KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ocak 2026 Salı
°C

Çaya yüzde 40 zam

Bingöl’de kahvehanelerde çaya yapılan yüzde 40 zamma vatandaşlar tepki gösterdi. ESOB Başkanı Bayram, çaya 4 yıldır zam yapılmadığını söyledi.

Çaya yüzde 40 zam
17 ARALIK 2013 SALI 20:34
0
3425
0
AA aa

Dört yıldır zam yapmadıkları gerekçesiyle Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası'na zam talebiyle başvuran kahvecilerin talebi olumlu karşılandı. Çay fiyatlarına yüzde 40 oranında zam yapıldı. Ancak bazı işyerlerinin çayı 70 kuruş yerine 75 kuruşa satmaları ise zam oranını yüzde 50'ye çıkardı.

VATANDAŞ TEPKİLİ!

Türkiye'de enflasyon oranlarının yıllık yüzde 7,8 civarında açıklandığını belirten vatandaşlar, buna rağmen çaya yüzde 40 gibi yüksek oranda zam yapılmasına bir anlam veremediklerini söylediler.

Vatandaşlar: “Bir yerlerde yanlışlık var. Acaba Hükümet mi halka enflasyonu düşük olarak açıklıyor. Yoksa ülkemizdeki enflasyon oranı yüzde 50 mi de biz mi bilmiyoruz” dediler.

BAYRAM: “ÇEVRE İLLERDEN FİYAT ARAŞTIRMASI YAPTIK”

Konuyla ilgili görüşleri alınan Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Ali Bayram, çaya 4 yıldır zam yapılmadığını, zam oranın da yüzde 40 olduğunu söyledi.

Kahvehane işletmecilerinin zam talebi üzerine çevre illerde fiyat araştırması yaptıklarını belirten Bayram: “Bizde çevre illerde araştırma yaptıktan sonra çayın fiyatını 70 kuruş olarak belirledik. Dört yıldır çaya zam yapılmadı. Dört yıl önceki kira, tüp, su, akaryakıt gibi zamları gündeme alıyoruz. Çevre iller bir veya iki yıl önce zam yaptı. Çevre illerdeki en düşük fiyatın altında bir oranda zam yaptık. Belediye parklara 1,5 yıl önce 75 kuruşluk zam yaptı. Bazı işyerlerinde 75 kuruş alınıyormuş, vatandaş hakkını arasın, 5 kuruşunu bırakmasın. Çayın satış fiyatı 70 kuruştur. Belediyenin de tarife kontrolünü yapması gerekiyor” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.01.2026
17:44
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Duygusal anların yaşanıp gözyaşlarının döküldüğü vedada helallik isteyen Vali Ahmet Hamdi Usta, görev süresi boyunca ayrım gözetmeden çalıştığını ve herkesin valisi olmaya gayret ettiğini belirtti. 'Kalbimde Bingöl'ü taşıyacağım' diyen Vali Usta, sevgi ve gözyaşlarıyla uğurladı.
19.01.2026
17:00
Bingöl Belediyesi`nden Çatılara Müdahale
Bingöl Belediyesi'nden Çatılara Müdahale
Çatıdan düşebilecek kar ve buzların olası kazalara yol açmasının önüne geçilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceği vurgulanırken, vatandaşların çatı altlarında yürürken dikkatli olmaları, sürücülerin ise araçlarını çatı diplerine park etmemesi istendi.
19.01.2026
16:53
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO Genel Sekreteri Muhammed Oya, denetimlerin sadece bir kontrol mekanizması olmadığını, aynı zamanda kurumsal gelişim için önemli bir rehber niteliği taşıdığını vurguladı.
19.01.2026
15:19
Bingöl`de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Bingöl'de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bingöl'de aç kalan kurt, kent merkezine indi. Beşyol mevkiindeki bir lastikçiye giren kurt, Belediye ekiplerince yakalanarak doğal yaşam alanına götürüldü.
19.01.2026
11:14
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl'de dün başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 280 köy yolunun tamamına ulaşım kesildi.
19.01.2026
11:03
Bingöl`de kar fena bastırdı!
Bingöl'de kar fena bastırdı!
Meteoroloji'nin yoğun kar uyarısı yaptığı Bingöl'de dün itibariyle etkili olan kar, aralıksız devam ediyor. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, havayolu uçuşları da iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın