KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

'Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz'

Erdoğan Bingöl'de konuştu: "Çeteyle geldiler, mavzerle geldiler, terörle teröristlerle geldiler. Hiçbirisine eyvallah etmedik"

`Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz`
30 MAYIS 2009 CUMARTESİ 19:08
0
1446
0
AA aa
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, doğrunun ışığından hiç ayrılmadıklarını, hiç ayrılmayacaklarını ifade ederek, ''İşte şimdi de tüm samimiyetimizle, açık yüreklilikle, art niyetsiz bir şekilde Türkiye'nin kanayan yaralarını tedavi etmenin gayreti içindeyiz. Terör bitsin istiyoruz, akan kan dursun istiyoruz. Gencecik fidanlar artık toprağa düşmesin istiyoruz'' dedi.

Erdoğan, Bingöl Şehir Stadı'nda düzenlenen il kongresine katılarak bir konuşma yaptı.

İllere, ilçelere, beldelere hizmet götürmeye devam ettiklerini anlatan Erdoğan, tüm ülkede olduğu gibi Bingöl'de de inançla ve şevkle seslerini yükselttiklerini söyledi.

''Durmak yok, yola devam'' diyerek hizmeti sürdüklerini dile getiren Erdoğan, kendilerine oy versin vermesin kadını, erkeği, genci, yaşlısı 71,5 milyon vatandaşın emanetinin omuzlarında olduğunu kaydetti.

Her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yaşam tarzı, arzuları, adetleri, beklentileri, hürriyetleri, haklarının, kendilerinin öz güvencesi sayıldığını ve böyle kabul ettiklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Partimiz, teşkilatımız kendisine verilen bu emanetin bilincindedir. Bu kutsal emanetin hassasiyetinin bilincindedir. Etnik kökenler üzerinden siyaset yapmadık, yapmıyoruz. Kimlik siyasetini siyasetimizin ana gövdesi yapmadık, yapmıyoruz. Yapanlar gibi de düşünmüyoruz. Çünkü bunu ayrımcılık olarak görüyoruz. İnsanların dinlerini, mezheplerini, renklerini, gelenek ve göreneklerini ayrıştırıcı bir şekilde siyasetimize asla alet etmedik, etmiyoruz. Bu ülkenin bin yıllar boyunca oluşmuş kardeşliğine kasteden hiçbir yaklaşım, hiçbir girişim bizim siyasetimizde kendisine yer bulamadı. Biz her zaman birleştirici, her zaman bütünleştirici, kucaklayıcı olduk. 81 vilayetin tamamında 780 bin kilometre karenin bütününde siyaset yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Türkiye'de kimi partiler milli duyguları istismar ederek, şehitlerimizi istismar ederek ülkenin doğusuna, Sivas'ın ötesine geçemeden siyaset yapıyorlar. Kimi partiler halkımızı hayali tehditlerle korkutarak, sanal korkuları, evhamları tedavüle sokarak yine ülkemizin belli kesimlerinden oy toplamanın gayretine giriyorlar. Kimi partilerse benim Kürt kökenli vatandaşlarımın, Doğu'daki, Güneydoğu'daki kardeşlerimin duygularını istismar ederek, sadece Türkiye'nin belli bir kesimine hitap ederek, Sivas'ın batısına geçmeyerek siyaset yapmanın mücadelesini veriyorlar.''

Bu üç siyaset tarzını da AK Parti'nin reddettiğini ve elinin tersiyle ittiğini belirten Erdoğan, ''AK Parti, istismar siyasetine asla tenezzül etmemiş ve bütün samimiyetiyle milletin karşısına çıkmıştır'' dedi.

-''DİRENİŞLE KARŞILAŞTIK''-

Bu nedenle 29 Mart seçimlerinde partisinin, ülkenin 7 coğrafi bölgesinde de birinci olduğuna işaret eden Erdoğan, AK Parti'nin 81 ilde halktan teveccüh gördüğünü ve yüzde 20 oy oranının altına düşmediğini söyledi.

Diğer siyasi partilerin çok çok geride kaldığını dile getiren Erdoğan, 6,5 yıl boyunca Türkiye'nin hangi kronik meselesine el atarlarsa, çözmeye çalışırlarsa çalışsınlar belli bir direnişle karşılaştıklarını ifade etti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu bazen bürokrasidir, bazen siyasettir. Siyasetçi de önünüzde ciddi bir engel olabiliyor. Çıkar çevreleri olabiliyor, hukuk dışı örgütlenmeler olabiliyor, hukuksuzluk olabiliyor, Ergenekon'da olduğu gibi... Bazen tamamı bir araya geliyor iş birliği, el birliği yapıyor ve üzerine üzerine geliyor. Çünkü Türkiye'nin sorunları var ama bir de bu sorunlardan beslenenler var. Bu sorunlardan kendilerine türlü çıkarlar sağlayanlar var. Hangi sorunu çözmeye kalkarsanız birilerinin kuyruğu acıyor ama biz ne dedik hani Mehmet Akif demiş ya 'Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz/ Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz/ Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz/ Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz.' İşte biz de 'milletimizden icazet aldık, milletimizden emanet aldık, arkamızda milletimiz var' dedik. 'Bu kararlılıkla Bingöl'ün, Bitlis'in, Diyarbakır'ın, Ankara'nın, İstanbul'un, Yozgat'ın, Çankırı'nın, Rize'nin, Artvin'in yükünü omuzlarımızda hissettik ve bu kararlılıkla bu yola devam ediyoruz' dedik.''

-''HİÇBİR ENGEL KARŞISINDA YILMAYACAĞIZ''-

Hiçbir engel karşısında yılmayacaklarını belirten Başbakan Erdoğan, hiçbir engelleme karşısında da vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Kimi zaman yalanla geldiler üzerimize, iftirayla geldiler. Kimi zaman hukuk dışılıkla geldiler, hukuku çiğneyerek, hukuku kendilerine göre evirerek çevirerek geldiler; çeteyle geldiler, mavzerle geldiler, terörle teröristlerle geldiler. Hiçbirisine eyvallah etmedik, Bingöllü de etmedi. Hiçbirinin karşısında eğilmedik, bükülmedik; eğilmeyeceğiz, bükülmeyeceğiz. Doğruyu her zeminde, her yerde savunduk. Doğrunun ışığından hiç ayrılmadık, hiç ayrılmayacağız. İşte şimdi de tüm samimiyetimizle, açık yüreklilikle, art niyetsiz bir şekilde Türkiye'nin kanayan yaralarını tedavi etmenin gayreti içindeyiz. Terör bitsin istiyoruz, akan kan dursun istiyoruz. Gencecik fidanlar artık toprağa düşmesin istiyoruz. Ocaklar sönmesin analar yavruları için ağıt yakmasın istiyoruz. Doğu ve Güneydoğu'daki illerimiz kalkınsın, buradaki illerimizin, insanlarımızın batıdakilerden fırsat ve imkanlar noktasında hiçbir farkı kalmasın istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki insan masumiyetine kastederek netice almak beyhude bir uğraştır. Lanetli bir yöntemdir. Bugünün dünyasında yeri yoktur, olamaz. Terörle şiddetle, öldürmekle hiçbir davaya hizmet edilemez. Hiçbir meşru hedefe ulaşılamaz. Hiçbir hak, en temel hak olan yaşama hakkını ortadan kaldırma gibi bir yöntemle elde edilemez.

-''TERÖR, KARDEŞLİĞİN DÜŞMANIDIR''-

Terör, insanlığın da hukukun de demokrasinin de kardeşliğin de düşmanıdır. Terörün çıkmaz bir yol olduğunu görmek, bu yanlış yoldan dönmek en doğrusudur. Çünkü biliyoruz ki yıllarca terör ortamının olumsuzluklarından beslenenler, güç devşirenler, menfaat sağlayanlar oldu. En önemlisi de terör ortamının devamını çözüm gayretlerinin önüne bir duvar gibi çektiler. Terör odaklarını bir engel olarak koydular.

Hükümet olarak her konuda çözümden yana olduk. Kronik sorunların çözümü için güçlü bir siyasi irade ortaya koyduk. Bazı sorunların mutlak bir çözüm yolu olmayabilir ancak önemli olan çözüm süreçlerini başlatmak, samimiyetle gayret göstermektir. Sorunları hafifletmek, çözüm yoluna koymak, meseleleri yumuşatmak olması gerekendir. Terörle mücadele 71,5 milyon vatan evladının ortak meselesidir. Ülkemizde kimlik siyasetini öncelikli mesele haline getirmek bu ülkeye ihanettir diye düşünüyorum. Biz ülkemizde Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Zazasıyla, Çerkeziyle, Abhazasıyla tüm vatan evlatlarını 'yaradılanı yaradandan ötürü severiz' anlayışıyla seviyoruz. Hiçbir vatandaşıma farklı mesafede bulunamam, bunu da ihanet kabul ederim. Hepsine aynı mesafedeyim. AK Parti iktidarı hepsine eşit mesafededir.''

-''SİHİRLİ FORMÜLLER YOK''-

Onun için Türkiye'nin doğusundan batısına kalkınma hareketini başlatırken bunu hedef aldıklarını anlatan Erdoğan, ''Hiçbir zaman çözümsüzlüğü çözüm olarak görmedik, hiçbir zaman sorunlara gözümüzü yummadık. Çözüm süreçlerini baltalamak isteyenlere karşı herkese düşen sağduyuyu, fazileti, iyi niyeti ortaya koymaktır. Bütün siyasi partilerden biz bunu bekliyoruz. Diyoruz ki (herkes sorunun değil, çözümün bir parçası haline gelmek, çözüm süreçlerine katkıda bulunmak, sorumluluk duygusuyla hareket etmek durumundadır)'' dedi.

''Ortada sihirli formüller, geceden sabaha gerçekleşecek mucizeler yok'' diyen Erdoğan, ama bir çözüm iradesinin var olduğunu kaydetti.

Erdoğan, ''İyi niyet var, samimi bir gayret var. Sorunları ertelemeyen bir anlayış var. İşte bunun için diyoruz ki önümüzdeki dönemde herkes sorumluluk bilinciyle, itidalle, sabırla pozitif bir bakış açısıyla hareket ederse aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Her meselede demokrasinin, hukukun, kalkınmanın mücadelesini veriyoruz'' diye konuştu.

AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
21:09
Avrupa Bankasın`dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Avrupa Bankasın'dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Danimarka'da bankacılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından Danske Bank, Türk lirası karşısında başta dolar, Euro ve sterlin olmak üzere bazı döviz kurları için 1,3,6 ve 12 aylık öngörülerini paylaştı. Avrupa Bankası'nın kehanetine göre dolar bir yıl sonra 48 lirayı geçecek, euro ise 59 lira olacak.
20.08.2025
20:48
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
Milyonlarca memur ve memur emeklisi için gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çevrilirken kurulun kimlerden oluşacağı, sürecin nasıl işleyeceği ve zammın ne zaman belli olacağı merak ediliyor.
20.08.2025
14:57
Kalehan Enerji`den 12Bingölspor`a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji'den 12Bingölspor'a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji, 9 yıl aradan sonra amatör ligden 3. lige yükselen 12 Bingölspor'a 2025-26 sezonunda forma kol sponsoru oldu. 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Mehmet Engin Özturan, Erzurum'da devam eden hazırlık kampını ziyaret eden Kalehan Enerji yetkililerine forma hediye edip destekleri için teşekkür etti.
20.08.2025
14:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl Valiliği; 'İlimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin sağlanması ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' açıklamasında bulundu.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın