KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Çeber'in ölüm nedeni adli tıp raporunda

Engin Çeber'in Metris Cezaevi'nde ''işkence ve kötü muamele'' sonucu hayatını kaybettiği iddiasına ilişkin kamu görevlisi 60 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Çeber ile ilgili adli tıp raporu görüşüldü.

Çeber`in ölüm nedeni adli tıp raporunda
01 HAZİRAN 2010 SALI 14:30
0
2365
0
AA aa

Engin Çeber'in Metris Cezaevi'nde ''işkence ve kötü muamele'' sonucu hayatını kaybettiği iddiasına ilişkin kamu görevlisi 60 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar Murat Çise, Nihat Kızılkaya, Sami Ergazi, Fuat Karaosmanoğlu, Selahattin Apaydın ve Yavuz Uzun ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Duruşmada söz alan tutuklu sanıkların avukatları, müvekkilleri için tahliye talebinde bulundu. Tutuklu yargılanan Metris Cezaevi 2. Müdür Fuat Karaosmanoğlu'nun avukatı Efkan Günaydınoğlu, duruşmada yaptığı esas hakkındaki savunmada, ''Müvekkilimin 'bundan sonra sayıma kalkmayanlar böyle olur' diyerek, parmağını sallayıp yine o anda elinde tesbih bulunduğu şeklindeki ifadeler iftiradır. Bunun yanında Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapora göre de maktul Çeber'in beyin kanamasını ölmeden 4-5 gün önce geçirdiği görülmektedir'' dedi.

Müvekkilinin olaya ''monte edildiğini'' savunan Günaydınoğlu, ''İşin özü, müvekkilim cezaevi personeli tarafından darp edilen Çeber ile ilgili olayı bilmemektedir. Çünkü cezaevi fiilen çok büyüktür ve olay kendisine hiç bildirilmemiştir. Bu yüzden müvekkilim sorumlu tutulamaz. Hatta müvekkilim üstüne düşeni fazlasıyla yerine getirmiştir. İşlemediği bir suç yüzünden cezaevinde bulunmaktadır'' şeklinde konuştu.

Tutuklu sanıklar Yavuz Uzun ve Murat Çise'nin avukatı Fatih Rüştü Yılmaz da olayın keyfi bir işkence olarak algılandığını savundu.

Yılmaz, ''Çeber öldükten sonra bir panik havası oldu. Adalet Bakanı, Çeber'in ailesinden özür diledi. Aslında olay 10 gündür sürüyordu. Eylemler ve ifadeler kurgu üzerine kurulu. Sanıklar burada 'kurban' olarak duruyor. Müvekkillerim ceza alırsa bu çok büyük bir adaletsizlik olur'' dedi.

Tutuksuz sanık Yılmaz Aydoğdu'nun avukatı Hüseyin İnan İzmirlioğlu ise müvekkilinin hem tanık, hem de sanık olduğunu savundu.

Müvekkilinin ilk ifadesini korkudan imzaladığını, sonradan vicdanen rahatsız olup ifadesini değiştirip gördüklerini anlattığını savunan avukat İzmirlioğlu, ''Mahkeme heyetinin bugün tarihi bir görevi var. Müvekkilim ceza alırsa işkenceciler ceza alamayacak. Müvekkilim, Çeber öldükten sonra bile olsa ihbar yükümlülüğünü yerine getirdi. Üzerindeki baskı kalkınca gerçekleri anlattı'' diye konuştu.

Duruşmaya, verilen öğle arasının ardından devam edilecek.

Bu arada, davanın görüldüğü Bakırköy Adliyesi önünde toplanan bir grup, Çeber'in öldürülmesini protesto amacıyla döviz açarak, sloganlar attı.

-OLAYIN GEÇMİŞİ VE CEZA İSTEMİ-

Engin Çeber, Sarıyer'de 28 Eylül 2008 tarihinde yaklaşık 10 kişilik bir grup ile izinsiz toplantı ve gösteri yapmak isterken kimlik kontrolü yapan polislerce arandığı için gözaltına alınmıştı. Daha sonra tutuklanarak Metris Cezaevi'ne götürülen Çeber, kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturmanın ardından olayda sorumluluğu bulunduğu öne sürülen 39 infaz koruma memuru, 3 cezaevi müdürü, 13 polis, 4 jandarma ile 1 doktor hakkında dava açılmıştı.

Davaya ilişkin bir önceki duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Muammer Çalık, sanıklardan Selahattin Apaydın ile Sami Ergazi'nin ''işkence sonucu ölüme sebep olmak'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını, 3 sanığa da 9 ile 36 yıla arasında hapis cezası verilmesini istemişti.

13 sanığın ''işkence'', ''kötü muamele'', ''kasten yaralama'', ''görevi kötüye kullanmak'', ''resmi ve özel belgede sahtecilik'' gibi değişik suçlardan 6 ay ile 15 yıl arasında hapisle cezalandırılmasını isteyen Savcı Çalık, 42 sanığın da beraatına karar verilmesini talep etmişti.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
19.06.2026
23:37
Bingöl`de Bir Haftada 37 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada 37 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerince son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik ve kaçakçılık operasyonlarında 37 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 5 kişiye idari para cezası uygulandı.
19.06.2026
23:35
İnekler İnşaatın Asansör Boşluğuna Düştü
İnekler İnşaatın Asansör Boşluğuna Düştü
Bingöl'ün Genç ilçesinde inşaat halindeki bir binanın asansör boşluğuna düşen 2 inek, AFAD ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucu kurtarılarak sahibine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın