KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Çarşaflı imam tv'de

İslamabad'da polis kuşatması altında olan Lal Mescidi'nden kara çarşafla kaçmaya kalkarken kadın polise yakalanan imam, dün çarşafıyla devlet televizyonuna çıkarıldı. İmam Mevlana Abdülaziz, şeriat istedikleri için camide direniş sürdüren, kadın ve çocukları canlı kalkan olarak kullanan müritlerinden teslim olmalarını istedi.

Çarşaflı imam tv`de
06 TEMMUZ 2007 CUMA 09:10
0
1112
0
AA aa
PAKİSTAN'da halkı laik sisteme karşı kışkırtan radikal imam hem korkak, hem de şovmen çıktı. Polisin müritlerinin bulunduğu başkent İslamabad'daki Lal Mescidi'nin kuşatma altına alması üzerine kara çarşafla ablukayı aşmaya çalışan imam, o halde yakalandıktan sonra çarşafla televizyona çıkarıldı.

Kadın polisin üst taraması yapması sonucunda yakayı ele veren imam Mevlana Abdülaziz, devlet televizyonundan müritlerine çağrıda bulundu. Televizyoncunun talebi üzerine çarşafı çıkarıp yüzünü açan imam, camide hali hazırda 600'ü kadın ve çocuk müritler olmak üzere 850 kişinin bulunduğunu söyledi. Lal Mescidi'ni terk etmeye karar verdiğinde diğerlerine de çağrıda bulunduğunu kaydeden imam, bazı kadın öğretmenlerin, kız öğrencileri engellediğini öne sürdü.

Taliban'a yakınlığıyla bilinen şeriatçı imam Abdülaziz, "Dışarı çıktıktan sonra ablukanın yoğun olduğunu gördüm ve vazgeçmemiz gerektiğine karar verdim. Devletin güçlü kaynakları var ve insanların içeride uzun bir süre dayanabileceklerini sanmıyorum. Benim için hayatlarını feda etmesinler" dedi.

Laik devlet güçleri imamın yakalanmasını büyük bir darbe olarak nitelendirirken, güvenlik güçleri, Lal Mescidi'nde direnişi sürdüren imamın kardeşi Abdülraşid Gazi ve fedailerini ikna etmeye çalışıyor. Pakistanlı yetkililer, camide bulunan "30 kadar teröristin" kadın ve çocukları "canlı kalkan" olarak tuttuklarını belirtiyor. Abdülraşid Gazi iseamide kimsenin zorla tutulmadığını, morallerinin yüksek olduğunu söyledi.

Gazi, akşam saatlerinde pes ederek, hastalanan annesiyle camide bir süre daha kalmak kaydıyla tüm medrese öğrencileriyle birlikte teslim olmayı önerdi. Gazi, telefonla bağlandığı bir TV kanalında, "Bunu öğrencilerin hayatını kurtarmak için yapıyorum" dedi.

Ancak bazı silahlı öğrenciler buna rağmen teslim olmayınca, Pakistan güvenlik güçleri gece üç adet panzerle camiye girmeye çalıştı. Yoğun kalaşnikof ateşiyle karşılanan askerlerin, havan topuyla karşılık verdiği, çok sayıda kişinin öldüğü iddia edildi.

Çarşafla kaçan ilk kişi değil

POLİS kuşatmasını kara çarşafla aşmaya çalışan imam Mevlana Abdülaziz bu numaraya başvuran ilk kişi değil. Daha önce de gazeteciler ya da güvenlik birimleri çeşitli vesilelerle bu hileye başvurdular.

BBC ekibi Afganistan'a girdi

11 Eylül saldırısından sonra BBC muhabiri John Simpson ve kameramanı, burkayla Pakistan'dan Afganistan'ın Nangarhar eyaletine sızmayı başardılar. Simpson, "Burkanın olağanüstü bir etkisi olduğunu farkettim, sizi görünmez kılıyor" demişti.

Burkayla yakalandı

İngiliz kadın gazeteci Yvonne Ridley ise meslektaşı kadar şanslı değildi. İngiliz Sunday Express Gazetesi için çalışan Ridley, Simpson'ın hilesine başvurunca yakayı ele verdi. Vizesi olmadığı gerekçesiyle Taliban tarafından Afganistan'da 11 gün alıkondu. Bu maceradan çok etkilenen Ridley, 2003 yılında Müslüman oldu.

Çarşaflı polisler

2005 yılının Mart ayında El Kaide'nin üç numarası olan Ebu Faraj el-Libbi, Pakistan'ın Mardan kentinde motosikletle giderken güvenlik güçleri burkalı kadın kılığında pusu kurdular. Libbi yakalanıp Guantanamo'ya yollandı.

Burkalı komutan

Yine aynı yıl Afgan güçleri, burkayla kaçmaya çalışan Taliban komutanlarından Molla Mahmud'u ele geçirdi

hurriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.07.2026
03:32
Bingöl`de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Bingöl'de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Yeni eğitim yılı öncesi eğitim yatırımlarına hız verildi. Bingöl İl Özel İdaresi, merkez ve ilçelerdeki okul ile pansiyon binalarını kapsayan güçlendirme ve onarım çalışmaları için ağustos ayında peş peşe ihaleler gerçekleştirecek.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bingöl'de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bu yıl etkisini uzun süre sürdüren yağışlar ve serin hava, Bingöl'de sebze üretimini haftalarca geciktirdi. Komşu il Muş'ta ise 40 dereceyi bulan sıcaklık altında biber hasadı başladı, ürünler Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmeye başlandı.
29.07.2026
03:28
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Uzun süredir trafik güvenliği açısından eleştirilen Genç ilçe giriş ve çıkışı yeniden düzenleniyor. AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, bağlantı yollarının yapılacağını ve TOKİ konutlarını da kapsayan yeni ulaşım düzenlemesi için karar alındığını açıkladı.
29.07.2026
03:27
Canlı:
Canlı: 'Taklit Arttı, Bingöl Kültürü Geriye Düştü'
Düğünlerde Bingöl'e ait türkülerin giderek daha az seslendirildiğini, yöresel oyun ve kıyafetlerin yerini farklı kültürlerin taklidinin aldığını belirten Ses Sanatçısı Veysel Canlı, yerel hafızanın korunması için 'öze dönüş' çağrısında bulundu.
29.07.2026
03:24
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri`nde Mahsur Kaldı
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri'nde Mahsur Kaldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın