KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2025 Cuma
°C

Çeltiksuyu'nda 'kutlu doğum' etkinliği

Bingöl’e bağlı Çeltiksuyu köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ‘Kutlu Doğum’ etkinliği düzenlendi.

Çeltiksuyu`nda `kutlu doğum` etkinliği
10 NİSAN 2016 PAZAR 23:27
0
1911
0
AA aa

 Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Çeltiksuyu (Madrak) köyünde düzenlediği Kutlu Doğum Etkinliği köy halkının yoğun katılımla gerçekleşti. Köy meydanında düzenlenen etkinlik Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlik, Mevlidi Şerif'in okunmasıyla devam etti, ardından Özlem Ajans sanatçılarından Burhan Cebba ve ekibi ilahiler seslendirdi.

Etkinlikte Eğitimci-Yazar İbrahim Dağılma bir konuşma yaptı. Dağılma konuşmasına,  bu yılki Kutlu Doğum programlarının ana temasının "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed" olduğunu hatırlatarak "Böylece istedik ki, gittiğimiz yerlerde, köylerde, kasabalarda ve şehir meydanlarında bu temayı işleyelim ve anlatalım." Dedi.

“KÜFRÜN TEK AMAÇLARI ALLAH DİYEN TEK KİMSE KALMASIN”

Bugün küfrün ve şirk ateşinin her yeri sardığını ifade eden Dağılma,  "Ahlaksızlık ateşi, Zülüm ateşi her yanımızı ve evlerimize kadar gelmiş. Küfür ve ahlaksız ateşi anlayacağınız en yakınımıza kadar hatta gönüllerimize ve zihinlerimize kadar bu ateş girmiş. Şeytan ve orduları, kâfirler ve zalimler nesillerimizi ve memleketlerimizi ifsat etmek için her yandan saldırıp talan ediyorlar. Tüm kâfirler elbirliği etmişler, söz birliği etmişler, fikir birliği etmişler ve iş birliği etmişler. Tek amaçları Allah diyen tek kimse kalmasın.  Müslüman bayanın hayâsı ve edebi ve kalesi olan başındaki örtüsü açılsın. Kendi heva ve heveslerine göre hareket etsinler. Çünkü sizin örtünüz rezilin gözüne batmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuyarak, Hz Muhammed'in hayatından kesitler anlatan Dağılma şunları söyledi. "Bizim övünmemiz gereken ırkımız değildir, övünmemiz gereken soyumuz ve aşiretimiz değildir. Bizim övünmemiz gereken, insanlığımızdır, İslam'ımızdır, imanımızdır, dürüstlüğümüzdür. Yalandan, hileden, dedikodudan uzak oluşumuzdur." şeklinde konuştu. Program yapılan duayla sona erdi. (İLKHA)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2025
18:41
Bingöl`de 60 dönüme 400 konteynerlik geçici barınma alanı
Bingöl'de 60 dönüme 400 konteynerlik geçici barınma alanı
Bingöl'de 'Mehmetçik AFAD Destek Üssü Geçici Barınma Alanı' kurulması için protokol imzalandı. Kurulacak alanda yaklaşık 400 konteynerin yer alacağı bilgisini paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediyesinin altyapı, elektrik ve içme suyu gibi tüm ihtiyaçları karşılayacağını belirtti.
10.07.2025
15:19
Bingöl`de engellilerin tepkisi!
Bingöl'de engellilerin tepkisi! 'Öncelik hakkımız ihlal ediliyor!'
Bingöl Devlet Hastanesi personel ve yönetimine defalarca uyarıda bulunmalarına rağmen herhangi bir düzelme olmadığı gibi bir muhatap da bulamadıklarını savunan Bingöl Engelliler Platformu Sözcüsü Belgin, çözüm çağrısında bulundu ve Vali Ahmet Hamdi Usta'dan destek talep etti.
10.07.2025
14:54
Aile hekimleri için yeni düzenleme! O süre uzatıldı
Aile hekimleri için yeni düzenleme! O süre uzatıldı
Aile Hekimliği Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenlemeye göre, muayeneye gitmeyen hasta nedeniyle kesilen maaşlarda süre kriteri 6 aydan 1 yıla çıkarıldı. İşte tüm detaylar...
10.07.2025
14:39
6 ay içinde alınmazsa devlet satışa çıkaracak!
6 ay içinde alınmazsa devlet satışa çıkaracak!
Sahipsiz ve trafikten men edilen araçlarla ilgili satış süreci yeniden şekillendi. Milli Emlak Genel Tebliği'nde yapılan değişiklikle, 6 ay içinde teslim alınmayan araçlar doğrudan satışa çıkacak.
10.07.2025
13:12
Bingöl`de KGYS kameralarıyla ortalama hız tespiti başladı
Bingöl'de KGYS kameralarıyla ortalama hız tespiti başladı
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), trafik güvenliğini sağlamak amacıyla ortalama hız denetimlerini genişletiyor. Bugünden itibaren Bingöl dahil 9 ilde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarıyla ortalama hız kontrolleri başlatıldı.
10.07.2025
00:48
Bingöl`de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Bingöl'de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Söz konusu bölge, Bingöl Üniversitesi'nin koordinasyonunda faaliyet gösterecek ve kentte Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın