KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2024 Salı
°C

Çelik: 'ek ders ücreti 2006'da arttırılacak

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "2006 yılında öğretmenlerimizin ek ders ücretleri mutlaka arttırılacaktır" müjdesini verdi. TBMM Genel Kurulu'nda 2006 yılı büte müzakere maratonu sürüyor.

Çelik: `ek ders ücreti 2006`da arttırılacak
24 ARALIK 2005 CUMARTESİ 08:52
0
1322
0
AA aa
Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, YURTKUR, ÖSYM ile 53 üniversitenin 2006 bütçelerinin ele alındığı Genel Kurul'da bütçe üzerinde milletvekillerinin eleştirilerini cevaplandıran ve bakanlığının bütçesiyle ilgili bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlık bütçesinin en büyük bütçe olduğuna dikkat çekti.

"Ekonomimiz nekahet döneminde geçiyor. Ülkenin içinde bulunduğu durumu gözardı ederek konuşursak yanlış hesap yaparız" diyen Bakan Çelik, kendilerinin de milli eğitim bütçesinin daha arttırılmasından yana olduklarını, ancak genel bütçe imkanları çerçevesinde hesaplamaların yapıldığına işaret etti. Bakan Çelik, yaptığı açıklamada halen 15 bin dersliğin inşa halinde olduğunu kaydederek, Cumhuriyet tarihinde bir rekor kırdıklarının altını çizdi. Çelik, 1998-2002 yılında 21 bin 511 derslik yapıldığını, 2003-2005 yılında yapılan dersliklerin ortalamasının 24 bini aştığını söyledi. 4 yıl içerisinde eğitime ayrılan payın bugünkü rakamlarla 2 katrilyona yakın olduğunu belirten Çelik, dersliklerde 30 çocuğun eğitimi öğretimi görebilmesi için 95 bin dersliğe ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Bakan Çelik, "Birçok okulumuz tekli öğretime geçmiştir. Depreme karşı dayanıklı olmadığı için güçlendirmeleri de mümkün olmadığı için yüzlerce okul yıkılmıştır yerine yenisi yapılmıştır. Binlerce sınıf bilgisayarlı sınıf haline getirildi. Benim Bakanlığım döneminde gönderilen bilgisayar sayısı 86 bin bilgisayar. Bütün zamanlarda 176 bin. 120 bin bilgisayar almak üzere ihale açtık bu ihale sonuçlanmak üzere" dedi.
Ücretsiz kitap projesinin AK Parti'nin projesi olduğunu belirten Bakan Çelik, bilgisayarlı sisteme geçtikleri için artık her şeyin internet üzerinden yapıldığını ve bu sayede kamunun yararının 8 trilyon TL olduğunu söyledi. Çelik, konuşmasında öğretmenlerin ek ders ücretleri için Maliye Bakanlığı'nın bir yasa tasarısı çalışması içinde olduğunu kaydederek, "Öğretmenlerin ek ders ücretinin arttırılması bizim tarafımızdan gündeme getirilmiştir. Bakanlar Kurulu'nda 'eğitimin öncelikleri ve eğitimin sorunları' ile ilgili bir değerlendirme sunumu yaptım. Öğretmenlerimizin ek ders ücretlerinin arttırılmasını gerektiğini söyledim" diye konuştu. Başbakanın bununla ilgili bir çalışma yapılması talimatını Maliye Bakanı'na verdiğini ve Maliye Bakanlığı'nın bu konudaki çalışmasına başladığını söyleyen Çelik, "Maliye Bakanlığı bir tasarı hazırlıyor. Öğretmenlerimizin ek ders ücretleri mutlaka arttırılacaktır 2006 içinde" şeklinde konuştu. Bakan Çelik, okullarda el yazısı konulmasıyla ilgili eleştirilere, "2 ay içinde çocuklarımız inci gibi el yazısı yazıyorlar. Bunu takdir eden çoğunluktadır. Bu müfredat değişikliği Türkiye'de uzun dönemdir yapılması gerekiyordu ama yapılamıyordu" ifadelerini kullandı.

"AÇIKÖĞRETİM LİSESİ YÖNETMELİĞİ'NDE ANAYASAYA AYKIRI DURUM DEĞİŞTİRİLDİ"
Milli Eğitim Bakanı Çelik konuşmasında, tepki çeken Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği'ne de değinerek, kendilerinin anayasaya aykırı bir durumu değiştirdiklerini ifade etti. Bakan Çelik, "Açık öğretim lisesi yönetmeliğini eleştirirken herkes bir tarafa çekebilir. Bundan kim yararlanacak? Bu yönetmelik çıkmadan önce şu haksızlığa bakar mısınız? Genel lise mezunları mesleki ve teknik liseye katılıp fark dersleri bitirerek mezun olabiliyordu. Ama mesleki ve teknik lisesi öğrencileri genel lise diploması alamıyordu. Şimdi mesleki ve teknik lise mezunları genel lise diploması alacak. Bize gelen mektuplar var. Genel lise mezunları alan değiştirmek istedikleri zaman bunu yapabilecekler. Siz sosyoloji bölümünü bitirdiniz ben hukuk fakültesini bitirmek istiyorum. Bugünkü sistemde girerseniz kolay kolay giremezseniz. Eşit ağırlıklı bir alanı açık öğretimde bitirirseniz girebilirsiniz" açıklamasını yaptı.
Bakan Çelik, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Hacettepe Üniversitesi'nde yaptığı konuşmayı milletvekillerinin okumasını tavsiye ederek, direktörün bunun dünyada uygulanan bir sistem olduğunu ve Türkiye'de geç kalındığını söylediğini belirtti. "Bazı ideolojik saplantılara kalmamamız gerekiyor" diyen Çelik, CHP'nin 1974'teki Milli Eğitim Bakanı Mustafa Üstündağ'ın bu konuda eğitim şurasında, bu sistemin okullarda uygulanması gerektiğini söylediğini de hatırlatarak, "Sayın Mustafa Üstündağ'ın söyledikleri ile bizim yaptığımız arasında zerre farkı yok" ifadelerini kullandı. Bakan Çelik, konuşmasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü davasına da değindi. Vanlı ve Van Üniversitesi'nde öğretim görevliliği yapmış birisi olarak Van'ın isminin bu şekilde gündeme gelmesini hiç istemediğini belirten Milli Eğitim Bakanı, "Bizim bu olayda, bu meselede yargıya müdahalemiz anlamına gelecek, bu bir telefon konuşması bile olabilir, yargıya müdahale anlamına gelecek iğnenin ucu kadar bir şey söz konusu değil. Müdahale anlamına gelecek bir delil bulabilirseniz meclisin huzuruna gelip milletten ve sizden özür dileyeceğim" diye konuştu.
Bakan Çelik, YÖK Başkanı'nın, beraberinde rektörleri alarak Van'a gitmesini eleştirerek, esas yargıya müdahalenin bu olduğuna dikkat çekti. Çelik, "Diyelim ki Van'daki sanayi odası, ticaret odası, şu veya bu şekilde bir şekilde, örnek veriyorum, mahkemelik olursa, Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu 81 ilin oda başkanlarını alır oraya giderse, o yargıya müdahale olur mu olmaz mı? Benim müsteşarım bir şube müdürünün tayininden dolayı Yargıtay'da yargılanıyor ben ekibimi toplar da yargının önüne gidersem bu yargıya müdahale olur mu olmaz mı? Yasama yürütme yargı üniversiteler bütün devlet müesseselerinde kamudaki işleyişte eksiklikler var, bunlara genel olarak eleştirebiliriz ama spesifik olaylar üzerinde olursa o yargıya müdahale anlamına gelir. Orada ölen insan benim çok yakın bir aile dostumdur. Onun ölümünden trajik vefatından dolayı herkesten fazla üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Bütün ülkemizdeki bütün kurumların bütün istemlerin daha iyi olması için parlamentonun iktidarın temennisidir" şeklinde konuştu.

MYNET
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2024
15:10
Bingöl`de deprem çalıştayı
Bingöl'de deprem çalıştayı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Bingöl genelinde 2 bin 544 yapının yıkılarak dönüşümü gerçekleştirilmiştir' dedi. Bingöl Valisi Usta ise '6 Şubat depremlerinden sonra Bingöl'de hasar tespit çalışmalarında toplam 29 bin 26 adet başvuru alınıp incelenmiştir' bilgisini paylaştı. İşte açılış konuşmalarından öne çıkan başlıklar…
06.05.2024
14:44
Bingöl Havalimanı`nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanı'nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanında valizlere zulalanmış şekilde 37 kilo 200 gram skunk esrar ele geçirildi. 2 şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.
06.05.2024
14:27
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre benzin ve motorin grubuna salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,5 liralık indirim bekleniyor. İşte Bingöl'deki güncel akaryakıt fiyatları ve indirim sonrası oluşacak fiyat tablosu…
06.05.2024
13:47
Karlıova Mayıs`ta beyaza büründü
Karlıova Mayıs'ta beyaza büründü
Baharı yaşarken bir anda hava sıcaklığında yaşanan düşüşle birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, yüksek kesimler ve köylerinde kar etkili oldu. Dağlar ve köyler beyaza büründü.
06.05.2024
13:46
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl ve çevresinde yağışların süreceğini bildiren Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
06.05.2024
13:45
Bingöl`de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de bulunan 49,7 MW'lık Metafor Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) ve Ağrı'da bulunan 33,6 MW'lık Yakaağzı RES, İş Enerji bünyesine dahil oldu. İş Enerji, bu alımla birlikte toplam kurulu gücünü 1000 MW'a çıkardı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın