KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2026 Pazar

Cem yılmaz telekom'dan ne kadar aldı?

Vergi rekortmeni sanatçılar listesinde bir türlü zirveye çıkamayan Cem Yılmaz, bu yıl rakiplerine fark atacağa benziyor. Cem Yılmaz, Türk Telekom reklamından tam 3,4 milyon YTL almış.

Cem yılmaz telekom`dan ne kadar aldı?
03 AĞUSTOS 2007 CUMA 11:05
0
1129
0
AA aa
İbrahim Balta'nın haberi

Ünlü komedyenin, sadece Türk Telekom reklamlarından 3,4 milyon YTL aldığı ortaya çıktı. Bunun için ödeyeceği vergi ise yaklaşık 1,5 milyon yeni lira. Edinilen bilgilere göre, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'na Telekom'dan aldığı 1,7 milyon YTL'lik ücret makbuzunu gönderen Cem Yılmaz, "Bu, ücretin yarısı. Kalan kısmını da 3 taksitte alacağım." şeklinde beyanda bulundu. Sanatçının reklamlarda oynama karşılığında ne kadar para aldığına yönelik tartışmalar da böylece son buldu. Cem Yılmaz'ın devlete ödeyeceği rakam, Türkiye'deki vergi oranlarının ne kadar yüksek olduğunu yeniden gözler önüne serdi. Ünlü sanatçı, senaryosunu kendisinin yazdığı reklamdan kazandığı paranın neredeyse yarısını vergi olarak ödeyecek. Geçtiğimiz yıl 2 milyon 489 bin YTL'lik kazanç (matrah) beyan eden Cem Yılmaz'a 856 bin YTL vergi tahakkuk etmişti. Bu tutarla rekortmen sanatçılar listesinin 6. sırasında yer bulabilmişti. Ancak ünlü sanatçı bu sene iddialı.

Mart ayında Türk Telekom ile 'yeni reklam yüzü' anlaşması imzalayan Yılmaz, 2008 yılı sonuna kadar sadece bu şirketin reklamlarında rol alacak. Sanatçı, 3,4 milyon YTL'lik reklam hasılatı üzerinden yüzde 18 oranında (630 bin YTL) KDV ödeyecek. Hasılatın yüzde 35'i oranında da Gelir Vergisi verecek. Sanatçıya bu reklamdan yaklaşık 1,5 milyon YTL vergi tahakkuk edecek. 2006 yılında 2 milyon 489 bin YTL'lik vergiye tabi kazanç beyan eden Cem Yılmaz'a 856 bin YTL vergi tahakkuk etmişti. Sanatçı bu tutarla Gelir Vergisi rekortmeni sanatçılar listesinin 6. sırasında yer bulabilmişti. Ünlü sanatçı, sinema filmlerinden doğan ve sahne şovundan elde ettiği gelirleriyle birlikte 2007'nin en çok kazanan ve devlete en çok vergi ödeyen sanatçı unvanını ele geçireceğe benziyor. Mart ayında açıklanan vergi rekortmeni sanatçılar listesinin ilk sırasında Mehmet Ali Erbil bulunuyordu. Erbil, 4 milyon 305 bin YTL'lik matrah ve 1 milyon 502 bin YTL'lik tahakkuk eden vergi rakamıyla ilk sırada bulunuyor.



Zaman
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.11.2026
23:58
Çapakçur`dan Bingöl`e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor.
06.11.2026
23:57
Bingöl`de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi.
06.11.2026
23:56
Hülakü Bingöl`ün doğalgaz limitlerini Meclis`e Taşıdı
Hülakü Bingöl'ün doğalgaz limitlerini Meclis'e Taşıdı
Bingöl'de kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle doğalgaz tüketim limitlerinin yetersiz kaldığını belirten DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan Bayraktar'a 6 soru yönelten Hülakü, özellikle kış aylarında tüketim limitlerinin artırılmasını ve kademeli fiyatlandırmanın bölgesel koşullara göre yeniden düzenlenmesini istedi.
06.11.2026
23:55
Binlerce personel onu arıyor!
Binlerce personel onu arıyor!
Solhan'da 25 Ekim'den bu yana kendisinden haber alınamayan 81 yaşındaki Alzheimer hastası Cebbar Peşmen'i bulmak için yürütülen çalışmalarda 1.129 personel görev aldı. 6 dronla havadan tarama yapılırken, bugüne kadar yaklaşık 55 kilometrekarelik alan arandı. Ancak henüz bir sonuca ulaşılamadı.
06.11.2026
23:53
Baraç`tan Bingöl`ün doğalgaz limitleri için tepki!
Baraç'tan Bingöl'ün doğalgaz limitleri için tepki!
Bingöl'de doğalgaz faturalarının vatandaşın bütçesini zorladığını belirten DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, iktidar milletvekillerine tepki gösterdi. Elâzığ'da tüketim limitlerine ilişkin yapılan düzenlemeyi hatırlatan Baraç, 'Halkın sorunlarıyla ilgilenmiyorsanız Mecliste ne işiniz var?' diyerek Bingöl için de iklim koşullarına uygun düzenleme yapılmasını istedi.
06.11.2026
23:53
Bingöl`de Bir Haftada 27 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de Bir Haftada 27 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de polis ekiplerinin 30 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda uyuşturucu madde, silah ve kaçak ürünler ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 55 şüpheliden 27'si tutuklanırken, çok sayıda kaçak sigara ve elektronik sigara da ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın