KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Cemevleri icradan satışa çıktı

Türkiye'nin en büyük cemevi projesi olan Yunus Emre Cem Evi Kültür Merkezi icralık oldu. Bingöllü müteahhit, alacak tahsiline gitmesi üzerine Cem Vakfı'na ait cemevlerini icra yoluyla satışa çıkarmaya başladı. Bunlardan bir de Kiğı’da.

Cemevleri icradan satışa çıktı
10 MART 2014 PAZARTESİ 20:42
0
9747
0
AA aa

Yapımı 19 Nisan 2008 tarihinde dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın katıldığı bir törenle atılan cemevi yılan hikâyesine döndü. Baykal, törende yaptığı konuşmada projeyi hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu ve cemevinin yapımının 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerden önce tamamlanacağını belirtmişti. İnşaatına başlanan cemevi temeli atıldıktan sonra taşeron firmaya devredildi. Taşeron firma alacağını alamayınca olay yargıya intikal etti. Ankara 13. İcra Mahkemesi'nde devam eden yargılamanın yanında Bingöllü müteahhit, alacağının tahsili için başlattığı icra işlemleri sonucu İstanbul Çatalca İcra Dairesi tarafından Cem Vakfı'na ait Çatalca Cemevi'nin yapılan tek katlı yapısı ve arsasını açık arttırma ile ihale usulü satışa çıkardı.

İcra satışında cemevinin 1 milyon 534 bin 416 TL değer biçilerek 15 Mayıs 2014tarihinde açık arttırma ile satılacağı duyuruldu. Bingöllü Müteahhit Yunus Emre Balat, CHP'nin taahhüdünü yerine getirmediğini, yerel seçimler nedeniyle siyasi bir argüman olarak kullandıktan sonra, uygulama aşamasında kayıplara karıştıklarını ileri sürdü. Balat, ödemeleri yapamadıklarını, firmanın büyük bir zarara uğradığını, haciz işlemlerini bu nedenle başlatmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

DİĞER CEMEVLERİ DE HACİZLİK OLDU

Firma tarafından Cem Vakfı'na karşı başlatılan alacak tahsili nedeniyle, İzmir, Tekirdağ, Bingöl-Kiğı, Tunceli-Pertek, İstanbul-Çatalca cem evleri de icralık oldu. Ödemeler yapılmadığı takdirde Cem Vakfı'na bağlı bu cemevlerinin de icra yoluyla satışa çıkarılacağı belirtildi.

Cem Vakfı'na uzun yıllar kiralanan ve inşaatı ödemeler yapılmadığından durdurulan cemevi inşaatı hukuksal süreç devam ederken Çankaya Belediyesi tarafından yeniden yapıldı. Dün açılışı belediye tarafından yapılan cemevi Pir Sultan Abdal Cem evi olarak açıldı. Firma yetkilisi Yunus Emre Balat, CHP'li belediyenin alacaklarını vermek yerine, hukuksal süreç devam ederken, yeniden inşaatı tamamladığını söyledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın