KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Ceketimi satar yurt parasını öderim

Valiler Birliği tarafından yaptırılacak olan 300 kişilik öğrenci pansiyonu inşaat alanında incelemelerde bulunan Vali Balkanlıoğlu, çalışmalara biran önce başlanılmasını isteyerek parasal konuda bir sorun çıkmayacağını, gerekirse ceketini satıp parayı ödeyeceğini taahhüt etti.

Ceketimi satar yurt parasını öderim
21 NİSAN 2009 SALI 10:19
0
1434
0
AA aa
Valiler Birliği tarafından İnönü Mahallesi Terminal yanında yapılacak olan 300 kişilik yurt alanında incelemelerde bulunan Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 2009 yılında toplam bin kişilik yurt yapılacağını söyledi.

bingolmedya

5 yıldızlı otel kapasitesinde yapılacak olan öğrenci yurtları ile birlikte Bingöl'de yurt sorunu çözüleceğini ifade eden Balkanlıoğlu: “Vilayetler Hizmet Birliği'nden temin edilen 1 milyon TL, kalan kısmını da İl Özel İdaresi tarafından karşılanmak üzere KDV dahil toplam 2 milyon 700 bin TL'ye 300 kişilik öğrenci yurdu yapılacak. İlk etapta kalan miktarı milli eğitimden temin etmeye çalışacağız, temin edemezsek İl Özel İdaresinden karşılayacağız. Bu yurt tamamlandıktan sonra anahtar teslim olarak bu işi İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredeceğiz. Hedef, bu yurdu 23 Eylül 2009'da bitirip hazır hale getirmektir. Bu işin biran önce bitirilmesini istiyorum. Parasal konuda bir sıkıntı olmayacaktır. Sıkıntı olması halinde ceketimizi satar yinede bu işi yarım bırakmayız. İlkokul ve ortaokulda eğitim gören köy çocuklarının birçoğu YİBO'lar da kalıyorlar. Lise eğitimi için araçlarla öğrencileri merkeze getirip götürüyoruz. Bu taşıma işine son vermek amacıyla böyle yurtlar yapıyoruz. Bu yurtla birlikte Endüstri Meslek Lisesi, Kız Meslek Lise yurtları da yapılacak. Bu yurtların yapılmasıyla öğrencilerimiz daha da rahat edecek ve daha sağlıklı bir eğitim görme fırsatını yakalayacaklardır. Bu yurtların yapılmasıyla inşallah Bingöl'de yurt problemi kalmayacaktır. Kız çocukları ilk ve ortaokulu bitirdikten sonra liseyi de okumak istiyorlar. Daha önce yurt sorunu vardı. Kız çocuklarını YİBO'lara yerleştirdik. Bu yapılarla birlikte kız çocuklarımızda yurtlarda eğitimlerine devam edecekler. 2009 yılında toplam Bin kişilik yurt yapılacak. Bu yurt bildiğimiz yurtlar gibi olmayacak. İçinde banyosu, tuvaleti bulunan tek kişilik odalardan ibaret olacak, 5 yıldızlı otel özelliğini taşıyacak. Her şeyiyle dört dörtlük, konforlu bir yurt yapılacaktır. Bu sıkıntıları çok yaşadık. Ben kendim 70 kişilik odalarda kaldım. Şimdiki gençler 5 yıldızlı konforlu yurtlarda kalıyor. Bu kadar konforlu yurt olmasa bu işi 500–600 Bin TL'ye de yapabilirdik” diye konuştu.



bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
17.08.2026
01:17
Yeşilay Bingöl bağımlılıkla mücadele için sahada
Yeşilay Bingöl bağımlılıkla mücadele için sahada
Yeşilay Bingöl Şubesi, bağımlılıkla mücadelede farkındalığı artırmak ve ihtiyaç duyan vatandaşları doğru desteğe yönlendirmek amacıyla pazar yeri, cadde ve kahvehanelerde bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.
17.08.2026
01:16
Atıl alan modern dil merkezine dönüştürüldü
Atıl alan modern dil merkezine dönüştürüldü
Zazaca ve Kürtçenin de aralarında bulunduğu farklı dillerde uluslararası geçerliliğe sahip sınavların yapılabileceği 30 bilgisayarlı Dil Laboratuvarı ve Yabancı Dil e-Sınav Merkezi hizmete açıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın