KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Çapakçur viyadük olsun

Çapakçur Köprüsü'nde özellikle kış aylarında meydana gelen trafik
kazalarına dikkat çeken vatandaşlar, köprünün düzenlenerek viyadük
yapılması için ilgili kurumların çalışma başlatmasını istediler.

Çapakçur viyadük olsun
27 EYLÜL 2010 PAZARTESİ 03:07
0
4267
0
AA aa
Bingöl'ün kanayan yarası haline gelen ve kış aylarında buz pistine dönen Çapakçur Köprüsü hala sorun. Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü, Çapakçur Köprüsü'nün viyadük yapılması için 2010 yatırım programına aldı; ama buna rağmen hala bir çalışma başlatılmadı. Çapakçur Köprüsü'ne viyadük yapımının maliyeti yüksek olduğu için Karayollarının bu projeyi askıya aldığı belirtilirken, köprünün viyadük yapılacağına dair yapılan açıklamaların ise, gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Her yıl onlarca kazanın meydana geldiği köprüde, ilgili kurumların projeyi hayata geçirmemesi de akıllara soru işaretlerini getirdi. Çapakçur Köprüsü'nün viyadük yapılması projesi, eğimden dolayı özellikle kış mevsiminde trafikte aksaklıklar yaşatıyor. Çapakçur Köprüsü'nün yıkılarak, yerine yüksek ayaklar üzerine kurulu viyadük yapımı öngörülüyor. Viyadük projesi hayata geçirildiği takdirde, Çapakçur'da kış şartları ve trafik yoğunluğuna cevap verebilecek rahat bir geçişe olanak sağlayacak. Çapakçur Köprüsü'nde her yıl onlarca kazanın meydana geldiğini hatırlatan vatandaşlar, bu yıl da aynı manzaralarla karşılaşmak istemediklerini ifade ettiler.

Köprünün viyadük yapılması için Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'a ve Bingöl Milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu'na seslenen vatandaşlar, “Bakanımızdan, Milletvekillerimizden ve Karayolları Genel Müdürlüğümüzden bu köprü yerine mutlaka viyadük inşa edilmesi için gereken ilgiyi göstermelerini bekliyoruz. Bu talebimiz bütün Bingöllülerin isteğidir. Köprü viyadük haline getirilirse, bir nebze de olsa her yıl yaşanan onlarca kaza meydana gelmeyecek ve şehir trafiği de rahatlayacaktır" ifadelerini kullandılar.

Karayolları tarafından Çapakçur Köprüsü'nün viyadük yapılması için yapılan projenin, 2010 yatırım programına alınmasına rağmen, hala çalışmaların yapılmamasına anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, Çapakçur Köprüsü'ne viyadük yapımının maliyeti yüksek olduğu için karayollarının bu projeyi askıya almasına tepki göstererek, “Tunceli iline 3 tane viyadük köprü yapıldı. Bingöl'ün en önemli güzergahı ve adeta Bingöl'ün simgesi haline gelen Çapakçur Köprüsü viyadük yapılmıyor. Daha önce karayolları yaptığı açıklamalarda köprünün 2010 yatırım programına alındığı duyurmuştu. Bu projenin yatırım programına alınması bizleri sevindirmişti. Ancak köprü yatırım programına alınmasına rağmen hiçbir çalışma yapılmadı. Projenin maliyetinin yüksek olduğu için karayolları tarafından askıya alındığı bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Köprüde her yıl ölümlere neden olacak trafik kazaları meydana geliyor. Bu görüntülerin yaşanmaması için Bingöl halkı olarak Çapakçur Köprüsü'nün viyadüke çevrilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştular.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2025
12:56
Bingöl`de sürücü kursları ‘kazaların önlenmesi` gündemiyle toplandı
Bingöl'de sürücü kursları 'kazaların önlenmesi' gündemiyle toplandı
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
14.05.2025
10:32
Engelliler Haftası`nda anlamlı farkındalık çalışması
Engelliler Haftası'nda anlamlı farkındalık çalışması
Duygu paylaşımının yapıldığı çalışmada empati deneyimleri de yaşatıldı. Bu tarz farkındalık etkinliklerin tüm eğitim kurumlarında sürekli hale getirilmesi çağrısında bulunan Korkutata'nın bir diğer çağrısı da Vali Usta ve Başkan Arıkan'a oldu.
14.05.2025
09:47
Genç`te ilk kez yapıldı!
Genç'te ilk kez yapıldı!
Genç Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen İnguinal Herni ameliyatını sağlık hizmetlerindeki kalite artışı olarak yorumlayan Bingöl İl Sağlık Müdürü Tatlı: 'Bu tür operasyonlar, vatandaşlarımızın daha önce sevk edildiği merkezlerde yapılabilen işlemlerin artık yerinde gerçekleştirilebildiğini göstermektedir' dedi.
14.05.2025
09:16
Bingöl`de ticari taksi düzensizliği! Denetlemeye güç mü yetmiyor?
Bingöl'de ticari taksi düzensizliği! Denetlemeye güç mü yetmiyor?
Daha fazla yolcu taşımak için aşırı hızlı kullanılan ticari taksilerin yol açtığı kazalar bir yana, hurdaya dönmüş araçlar bir türlü yenilenmiyor, birden fazla farklı yolcu alınarak taksi-dolmuş hizmeti veriliyor! Onlarca şikâyete rağmen ne denetleyen var ne de duruma el atan!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın