KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Kasım 2025 Perşembe
°C

Cemevi hizmete açıldı

Kiğı'da Pire Haniku-Seyit Kasım Cemevi açılışında konuşan Kaymakam Onur Yeniay: Geçmişte yapılan yanlışları hep birlikte kınayarak bunları söylüyorum, insanı evrensel hukuk ilkeleri ile birleştirdiğimizde çözemeyeceğimiz sorun yoktur.

Cemevi hizmete açıldı
26 AĞUSTOS 2019 PAZARTESİ 18:06
10
10489
0
AA aa

Kiğı'da Pire Haniku-Seyit Kasım Cemevi, gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Açılışa Kaymakam Onur Yeniay'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe halkının destekleriyle açılan Cemevi'nin morg ve diğer bölümleri tamamlanmış durumda.

Pire Haniku-Seyit Kasım Cemevi açılış töreninde konuşan Kaymakam Onur Yeniay, farklı medeniyetlerin yaşadığı coğrafyada, geçmişte yaşanan yanlışları kınadığını insani evrensel hukuk ilkelerinde birleşildiğinde aşılamayacak hiçbir sorun olmadığını söyledi.

Kaymakam Yeniay; “Müslümanı, Hristiyan'ı değişik coğrafya insanları yüzyıllardır bu coğrafyada birlikte yaşamışlardır. Birbirlerini ötekileştirmeden, zulmetmeden, önyargılara bakmadan birlikte yaşamışlar. Komşu olmuşlar, evlenmişler, iş kurmuşlar hep birlikte bu hayatı paylaşmışlar. Bununla hep birlikte iftihar ediyoruz. Kiğı bu anlamda Türkiye'ye örnek olacak bir ilçemiz, çok güzel geçmişe sahip. Geçmişte yapılan yanlışları hep birlikte kınayarak bunları söylüyorum, gerçekten çok güzel insanlarımız var güzel anlayışı var güzel tarihimiz var. Bunun üzerine medeniyetimizi, maneviyatımızı bugün ki insanı evrensel hukuk ilkeleri ile birleştirdiğimizde çözemeyeceğimiz sorun yoktur” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.11.2025
17:25
Gönlüaçık, dualarla son yolculuğuna uğurlandı
Gönlüaçık, dualarla son yolculuğuna uğurlandı
Terhisine 5 gün kala geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Piyade Onbaşı Yusuf Gönlüaçık, Bingöl'ün Genç İlçesinde düzenlenen törenin ardından göz yaşları arasında ebediyete uğurlandı.
27.11.2025
17:05
12Bingölspor`dan transfer atağı!
12Bingölspor'dan transfer atağı!
İlk olarak 4 yeni ismi renklerine bağladığını duyuran yeşil beyazlı kulüp, 29 Kasım Cumartesi günü deplasmanda Karpedo Dondurma Kahramanmaraşspor ile karşılaşacak. Ayrıca yeni transferler de olacak.
27.11.2025
14:23
MTV`de 2026 rakamları netleşti
MTV'de 2026 rakamları netleşti
TÜİK'in açıkladığı yeniden değerleme oranı doğrultusunda, 2026 yılı itibarıyla Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin yüzde 25,49 oranında artacağı kesinleşti.
27.11.2025
14:03
Meteoroloji uyardı; Kar kapıda!
Meteoroloji uyardı; Kar kapıda!
Ülkeyi etkisi altına almaya hazırlanan soğuk hava dalgasıyla birlikte Türkiye genelinde sıcaklıkların düşmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl dahil 13 ilde kar yağışı ve buzlanma uyarısı yaptı.
27.11.2025
13:57
2026 için trafik cezaları netleşti
2026 için trafik cezaları netleşti
Yeniden değerleme oranı yüzde 25,49 olarak belirlendi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte 2026 yılında trafik cezaları da netleşmiş oldu.
27.11.2025
13:42
Bingöllü Asker Görev Başında Hayatını Kaybetti
Bingöllü Asker Görev Başında Hayatını Kaybetti
Naaşı Bingöl'de defnedilecek. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Kahraman askerimizin ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın