KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Cemevleri Yasal Statüye Kavuşturuluyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz; 'Cem Evleri yasal bir statüye kavuşturuluyor; inşa, bakım ile su ve aydınlatma gideri konusunda yerel yönetimler ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilendiriliyor' dedi.

Cemevleri Yasal Statüye Kavuşturuluyor
24 EKİM 2022 PAZARTESİ 20:17
11
1548
2
AA aa

Cemevleri yasal statüye kavuşturuluyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Cemevlerine yasal statü kazandıracak çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Cemevlerinin inşası, bakım, su ve aydınlatma giderleri konularında yerel yönetimler ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yetkilendirileceğini söyleyen Yılmaz, kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

“Önemli teknik düzenlemelerin yanı sıra tarihi önemde bir demokratik adımı da içeren Kanun Teklifi ile Cem Evleri yasal bir statüye kavuşturuluyor; inşa, bakım ile su ve aydınlatma gideri konusunda yerel yönetimler ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilendiriliyor.”

“Uzun yıllardır gündemde olan bu konuda Komisyon ve Meclis Genel Kurulu takdiri ile atılacak demokratik adımların Alevi-Bektaşi vatandaşlarımız başta olmak üzere ülkemiz için şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96197)
25 Ekim 2022 Salı 13:18
Şeriat isteyip ilahi kanunlarla muhakeme olmak isteyenler, Egemenliğin kayıtsız şartsız yüceler yücesi Allahın olduğuna inananlarında hakları yasal güvenceye alınsın. Demokrasi denen saçmalık bunuda gerektirmezmi?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96185)
24 Ekim 2022 Pazartesi 22:43
Hiç samimi değilsiniz herşeyi istismar ediyorsunuz kullanıyorsunuz. Ülkedeki herşeyin içini boşalttınız hasar çok büyük
26.05.2026
15:04
Bingöl`de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'ün yüksek kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için ekipler bayram arefesinde de çalışmalarını sürdürüyor. Solhan-Genç bağlantı yolunda yer yer metrelerce karla mücadele eden ekipler, ulaşımın aksamaması için yoğun mesai harcıyor.
26.05.2026
14:40
Bingöl`de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl'de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde şehir içi toplu taşımayı ücretsiz hale getirecek. 27–28 Mayıs tarihlerinde özel halk otobüslerinden ücret alınmayacak, yolcu ücretleri belediye tarafından karşılanacak.
26.05.2026
14:38
Yargıtay`dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay'dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, SSK prim günü daha fazla olmasına rağmen 'son 7 yıl' kuralı gerekçe gösterilerek Bağ-Kur'dan emekli edilen vatandaş lehine emsal niteliğinde karar verdi. Kararın, benzer durumda bulunan milyonlarca sigortalıyı ilgilendirdiği değerlendiriliyor.
26.05.2026
14:37
Bingöl`de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Bingöl'de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Kurban Bayramı öncesi Bingöl genelinde güvenlik ve trafik tedbirleri artırıldı. İl genelinde 129 uygulama noktası oluşturulurken, bayram süresince 4 bin 573 personelin sahada görev yapacağı bildirildi.
26.05.2026
14:36
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı arifesiyle birlikte yoğunluk arttı. Pazarda sık sık pazarlık görüntüleri yaşanırken, üreticiler hayvan sayısının geçen yıla göre daha az olduğunu ancak talebin sürdüğünü belirtti.
26.05.2026
14:34
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları, Nevşehir'de düzenlenen Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Bocce Volo Türkiye Şampiyonası'nda elde ettikleri derecelerle önemli bir başarıya imza attı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın