KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ocak 2026 Cuma
°C

Ceviz yetiştiriciliği kursu başladı

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen 20 günlük ceviz yetiştiriciliği kursu başladı.

Ceviz yetiştiriciliği kursu başladı
25 KASIM 2018 PAZAR 20:37
3
2406
3
AA aa

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Bingöl İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Halk Eğitimi Merkezi ASO Müdürlüğü)  ortak protokolleri kapsamında 20 iş günü olarak planlanan ‘Ceviz Yetiştiriciliği Kursu' başladı.

Kurs ziyaretinde bulunan İl Müdürü Burhan Bahadır, kursiyerlere ceviz yetiştiriciliğinin önemi hakkında bilgilendirme yaparak kursa olan aşırı talep sonucu yapılan protokoller gereği 25'ten fazla öğrenci alamadıklarını kursa 25 kursiyer ile devam ettiklerini ilerleyen dönemlerde bu tarz kursların tekrar açılacağını, mevcut devam eden kursumuza da isteyen çiftçilerin misafir öğrenci olarak katılım sağlayabileceklerini söyledi.

Ayrıca kurs hakkında da bilgiler veren Bahadır, 10 gün teorik 10 gün pratik eğitimin verileceğini pratik eğitimin ml müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından finanse edilerek kurulan kapama ceviz bahçelerinde yapılacağını belirtti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33476)
26 Kasım 2018 Pazartesi 15:52
Çok güzel bu uygulama bütün illerde uygulanması çok faydalı olur bende ceviz yetiştiricisiyim herkeze tavsiye ederim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33451)
26 Kasım 2018 Pazartesi 08:40
Tarım il müdürlüğüne teşekkürler, bilinçli bir çalışma
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33438)
25 Kasım 2018 Pazar 21:26
Öncelikle TEBRİK ediyorum, güzel bir çalışma.
Malatya denince nasıl KAYISI akla geliyorsa Bingöl denince de CEVİZ akla gelmeli. Bir veya iki branşta öncü il olmalıyız ki ürünlerin ekonomik değerleri olsun.
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
15.01.2026
19:37
BÜ ile Arıcılar Birliği Arasında Önemli İş Birliği
BÜ ile Arıcılar Birliği Arasında Önemli İş Birliği
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği arasında Bingöl balının kalite ve marka değerini artırmaya yönelik üç yıllık protokol imzalandı.
15.01.2026
18:49
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 482 gram metamfetamin ele geçirilirken 1 şüpheli ise tutuklandı.
15.01.2026
18:43
Bingöl`de karla mücadele çalışmaları sürüyor
Bingöl'de karla mücadele çalışmaları sürüyor
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde kapanan yüzlerce köy yolu ulaşıma açılırken 77'sinde ise çalışmalar sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın