KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Cemevi hizmete açıldı

Kiğı'da Pire Haniku-Seyit Kasım Cemevi açılışında konuşan Kaymakam Onur Yeniay: Geçmişte yapılan yanlışları hep birlikte kınayarak bunları söylüyorum, insanı evrensel hukuk ilkeleri ile birleştirdiğimizde çözemeyeceğimiz sorun yoktur.

Cemevi hizmete açıldı
26 AĞUSTOS 2019 PAZARTESİ 18:06
10
11457
0
AA aa

Kiğı'da Pire Haniku-Seyit Kasım Cemevi, gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Açılışa Kaymakam Onur Yeniay'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe halkının destekleriyle açılan Cemevi'nin morg ve diğer bölümleri tamamlanmış durumda.

Pire Haniku-Seyit Kasım Cemevi açılış töreninde konuşan Kaymakam Onur Yeniay, farklı medeniyetlerin yaşadığı coğrafyada, geçmişte yaşanan yanlışları kınadığını insani evrensel hukuk ilkelerinde birleşildiğinde aşılamayacak hiçbir sorun olmadığını söyledi.

Kaymakam Yeniay; “Müslümanı, Hristiyan'ı değişik coğrafya insanları yüzyıllardır bu coğrafyada birlikte yaşamışlardır. Birbirlerini ötekileştirmeden, zulmetmeden, önyargılara bakmadan birlikte yaşamışlar. Komşu olmuşlar, evlenmişler, iş kurmuşlar hep birlikte bu hayatı paylaşmışlar. Bununla hep birlikte iftihar ediyoruz. Kiğı bu anlamda Türkiye'ye örnek olacak bir ilçemiz, çok güzel geçmişe sahip. Geçmişte yapılan yanlışları hep birlikte kınayarak bunları söylüyorum, gerçekten çok güzel insanlarımız var güzel anlayışı var güzel tarihimiz var. Bunun üzerine medeniyetimizi, maneviyatımızı bugün ki insanı evrensel hukuk ilkeleri ile birleştirdiğimizde çözemeyeceğimiz sorun yoktur” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.06.2026
01:39
Sırım Çayı`nda facia! İki kişiden biri suda kayboldu!
Sırım Çayı'nda facia! İki kişiden biri suda kayboldu!
Bingöl'ün Genç ilçesi ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi arasında bulunan Sırım çay hattında yaşanan olayda, akıntıya kapılan iki kişiden biri kurtarıldı, kaybolan bir kişi için AFAD ve jandarma ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
15.06.2026
01:38
12Bingölspor`da Kongre Krizi! Gözler 21 Haziran`a Çevrildi
12Bingölspor'da Kongre Krizi! Gözler 21 Haziran'a Çevrildi
30 yıl sonra 2. Lig'e yükselerek tarihi bir başarıya imza atan 12Bingölspor'da, olağanüstü kongrenin ertelenmesiyle birlikte belirsizlik derinleşti. Aday çıkmaması ve yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle ertelenen kongre, kulübün geleceğini kritik bir haftaya taşıdı.
15.06.2026
01:36
Genç Muratspor BAL Biletini Kaptı
Genç Muratspor BAL Biletini Kaptı
BAL Play-Out maçında Solhan Futbol Kulübü'nü 3-1 mağlup eden Genç Muratspor, Bölgesel Amatör Lig'de yoluna devam etti. İlk yarıyı geride kapatan sarı-kırmızılı ekip, ikinci yarıdaki etkili oyunuyla geri dönüşe imza attı.
15.06.2026
01:33
Bingöl`de Jandarma Günü Coşkusu
Bingöl'de Jandarma Günü Coşkusu
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen programla Jandarma Teşkilatı'nın 187. kuruluş yıl dönümü kutlandı. Kutlama programında rehine kurtarma, komando ve köpek timi gösterileri beğeni topladı. Vali Cahit Çelik, jandarmanın milletin huzurunun teminatı olduğunu söyledi.
15.06.2026
01:32
Bingöl`de pedallar sağlık için döndü
Bingöl'de pedallar sağlık için döndü
Yeşilay'ın geleneksel bisiklet turunda Bingöllüler, bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşam için şehir merkezinde pedal çevirdi. Vali Cahit Çelik'in de katıldığı etkinlik yoğun ilgi gördü.
12.06.2026
23:10
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK'nın 2026 yılı Ana Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken; Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın getirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın