KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Şubat 2026 Perşembe
°C

Çelik: 33 askerin şehadeti aydınlanıyor

Çelik, Bingöl'de 33 askerin nasıl şehit edildiğinin karanlık bir nokta olduğunu belirterek, "Ama yavaş yavaş aydınlanıyor. Türkiye'de ne kadar karanlık varsa millet iradesiyle aydınlanacaktır." dedi.

Çelik: 33 askerin şehadeti aydınlanıyor
29 KASIM 2009 PAZAR 14:07
0
1459
0
AA aa
  Kimse Yok Mu Derneği'nin organizesiyle Türkiye'nin farklı illerinden ve yurt dışından gelen gönüllüler için düzenlenen programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de katıldı. Burada konuşan Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Türkiye'de doğulu, batılı, şu etnik kökenden, bu etnik kökenden olmalarının bir önemi olmadığını ifade eden Hüseyin Çelik, Mevlana'nın 'Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar kardeştir' sözünün altını çizdi.
Bugünlerde Türkiye ayağındaki bir prangadan kurtulmaya çalıştığını anlatan Çelik, demokratik açılım sürecinde Türkiye'nin zedelenmeye çalışılan kardeşliğini onarmaya çalıştıklarını belirtti.
Çelik, hükümet olarak bu hayırlı işi yapmaya çalışırken, 'Hayır kan akmaya devam etsin. Şehit cenazeleri gelmeye devam etsin ve eskiden olduğu gibi analar ağlamaya devam etsin' diyenlerin olduğunu kaydetti.
Onları da milletin ferasetine ve basiretine havale ettiklerini ifade eden Çelik, "Millet en güzel hakemdir. Herkese müstehak olduğu gibi değer verir. Ama Allah'ın izniyle hep birlikte bu problemlerin üstesinden geleceğiz." dedi.
İlkokul sıralarında iken hep Türkiye'nin üç tarafı denizlerle, dört tarafı düşmanlarla çevrili olduğunun anlatıldığını hatırlatan Çelik, şunları söyledi: "O gün düşman dedikleriyle bugün problemlerimizi teker teker çözmeye çalışıyoruz. Daha dün kanlı bıçaklı olduğumuz Suriye ile şimdi Türkiye'ye gider gibi gidebiliyoruz. 'Ayıdan post Moskoftan dost olmaz' dedikleri Rusya, şimdi Türkiye'nin en büyük ticari ortaklarından biridir. Birbirimizle bu hayatı paylaştığımız gibi komşularımızla bu hayatı paylaşacağımız güzellikler ve menfaatler var. Bu bir diplomatik ustalık gerektirir."
Bu ülkede düşman üreterek birilerinin yolunu bulduğunu anlatan Çelik, "Herkes diyor ki şunlar devleti ele geçirmeye çalışıyor. Yıllar yılı bunu duyuyoruz. Solcular devleti ele geçirmeye çalışıyor. Sağcılar, Aleviler, İslamcılar, Kürtler devleti ele geçirmeye çalışıyor. Devleti ele geçirmeye çalışıyor dediklerini alt alta yazsanız Türkiye'nin nüfusu ortaya çıkar. İnsan kendisine ait olan bir şeyi ele geçirir mi? Böyle bir şey varsa demek ki biz bu kadar insana kendilerini bu devlete ait olduğu hissini verememişiz." şeklinde konuştu.
Ülkede yıllarca iç ve dış düşman üretildiğini belirten Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu düşman üretme paranoyası nedir biliyor musunuz? Şu an Ergenekon diye bir dava görülüyor. Onun da mantığını ifade edelim. Bir mahallede hiç hırsızlık vakası yoksa mahalle bekçisinin bir önemi kalır mı? Kalmaz. Mahalle bekçisi akıllıysa, kendi konumunu muhafaza etmek için mahallede hırsızların kol gezdiğini yayması lazım. Hatta daha akıllıysa arada bir iki kapıyı kendisinin yoklaması lazım. İşte Ergenekon budur. Hala Bingöl'de şehit edilen 33 askerin nasıl şehit edildiği karanlık bir noktadır. Ama yavaş yavaş aydınlanıyor. Türkiye'de ne kadar karanlık varsa millet iradesiyle aydınlanacaktır."
(CİHAN)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
04.02.2026
14:39
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Pilot uygulama olarak belirli illerde başlatılması planlanan sistemle, ekonomik olarak dezavantajlı hanelere gelir desteği sağlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2026'da birkaç ilimizde, 2027'de ise tüm ülkeye yaymayı planlıyoruz' dedi.
04.02.2026
13:04
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Türkiye'de ekonomik gelişmeler ve siyasi gündemdeki hareketlilik, kamuoyu araştırmalarında erken seçim talebine yönelik dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. İşte anketlere yansıyan sonuçlar;
04.02.2026
12:39
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşüme girecek riskli binalar için yıkım ve karar alma süreci hızlandırıldı. Bir hak sahibinin isteği bile karar sürecini başlatmaya yeterli olacak, karara itiraz edilirse, itiraz edenin payı diğer hak sahiplerine devlet eliyle satılacak. Payı devlet de alabilecek. Bina arsa haline dönerse alım önceliği devletin olacak. Kararla birlikte gözler, Bingöl'de dönüştürülmesi planlanan Maden Sokak'a çevrildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın