KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2025 Pazar
°C

Çeltiksuyu davası sonuçlandı

Çeltiksuyu müteahhidine 3,5 yıl, mühendislere 2,5 yıl hapis ceza verildi.

Çeltiksuyu davası sonuçlandı
11 MAYIS 2009 PAZARTESİ 10:01
0
2298
0
AA aa
Bingöl'de 1 Mayıs 2003'te meydana gelen depremde yıkılan ve 85 kişinin ölümüne neden olan Çeltiksuyu Pansiyonlu İlköğretim Okulu (PİO) müteahhidine 3,5 yıl, kontrol mühendislerine de 2,5 yıl hapis cezası verildi.

Bingöl'de 1 Mayıs 2003 yılında meydana gelen 6,4 şiddetindeki depremde yıkılan ve 84 öğrenci ile 1 öğretmenin ölümüne neden olan Çeltiksuyu PİO Okulu ile ilgili Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan kamu davası sonuçlandı. 2003 yılında açılan ve 6 yıl devam eden kamu davasında Çeltiksuyu PİO Müteahhidi Şeref Bozkuş'a 3,5 yıl, Kontrol Mühendisi Şadiye Topçu ve Mühendis İsmet Elhakan'a da 2,5 yıl hapis cevazsı verildi. Bingöl Ağır Ceza Mahkemesinde görülen kamu davası 6 yıl sonra sonuçlandı.

Bingöl Baro Başkanı Avukat Erdal Aydemir, yaptığı açıklamada, Bingöl Ağır Ceza yerel Mahkemesi'nde görülen davada sanıkların suçlu bulunduğunu, yerel mahkeme kararını verdiğini söyledi.

6 yıldan beri devam eden mahkeme sonucunda verilen kararın alt sınırdan uzak olması sevindirici olduğuna değinen Aydemir: “Depremde hayatını kaybeden öğrenciler, bütün Bingöl'ü derin üzüntüye boğmuştu. 5–6 yıldan beri devam eden mahkeme sonuçlandı ve mahkeme heyeti sorumluları suçlu buldu. Bu dava yerel mahkemede karara bağlandı. Bunun temyiz yolu açıktır, Yargıtay'a gidecek. Artık bir üst mahkeme ne kadar verecek onu bilmiyoruz ve üst mahkemenin dava sonucunu bekleyeceğiz” diye konuştu.

Çeltiksuyu PİO okul enkazında hayatını kaybeden öğrenci aileleri tarafından daha önce Bölge İdare Mahkemesinde Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine açılan dava da ise Milli Eğitim Bakanlığı her bir öğrenci ailesine 40 bin ila 80 bin TL arasında değişen rakamlarla tazminat ödemeye mahkûm edilmişti.

bingolmedya
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.05.2025
16:41
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den acı haber geldi. 18 gündür yoğun bakımda tedavi gören Önder, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Yapılan açıklamada, vefat sebebi olarak çoklu organ yetmezliği gösterildi.
02.05.2025
18:30
Zerginur`dan gururlandıran başarı!
Zerginur'dan gururlandıran başarı!
Bingöl Merkez Sarayiçi İlkokulu Öğrencisi Zerginur Bükey, Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatında bronz madalya alarak Singapur'da yapılacak matematik olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
02.05.2025
17:56
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Sendikaların amacının tüm bankaları ihaleye sevk edip rekabet ortamı oluşturmak olması gerektiğini belirten Cebba: 'Buradan tüm sendikalara açık çağrımızdır! Gelin, yeni bir hüsrana birlikte engel olalım. Hep birlikte eğitim camiası için buluşup ortak bir karar verelim. Bu yönde bütün gücümüzü eğitim çalışanları için kullanalım.'
02.05.2025
17:33
Bingöl`de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
02.05.2025
00:02
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs`ta verdi
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs'ta verdi
Toplu iş sözleşmesine yüzde 40 oranında zam yaptıklarının müjdesini veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Emeği ve alın teriyle çalışan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın