KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2025 Perşembe
°C

Çapakçur viyadük olsun

Çapakçur Köprüsü'nde özellikle kış aylarında meydana gelen trafik
kazalarına dikkat çeken vatandaşlar, köprünün düzenlenerek viyadük
yapılması için ilgili kurumların çalışma başlatmasını istediler.

Çapakçur viyadük olsun
27 EYLÜL 2010 PAZARTESİ 03:07
0
4303
0
AA aa
Bingöl'ün kanayan yarası haline gelen ve kış aylarında buz pistine dönen Çapakçur Köprüsü hala sorun. Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü, Çapakçur Köprüsü'nün viyadük yapılması için 2010 yatırım programına aldı; ama buna rağmen hala bir çalışma başlatılmadı. Çapakçur Köprüsü'ne viyadük yapımının maliyeti yüksek olduğu için Karayollarının bu projeyi askıya aldığı belirtilirken, köprünün viyadük yapılacağına dair yapılan açıklamaların ise, gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Her yıl onlarca kazanın meydana geldiği köprüde, ilgili kurumların projeyi hayata geçirmemesi de akıllara soru işaretlerini getirdi. Çapakçur Köprüsü'nün viyadük yapılması projesi, eğimden dolayı özellikle kış mevsiminde trafikte aksaklıklar yaşatıyor. Çapakçur Köprüsü'nün yıkılarak, yerine yüksek ayaklar üzerine kurulu viyadük yapımı öngörülüyor. Viyadük projesi hayata geçirildiği takdirde, Çapakçur'da kış şartları ve trafik yoğunluğuna cevap verebilecek rahat bir geçişe olanak sağlayacak. Çapakçur Köprüsü'nde her yıl onlarca kazanın meydana geldiğini hatırlatan vatandaşlar, bu yıl da aynı manzaralarla karşılaşmak istemediklerini ifade ettiler.

Köprünün viyadük yapılması için Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'a ve Bingöl Milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu'na seslenen vatandaşlar, “Bakanımızdan, Milletvekillerimizden ve Karayolları Genel Müdürlüğümüzden bu köprü yerine mutlaka viyadük inşa edilmesi için gereken ilgiyi göstermelerini bekliyoruz. Bu talebimiz bütün Bingöllülerin isteğidir. Köprü viyadük haline getirilirse, bir nebze de olsa her yıl yaşanan onlarca kaza meydana gelmeyecek ve şehir trafiği de rahatlayacaktır" ifadelerini kullandılar.

Karayolları tarafından Çapakçur Köprüsü'nün viyadük yapılması için yapılan projenin, 2010 yatırım programına alınmasına rağmen, hala çalışmaların yapılmamasına anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, Çapakçur Köprüsü'ne viyadük yapımının maliyeti yüksek olduğu için karayollarının bu projeyi askıya almasına tepki göstererek, “Tunceli iline 3 tane viyadük köprü yapıldı. Bingöl'ün en önemli güzergahı ve adeta Bingöl'ün simgesi haline gelen Çapakçur Köprüsü viyadük yapılmıyor. Daha önce karayolları yaptığı açıklamalarda köprünün 2010 yatırım programına alındığı duyurmuştu. Bu projenin yatırım programına alınması bizleri sevindirmişti. Ancak köprü yatırım programına alınmasına rağmen hiçbir çalışma yapılmadı. Projenin maliyetinin yüksek olduğu için karayolları tarafından askıya alındığı bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Köprüde her yıl ölümlere neden olacak trafik kazaları meydana geliyor. Bu görüntülerin yaşanmaması için Bingöl halkı olarak Çapakçur Köprüsü'nün viyadüke çevrilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştular.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.07.2025
17:53
Bingöl`de tabanca ve fişek ele geçirildi
Bingöl'de tabanca ve fişek ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, tabanca ve fişek ele geçirildi.
02.07.2025
15:56
Depoları fulleyin! Akaryakıta otomatik zam!
Depoları fulleyin! Akaryakıta otomatik zam!
Yılın ilk 6 ayına ait Yİ-ÜFE verileri doğrultusunda benzin, motorin ve LPG fiyatlarında dikkat çeken oranlarda artış bekleniyor. Akaryakıt fiyatlarına yarın (Perşembe) itibarıyla ÖTV kaynaklı otomatik zam yansıyacak.
01.07.2025
14:59
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 81 ildeki müdürlüklere 'acil' ibareli bir yazı gönderdi. Şap hastalığında yaşanan artış nedeniyle, ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.
01.07.2025
13:10
Bingöl Basın Konseyi`nden karikatür tepkisi!
Bingöl Basın Konseyi'nden karikatür tepkisi!
Açıklamada; 'İnançlara hakaret eden, toplumsal barışı zedeleyen ve vicdanları yaralayan bu tarz yayınları en güçlü şekilde kınıyor, hem hukuki hem ahlaki sorumluluğun takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz' vurgusunun altı çizildi.
01.07.2025
11:28
Bingöl`de aranan suç makinesi yakalandı
Bingöl'de aranan suç makinesi yakalandı
Polislerin şok baskınıyla çembere alınan şahıs kıskıvrak yalandı. Şahıs, işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
01.07.2025
11:18
Türkiye yanarken Bingöl`de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye yanarken Bingöl'de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye'nin birçok ili sıcaktan kavrulurken 1940 rakımlı Karlıova'da kış yeniden geldi. Soğuklar nedeniyle ilçedeki kahvehaneler sobaları tekrar kurup yakmaya başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın