KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Ceviz yetiştiriciliği kursu başladı

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen 20 günlük ceviz yetiştiriciliği kursu başladı.

Ceviz yetiştiriciliği kursu başladı
25 KASIM 2018 PAZAR 20:37
3
2398
3
AA aa

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Bingöl İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Halk Eğitimi Merkezi ASO Müdürlüğü)  ortak protokolleri kapsamında 20 iş günü olarak planlanan ‘Ceviz Yetiştiriciliği Kursu' başladı.

Kurs ziyaretinde bulunan İl Müdürü Burhan Bahadır, kursiyerlere ceviz yetiştiriciliğinin önemi hakkında bilgilendirme yaparak kursa olan aşırı talep sonucu yapılan protokoller gereği 25'ten fazla öğrenci alamadıklarını kursa 25 kursiyer ile devam ettiklerini ilerleyen dönemlerde bu tarz kursların tekrar açılacağını, mevcut devam eden kursumuza da isteyen çiftçilerin misafir öğrenci olarak katılım sağlayabileceklerini söyledi.

Ayrıca kurs hakkında da bilgiler veren Bahadır, 10 gün teorik 10 gün pratik eğitimin verileceğini pratik eğitimin ml müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından finanse edilerek kurulan kapama ceviz bahçelerinde yapılacağını belirtti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33476)
26 Kasım 2018 Pazartesi 15:52
Çok güzel bu uygulama bütün illerde uygulanması çok faydalı olur bende ceviz yetiştiricisiyim herkeze tavsiye ederim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33451)
26 Kasım 2018 Pazartesi 08:40
Tarım il müdürlüğüne teşekkürler, bilinçli bir çalışma
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33438)
25 Kasım 2018 Pazar 21:26
Öncelikle TEBRİK ediyorum, güzel bir çalışma.
Malatya denince nasıl KAYISI akla geliyorsa Bingöl denince de CEVİZ akla gelmeli. Bir veya iki branşta öncü il olmalıyız ki ürünlerin ekonomik değerleri olsun.
12.01.2026
15:29
Bayram`dan yeni yönetime net mesaj;
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
12.01.2026
15:08
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek
Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen yayında, hayırsever vatandaşların yoğun desteğiyle 550 bin TL bağış toplandı.
12.01.2026
14:56
Araç Takla Attı: 2 Yaralı
Araç Takla Attı: 2 Yaralı
Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
12.01.2026
14:50
Bingöl`de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de kar ve buzlanmadan dolayı otomobilin tıra çarpması sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı.
12.01.2026
14:40
Muhammed Berdibek yanıtladı: İran`daki protestoların başarı şansı var mı?
Muhammed Berdibek yanıtladı: İran'daki protestoların başarı şansı var mı?
Bingöllü Bürokrat ve Yazar Muhammed Berdibek tarafından kaleme alınan 'Mehdi'den Önce, Devrimden Sonra: İran' eseri gündemdeki yerini korurken Berdibek, canlı yayında günlerdir süren protestoların başarıya ulaşma şansının olup olmadığını değerlendirdi.
11.01.2026
15:55
HÜDAPAR, Genç`teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDAPAR, Genç'teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, ilçe genelinde özellikle öğrenciler, veliler, yaşlılar ve hastaların yaşadığı ulaşım sıkıntılarını belediye meclisine soru önergesiyle taşıdıklarını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın