KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Haziran 2025 Perşembe
°C

Çaresiz işçiler bakan yılmaz'a seslendiler

İstihdam kapısı olarak görülen Bingöl Belediyesi’nde şirket personeli olarak çalışanların maaşları beş aydır ödenmiyor. Altıncı aya gireceklerine dikkat çeken işçiler öfke kusuyor! “Herkesin keyfi yerinde, bizi düşünen yok. Sayın Bakanımıza sesleniyoruz. Lütfen bize yardımcı olun!”

Çaresiz işçiler bakan yılmaz`a seslendiler
19 ARALIK 2012 ÇARŞAMBA 09:50
0
1839
4
AA aa

Bingöl Belediyesi bünyesinde çalışan şirket işçileri 5 aydır maaş alamıyor. Altıncı maaşa ise sayılı günler kaldı.

29 Mart 2009 mahalli idareler seçiminden sonra temizlik, güvenlik ve benzeri birçok alanda hizmet satın alma yoluna giden ve bu kapsamda 700'e yakın kişiyi istihdam edip sonra birçok kişiyi işten çıkaran Bingöl Belediye Başkanlığı'nın, şuanda 660 şirket personelinin maaşının ödemediği bildirildi. Şirketlere ödeme yapılmadığı için ilgili firmaların da çalışanlarına maaş ödeyemediği ve şirket personellerinin 2012 yılında toplam 5 aylık maaş alacaklarının biriktiği ve 6'ıncı aya sayılı günler kaldığı belirtildi.

İşten çıkarılma korkusuyla sıkıntılarını dile getiremeyen işçiler yetkililerin sorunlarına çözüm bulmalarını istediklerini söylediler.

Yaşananlara karşı gelemediklerini aktaran şirket personelleri, karşı çıkmaları durumunda işten atılacaklarını bildiklerini ancak sabırlarının giderek tükenmekte olduğunu söylediler.

Borçlarının biriktiğini, evde geçimsizliklerin baş gösterdiğini kaydeden şirket çalışanları, Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz'a seslendiler: “Lütfen sıkıntımıza bir çare bulun. Aylar oldu halen maaşlarımız ödenmiyor. Bir ay ödeyip beş ay sallıyorlar. Altıncı aya giriyoruz. Artık evimizde de huzur kalmadı. Herkesin keyfi yerinde ama bizi düşünen yok. Lütfen bu sıkıntıya bir çare bulun.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
rojo can (@Misafir_11078)
20 Aralık 2012 Perşembe 01:53
bu teklifimi iyi dusunun isci arkadaslar girisimlere baslayin hemen. Ama bakan yegenine vip taksi isini almis 20-25 isci maasi ile calisacak bakanin akrabalari yoksa gelmezler. Olsun siz duzenli maas almak icin kabul edin bunu. Cunku viyaduk icin sessiz kalan pasif kalan konusamayan eski bir millet vekili kadar agirligi olmayan sayin bakan konu yegeninin vip taksi isi olunca koparici yirtici oluyor ulastirma bakanligindan sip diye cozuyor isi. Bingol spora 1kurus yardimi olmayan sayin bakan yegeninin borcu soz konusu olunca mutahitlere odetiyor
rojo can (@Misafir_11077)
20 Aralık 2012 Perşembe 01:40
bakanin yegenini oy birligi ile belediyeye alin ancak paralarinizi oyle odetir bakan. Malum bingol icin cesur adimlar atamayan pasif kalan bakan konu yegeninin isleri olunca koparici kaplan kesiliyor
zazaankara (@Misafir_11069)
19 Aralık 2012 Çarşamba 15:09
sen veryadeyi söyle işçiler eve aç gitsin bir gün olsun kendini bunların yerine koy sen birgün çocugunu okula gönderirken harçlık isterse veremezsen ne olur başkan efendi namaz kılıyorsun allahtan hiçmi korkmuyorsun arabana binip itici bir halle arka makamda gazeteni okuyorsun bu millet bunları görüyor sayın başkan senin bu hayatta gördügün en son mevki bu başkanlık oldu ama senin meslegin hazır aydın aydının teklifini düşünmeden kabulet.......BAŞKAN
Zambak (@Misafir_11065)
19 Aralık 2012 Çarşamba 10:07
İşcilerin maaşı verilirse kim indire gandi yapacak :)) Allah hakkınızı alsın diyorum...
18.06.2025
21:26
Bingöl Basın Konseyi`nden Vali Usta ile Başkan Arıkan`a Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi'nden Vali Usta ile Başkan Arıkan'a Ziyaret
Yaklaşık 15 gün öne kurulan Bingöl Basın Konseyi, ilk ziyaretlerini Bingöl Valisi Dr. Ahmet Usta ve Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'a yaptı. Konsey Başkanı Hakim Bayraktar ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyaretlerde, konseyi amacı, hedefleri ve yürütülmesi planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
18.06.2025
20:06
Hibe desteği alacaklar dikkat! Son başvuru 23 Temmuz
Hibe desteği alacaklar dikkat! Son başvuru 23 Temmuz
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP)2025 Yılı 16. Etap Başvuru Sonuçları Askı İlanı yayımlandı.
18.06.2025
19:50
Hülakü, su sorunu için yanıt istedi
Hülakü, su sorunu için yanıt istedi
Bakan Kurum'un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi veren DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, soruları sıraladı ve 'Bingöl Merkez'deki içme suyu sorununun kalıcı biçimde çözülebilmesi için önümüzdeki dönemde hangi adımlar atılacaktır?' diye ekledi!
18.06.2025
19:20
Okan Alay`dan yeni eser!
Okan Alay'dan yeni eser! 'Sesin Değdiği Yerden'
Bingöl temalı şiir ve hikâyeleri ile de adından söz ettiren ve kuşağının özgün kalemleri arasında yer alan Alay, 'Sesin Değdiği Yerden' adlı yeni eserinde bireyin iç dünyasında yankılanan seslerin peşine düşüyor.
18.06.2025
13:47
Bingöl`de 15 bin kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de 15 bin kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma ekiplerince yapılan çalışmada, 15 bin 300 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
18.06.2025
13:40
12Bingölspor ismini ve logosunu değişti!
12Bingölspor ismini ve logosunu değişti!
Daha önce çeşitli sebeplerle isim değişikliğine uğrayan ve son olarak '12Bingölspor' adıyla faaliyet gösterirken M.Engin Özturan öncülüğündeki yönetim tarafından alınarak 3. Lig'e çıkarılan yeşil beyazlı temsilcimiz, kurumsal kimliğini yenileyip ismini ve logosunu değiştirdi. Yeni ismi Bingölspor FK olarak tescillendi, logosunda ise Bingöl'ün folklorik sembolü olan kartal ile güneş ve dağ figürleri yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın