KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mart 2026 Pazartesi
°C

Çarşı pazarda bayram bereketi

Ramazan Bayramı öncesi başlayan hazırlıklar, esnafın yüzünü güldürdü. Esnaf, ramazan durgunluğunun ardından yoğunluk yaşarken, çarşı pazarda bayram bereketi yaşanıyor.

Çarşı pazarda bayram bereketi
24 HAZİRAN 2017 CUMARTESİ 06:06
0
1999
0
AA aa

Uzun bir aradan sonra bayram telaşıyla başlayan hareketliliğin memnuniyet verici olduğunu aktaran esnaflar, bu tablonun devam etmesi temennisinde bulundu.

Ramazan ayı dolayısıyla ekonomik durgunluk, bayrama sayılı günler ortadan kalktı ve esnaf sıcak para kazanmanın heyecanını yaşıyor.

Satışlardan memnun olan esnaflar, “Uzun bir aradan sonra işlerde yeniden bir canlılık oluştu. Bayram hazırlıkları süresince yaptığımız satışlara baktığımızda ‘bu ay kiramızı ödeyebileceğiz' diyebiliyoruz” dedi.

Öte yandan esnafların ucuzluk konusunda kampanyalar uygulamasını da isteyen vatandaşlar: “Alınan maaşla bayram geçirmek çok zor. Bayram hazırlıkları nedeniyle çıkan masrafları 2–3 ayda zor üzerimizden atacağız” diyerek sıkıntılarını da dile getirdi.

TÜM SATIŞLAR AKŞAM YAPILIYOR

Hava sıcaklıklarının arttığı kentte vatandaşlar, iftardan sonra ramazan bayramı alışverişi yapıyor. Bunaltı hava sıcaklıklarından dolayı oruç vatandaşların çoğu, gün boyu evinden veya iş yerinden çıkmıyor.

Gündüz iş yapamayan esnaf, iftar sonrası tüm mallarını sergiliyor. Kentteki büyük alışveriş merkezlerinden, en küçük esnafına kadar herkes bayramın bereketinden yararlanıyor. Şeker, ayakkabı, tatlı için malzeme, kıyafet ve daha birçok ürün vitrinlerdeki yerini alırken, kaldırımlarda seyyar satıcılarla doluyor.

Sahura kadar devam eden alışveriş esnafın yüzünü güldürürken, kaldırım üzerinde satılan ucuz mallarda tüketicileri memnun ediyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.03.2026
03:11
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
Diyarbekirspor deplasmanında 3-1 mağlup olan 12 Bingölspor, ligde son 5 haftada galibiyet alamadı. Liderliğini sürdüren sarı-yeşilli ekipte Kulüp Başkanı Engin Özturan, mağlubiyetin ardından özür dileyerek sorumluluğu üstlendi ve şampiyonluk hedefinin değişmediğini vurguladı.
16.03.2026
03:10
'KİĞI–SANCAK–BİNGÖL YOLU ARTIK ERTELENEMEZ'
'Biz lüks veya ayrıcalık istemiyoruz; sadece eşit hizmet istiyoruz' diyen Cici; 'Bu yol, bölge halkının hayat hakkıdır. Yolun yapılmasıyla ilçemizin ekonomisi gelişecek, ticaret canlanacak, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişim kolaylaşacaktır. Kiğı–Sancak–Bingöl yolu artık ertelenemez. Yetkililer bir an önce bu projeyi hayata geçirmelidir!'
16.03.2026
03:08
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Birlik ve Gelişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programında gençler ve davetliler aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.
16.03.2026
03:06
Karlıova`da kar yeniden bastırdı
Karlıova'da kar yeniden bastırdı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde aylardır aralıklarla devam eden kar yağışı yeniden etkisini gösterdi. İlçede esnaf kar temizlemek için kürekle çalışırken, bazı araçlar yolda ilerlemekte zorlandı.
16.03.2026
03:04
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye Sürecini Kararlılıkla Yürütüyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli programlar kapsamında geldiği Bingöl'de vatandaşlarla iftar programında buluştu. Yılmaz, Türkiye'nin hem bölgesel barış için çaba gösterdiğini hem de iç cepheyi güçlendirmeye yönelik adımlar attığını söyledi.
16.03.2026
03:00
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Bingöllü İş İnsanı Serdar Turhan tarafından babası adına yapılan okulun açılışı ile kendi adına inşa ettireceği Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin temeli törenle atıldı. Buradaki konuşmasında eğitimin toplumların varlığını sürdürebilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nitelikli insan gücünün güçlü bir ülkenin temel unsuru olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın