamaktır” dediler.
BingolOnline / Bingöl Kent Haber