Cevdet Yılmaz, iş insanının Kürtçe konuştuğu için öldürüldüğü iddiasını yalanladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Duhoklu bir iş insanının İstanbul'da ana dilini konuştuğu için öldürüldüğü' iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada, yapılan araştırma sonrası cinayetin farklı nedenlerle işlendiği bulgusuna ulaşıldığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Duhoklu Kürt iş insanı Hâkim Lokman, sadece anadilini konuştuğu için İstanbul'da kalbinden bıçaklanarak katledilmiştir" şeklinde yapılan açıklamalara sert tepki göstererek, "Yapılan çarpıtmalar ile hükümetimizin ve siyasi ittifakımızın hedef alınması ise bu iddiaları ortaya atanların asıl niyetlerini göstermektedir" dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Duhoklu Kürt iş insanı Hâkim Lokman, sadece anadilini konuştuğu için İstanbul'da kalbinden bıçaklanarak katledilmiştir' şeklinde yapılan açıklamalarına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
"GERÇEĞİ YANSITMIYOR"
'Duhoklu Kürt iş insanı Hâkim Lokman, sadece anadilini konuştuğu için İstanbul'da kalbinden bıçaklanarak katledilmiştir' şeklinde yapılan provokatif açıklamalar gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Yılmaz;
"Yapılan çarpıtmalar ile hükümetimizin ve siyasi ittifakımızın hedef alınması ise bu iddiaları ortaya atanların asıl niyetlerini göstermektedir. Bizim Kürtçe konuşan vatandaşlarımızla veya herhangi bir kişiyle bir sorunumuz yoktur. Sorunumuz emperyalist oyunlara alet olarak ülkemizi bölmeye çalışanlarla, milli birliğimize kastedenlerle ve terör odaklarıyladır. Türkçe resmi ve ortak dilimizdir. Vatandaşlarımızın ana dilleri konusunda ise, yapılan çeşitli reformlarla geçmişin yasakçı zihniyetini ortadan kaldıran bizim hükümetlerimiz olmuştur" ifadelerini kullandı.
"BİRLİĞİMİZE KASTEDEN TERÖR ODAKLARI"
Terör propagandası hangi dilde yapılırsa yapılsın terör propagandasıdır ve suç olduğunu belirten Yılmaz;
“Sadece Kürtçe konuştuğu için bir şahsa yönelik saldırı olursa hepimiz bunun karşısında oluruz ve hukuki olarak gereği neyse yapılır. Böyle olmadığı halde, yaşanan bazı asayiş hadiseleri üzerinden kimlik siyaseti yapanlar, toplumsal fay hatları oluşturma gayreti içinde olanlardır. Ayrıntılı bilgi edinmeden, yetkililerin açıklamalarını ve hukuki süreçleri beklemeden, kimlikler üzerinden siyasi istismar yapmak doğru değildir. İlk edinilen bilgilere göre, İstanbul'da yaşanan üzücü cinayet hadisesinde hayatını kaybeden şahsın katil zanlısı Batmanlı bir vatandaşımızdır. Yapılan ilk incelemeler yaşanan hadisenin Kürtçe konuşma ile yakından uzaktan bir ilişkisi olmadığını, farklı tartışmalardan kaynaklandığını işaret etmektedir. Suçlu olanlar elbette ki adli süreçlerde belirlenecek ve karşılığını göreceklerdir" açıklamalarında bulundu.
Bir kürtcülük almış başını gidiyor kürdün yaptığı katiam kimse konuşmuyor daha dün d. bakırda kayıp olmuş bir kardeşimizin üzerinden algı yapan alçaklar bu kız çocuğu kürt olduğu için devlet sonuca gitmiyor diyen sevyesiz alçaklar bakın yapan kürtmüş sesinizi bunada yükseltsenize kürtler bu ülkede türklerden daha fazla iyi yaşrlar gidin iç anadoluya bakın insanların haline yeter bu kadar kürt faaşistliyi yapmazı
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan seni Kürtlerin temsilcisi ve yardımcısı olmak üzere görevlendirdi sen Ulaşım istihdam olmak üzere kendi memleketinin ( kığı, adaklı , Yedisu , Diyarbakır) yollarını yapamadın. İşsizleri kahve köşerine mahkum ederek bizleri mahçup ettin.
@Misafir Kullanıcı Cevdet Yılmaz'ı zerre-i miskal sevmem bu yazdıklarım onu savunmak gibi anlaşılmasın, şöyle ki işsizlerin anne babaları olacak o bilinçsizler zamanında Allah rızkını verir deyip tavşan gibi üremeseydiler işsizlik gibi bir sorun olmazdı bugün.
Hayat bu dünyadan göc ettikten sonra son bulmuyor bu söylediklerinin ölünün üzerinde oynadigin oyunun hesabini ilahi mahkemede Rab'bin önünde vereceksin...
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın