KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Ceviz yetiştiriciliği kursu başladı

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen 20 günlük ceviz yetiştiriciliği kursu başladı.

Ceviz yetiştiriciliği kursu başladı
25 KASIM 2018 PAZAR 20:37
3
2487
3
AA aa

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Bingöl İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Halk Eğitimi Merkezi ASO Müdürlüğü)  ortak protokolleri kapsamında 20 iş günü olarak planlanan ‘Ceviz Yetiştiriciliği Kursu' başladı.

Kurs ziyaretinde bulunan İl Müdürü Burhan Bahadır, kursiyerlere ceviz yetiştiriciliğinin önemi hakkında bilgilendirme yaparak kursa olan aşırı talep sonucu yapılan protokoller gereği 25'ten fazla öğrenci alamadıklarını kursa 25 kursiyer ile devam ettiklerini ilerleyen dönemlerde bu tarz kursların tekrar açılacağını, mevcut devam eden kursumuza da isteyen çiftçilerin misafir öğrenci olarak katılım sağlayabileceklerini söyledi.

Ayrıca kurs hakkında da bilgiler veren Bahadır, 10 gün teorik 10 gün pratik eğitimin verileceğini pratik eğitimin ml müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından finanse edilerek kurulan kapama ceviz bahçelerinde yapılacağını belirtti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33476)
26 Kasım 2018 Pazartesi 15:52
Çok güzel bu uygulama bütün illerde uygulanması çok faydalı olur bende ceviz yetiştiricisiyim herkeze tavsiye ederim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33451)
26 Kasım 2018 Pazartesi 08:40
Tarım il müdürlüğüne teşekkürler, bilinçli bir çalışma
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33438)
25 Kasım 2018 Pazar 21:26
Öncelikle TEBRİK ediyorum, güzel bir çalışma.
Malatya denince nasıl KAYISI akla geliyorsa Bingöl denince de CEVİZ akla gelmeli. Bir veya iki branşta öncü il olmalıyız ki ürünlerin ekonomik değerleri olsun.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın