KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

'Cem Yılmaz, uzaya bakmasın'

Yönetmen koltuğuna oturan Hamdi Alkan, gerçek senaryoların ülkemizde saklı olduğunu söyledi

`Cem Yılmaz, uzaya bakmasın`
08 MART 2008 CUMARTESİ 10:58
0
1189
0
AA aa
Oyunculuktan yönetmen koltuğuna oturan ve ‘Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım' adlı filmin yönettikten olumlu tepkiler alan Hamdi Alkan, filmin başrol oyuncusu olan Vural Çelik, son dönemdeki çekilen sinema filmleri ilgili olarak ilginç açıklamalar da bulundu.

HABERTURK.COM MAGAZİN MUHABİRİ İBRAHİM ŞAHİN'İN HABERİ

Cezaevinde film çekmenin zorluklarına değinen Alkan “Çok farklı ortamda, farklı bir film çektik. Çekimlerin yapıldığı yer cezaevi olunca her şey istediğiniz gibi olmuyor. Kimi zaman bir malzemeyi içeri getirmek için 6 kez güvenlik noktasından çıkıp, yine aynı şekilde geri gelmeniz gerekiyor. Zorluklar bir yana kader mahkumları ile kurulan dostluklar ve edilen muhabbetler insana çok şey öğretiyor. En zor olan da film bittikten sonra oradan ayrılmak oldu. Çünkü siz gidiyorsunuz, içerdekilerin kalmaktan başka çareleri ve yok ve onlar gelmek istemelerine rağmen kalmaya devam ediyor. Şu bir gerçek; ülkemiz tarihi, yaşam tarzları içindeki gerçekler ve diğer unsurların toplamı tam anlamıyla binlerce kaliteli filmin senaryosu verecek nitelikte. Araştırılsa, Dünya standartlarında filmlerin senaryoları çıkacağından eminim. Bakıyorum da mesela Cem Yılmaz, konusu uzayda geçen film çekiyor. Fazla uzaklara bakmasına gerek yok, ülkesine bir baksa gerektiğinden fazla senaryo üretebilir.”şeklinde konuştu.




Soyunurken hiç zorluk çekmedim

Aynı filmde başrol oynayan “Avrupa Yakası'nın başarılı oyuncu Vural Çelik ise “ Benim için çok farklı bir deneyim oldu. Hamdi abinin performansını ve inanın anlatacak kelime bulamıyorum. Çok başarılı bir çıkardığını düşünüyorum. Ondan öğrendiğim çok şey oldu. Film de çırılçıplak soyunduğum bir sahne var. O sahne benim oyunculuk yaşantımda bir ilk oldu ama hiç zorlanmadan bunu yerine getirdi. Popomu göz göre göre gösterdim. Bundan daha ötesi de olamaz sanırım. Bende Hamdi Alkan'ın söylediklerine katılıyorum. İnsanlar senaryoları uzaklarda aramasınlar. Gerçek ve asıl hikayeler yakınımız da, yanı başımız da yatıyor. Önemli olan onları bulmak” şeklinde konuştu.



habertürk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın