KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Cemil çiçek'ten tansel çölaşan'a yanıt

"Yargı mensupları emekli olduktan sonra konuşsun"

Cemil çiçek`ten tansel çölaşan`a yanıt
10 MART 2008 PAZARTESİ 20:25
0
1154
0
AA aa
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çiçek, Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan'ın 27 Mayıs ve Adnan Menderes'le ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Çiçek, “Yargı mensupları konuşacaksa emekli olduktan sonra konuşsunlar, ona engel yok. İfade özgürlüğü var, 301'e girmez” dedi.
Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çiçek, Çölaşan'ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine hukuk adamlarının hukukun dışında gelişen olayları tasvip etmesinin doğru olmadığını söyledi. Çiçek şöyle dedi:
“Yargı, devletin en önemli erklerinden bir tanesidir. Mümkün olduğu kadar tartışma dışı tutulması lazım. Hepimizin saygı göstermesi lazım. Hele yargı mensupları kamuoyuna yapılan açıklamalarda kurumlarıyla ilgili tartışmaları beraberinde getiriyor. Bu tür beyanlar kurumları tartışmaya açar. Çok doğru olmaz. Yani kim bu ülkede çözüm arayacaksa hukukun içinde aramalıdır. Kaldı ki 27 Mayıs'ın halen tasvipkarı var mı bu ülkede onu da bilmiyorum. Yani üç tane devlet adamını asarak bu ülke ne elde etmiştir. Ona da oturup iyi bakmak lazımdır. Ben de eski bir adalet bakanı olarak yargı mensupları keşke konuşmasaydı diyorum. Batıda bir başsavcının, bir mahkeme başkanının konuşmasına şahit olan var mı bilmiyorum. Bunlar kurumları da yıpratıyor. Buna hepimizin dikkat etmesi gerekiyor. Hele hele, toplumda derin ve büyük yaralar açmış konu ise hukuk adamları konuşacaklarsa da emekli olduktan sonra konuşurlar buna engel yok. İfade özgürlüğü var, 301'e girmez.”

ANKA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın