KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Çelik'in onuruna veda yemeği

Uşak Üniversitesi'ne Rektör olarak atanan Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Çelik onuruna veda yemeği düzenlendi.

Çelik`in onuruna veda yemeği
13 MAYIS 2011 CUMA 09:12
0
2066
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü, Uşak Üniversitesi'ne Rektör olarak atanan Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Çelik onuruna veda yemeği düzenledi. Yemeğe Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, kamu kurum müdürleri ve öğretim görevlileri katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Bakan Yılma, son dönem kurulan üniversiteleri yeni nesil üniversite olarak adlandırdıklarını ve gelişmenin kalkınmanın dinamosu olarak gördüklerini belirtti.

Bu üniversitelerin hızla gelişmeleri için her türlü gayreti gösterdiklerini ve bu konuyu sürekli takip edeceklerini ifade etti.

Bingöl Üniversitesi'nin geldiği aşamanın memnuniyet verici olduğunu belirten Bakan Yılmaz, “Bana son 10 yılda Bingöl'de gerçekleşen en önemli gelişme nedir diye sorsalar hiç kuşkusuz Bingöl Üniversitesi'nin kurulması cevabı veririm” dedi.

Üniversitelerin kaliteli öğretim üyesi ve kaliteli öğrenci ile hayat bulduğunu belirten Bakan Yılmaz, çok kısa sürede bu kadar geniş bir kadroya ulaşmanın önemli bir başarı olduğunu da ekledi.

Prof. Dr. Sait Çelik ile Bologna süreci ve çeşitli AB ve SODES Projeleri çerçevesinde çalışma imkanı bulduğunu belirten Yılmaz, Sait Hoca'nın Bingöl Üniversitesi'ne önemli hizmetleri olduğunu, gidişinin Bingöl için bir kayıp, Uşak Üniversitesi için ise bir kazanç olduğunu ifade etti.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'dan sonra söz alan Rektör Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, üniversitenin kuruluşunda çok büyük fedakârlıkları ve hizmetleri olan değerli bir dostun Üniversiteden ayrılıyor olmasından dolayı üzüntü duyduğunu ifade ederek, ancak Sait Hoca'nın daha iyi bir göreve terfi ediyor olmasından da buruk bir sevinç yaşadığını belirtti. Sait Hoca'nın çok iyi ve başarılı bir çalışma arkadaşı olduğunu söyleyen Rektör Baydaş, mesai arkadaşlığının bundan sonra da devam edeceğini, iki üniversite arasında işbirliğinin gelişmesi için çalışacaklarını ifade etti.

Bingöl Üniversitesi kuruluş sürecinde kişisel gelişim adına çok şey öğrendiğini belirten Prof. Dr. Sait Çelik ise, Bingöl Üniversitesi'nden ayrılıyor olmasından dolayı Rektör olmasına çok sevinemediğini söyledi.

Bingöl'de çok güzel anılarının olduğunu belirten Prof. Dr. Sait Çelik, akademik hayatı üç bölüme ayırmak gerekirse Fırat Üniversitesi yıllarının kendisi için çıraklık dönemi, Bingöl Üniversitesi yıllarının kalfalık dönemi olduğunu ve Uşak Üniversitesi Rektörlüğü'nün de ustalık dönemi olacağını ifade etti.

Prof. Çelik; “bu süreç içerisinde zaman zaman bazı kırgınlıklar olmuş olabilir, bazı arkadaşlarımı istemeyerek kırmış olabilirim, bu sebeple herkesten hakkını helal etmesini istiyorum” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
sncr (@Misafir_4507)
16 Mayıs 2011 Pazartesi 09:27
güle güle sayın CELİK
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın